Wegańskie praliny reese’s

Agata

Hej!

Czy są tutaj jacyś fani masła orzechowego? Albo dokładniej reese’s? Te popularne amerykańskie słodycze skradły serca wielu osób, w tym mnie i nie wyobrażam sobie teraz czegoś lepszego niż połączenie czekolady i masła orzechowego. Oryginalne babeczki do najzdrowszych nie należą, dlatego postanowiłam przygotować je w domu!

SKŁADNIKI:

PRZYGOTOWANIE:

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w mikrofali i wypełniamy nią foremki, a dokładniej brzegi, ja użyłam do tego foremki na kostki lodu, silikonowa sprawdzi się najlepiej! Wypełnione foremki chłodzimy 10-15 minut w lodówce. Następnie masło orzechowe mieszamy z syropem i solą, nakładamy do środka pralinek, na masło lądują orzeszki i na koniec warstwa czekolady. Dokładnie przykrywamy wypełnienie, żeby pralinki nie popękały przy wyjmowaniu. Chłodzimy jeszcze chwilę i gotowe! Przechowujemy w lodówce.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *