Zachwycające BROWNIE low carb (bez cukru, nabiału, zbóż, niski ig)

Czekoladowa rozpusta, tak, zdecydowanie tak można opisać to ciasto.

Brownie z czerwonej fasoli jest kołem ratunkowym gdy mam ochotę na coś słodkiego, mocno czekoladowego z niską ilością kalorii i bez cukru.

Ciasto to robi się ekspresowo i w przeciwieństwie do brownie z buraka, które jest bardziej wytrawne i dla smakoszy 😉 to smakuje jak prawdziwe ciasto, nie uwierzycie że jest FIT.

Jego makro bez dodatku owoców (cała blaszka) to: około 930 kcal , 100g ww/ 32g t/ 57g b

Kto się skusi?

Przepis :
300 g fasoli czerwonej suchej bądź 2 puszki
2 jajka
mały banan (dojrzały)
50 g erytroluhttps://www.muscle-zone.pl/slodziki/erythritol-1134g
3 łyżki kakao
łyżeczka cynamonu
wanilia (dowolnie)
łyżka czubata oleju kokosowegohttps://www.muscle-zone.pl/zdrowe-tluszcze/olej-kokosowy-300ml
łyżeczka proszku do pieczenia
truskawki/maliny/wiśnie/jagody

Fasole odcedzam, przelewam wodą, dodaje do miski/blendera, wbijam jajka, wrzucam banana, olej i blenduje do jednolitej konsystencji. Następnie wrzucam produkty sypkie, wszystko razem mieszam. Wylewam do keksówki z papierem do pieczenia, wciskam w ciasto owoce, tym razem mrożone truskawki (ale świetnie sprawdzają się też maliny, borówki, jagody, wiśnie) i piekę 40-50 min 180 stopni. Ciasto lekko wyrośnie. Najlepsze jest następnego dnia jak wystygnie i poleży w lodowce.

Zerknijcie na mini video przedstawiające etapy powstania ciasta, zapraszam

Aurelia,https://www.instagram.com/zajrzyj_mi_w_talerz/

Tagi: białko, dieta, fit, muscle-zone, mzkuchnia, odchudzanie, redukcja, Suplementy diety, zdrowie