Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Blog us   | pl | PLN
0 0,00 zł
 bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Fermented COD Liver Oil Fermented COD Liver Oil 120 kaps.
Green Pasture
159,00 zł
Magazyn:

Fermented COD Liver Oil

Wszystkie warianty:

od 3 sztuk tylko: 155,82 zł / szt. -2%

Waga wysyłki: 250g
Naturalny
159,00 złz VAT
2,65 zł / porcja
Możemy Ciebie powiadomić kiedy produkt będzie znów dostępny
Zapisz
Opis produktu
  • Pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi
  • Przyczynia się do utrzymania prawidłowego funkcjonowania mózgu
  • Wpływa pozytywnie na sprawność układu krwionośnego
  • Przyczynia się do utrzymania prawidłowego widzenia
  • Posiada właściwości przeciwzapalne

Suplement diety Green Pasture Blue Ice Fermented Cod Liver Oil stanowi bogate źródło kwasów tłuszczowych z grupy omega-3, pozyskanych z oleju z wątroby dorsza: kwasu dokozaheksaenowego (DHA) oraz eikozapentaenowego (EPA). Preparat zawiera również naturalnie występujące witaminy A i D, których ilość może być zmienna.

Kwasy tłuszczowe EPA i DHA biorą udział w regulacji wielu ważnych procesów fizjologicznych. Mogą być syntezowane w niewielkiej ilości w organizmie człowieka z kwasu alfa-linolenowego lub dostarczane z dietą.

Układ nerwowy
Suplementacja kwasami z grupy omega-3 wspomaga działanie układu nerwowego, w tym procesy myślenia. Kwasy omega-3 są potrzebne dla prawidłowego rozwoju mózgu u dzieci i młodzieży.

Układ sercowo–naczyniowy
Kwasy omega-3 wykazują działanie obniżające poziom trójglicerydów we krwi po kilku tygodniach suplementacji. Ponadto zwiększają syntezę tlenku azotu, który rozszerza naczynia krwionośne, ułatwiając przepływ krwi i wpływając na obniżenie wartości ciśnienia tętniczego.

Procesy widzenia
Kwasy tłuszczowe omega-3 wywierają istotny wpływ na stan naczyń włosowatych siatkówki, działając ochronnie na narząd wzroku i stanowiąc element profilaktyki przed patologiami w obrębie siatkówki.

Witamina A bierze udział w procesie widzenia. Wykazuje działanie regulujące wzrost tkanek i komórek w organizmie człowieka. Utrzymuje prawidłowy stan włosów, skóry i paznokci.

Witamina D wykazuje wielokierunkowy, pozytywny wpływ na niemal wszystkie komórki i tkanki organizmu człowieka. Oprócz regulacji gospodarki wapniowo–fosforanowej organizmu wzmacnia układ odpornościowy, poprawia odpowiedź tkanek na insulinę oraz może wpływać korzystnie na nastrój.

Podsumowując, suplement diety Green Pasture Blue Ice Fermented Cod Liver Oil jest przeznaczony jako element profilaktyki prozdrowotnej, zwłaszcza dla osób chcących wspomóc prawidłową pracę układu nerwowego, wzmocnić wzrok oraz wesprzeć zdrowie układu krążenia.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 120 kapsułekPorcja jednorazowa: 2 kapsułkiIlość porcji w opakowaniu: 60
w porcji (2 kapsułki)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna10 kcal*
Kalorie z tłuszczu10 kcal*
Tłuszcz ogółem1 g2%
Tłuszcz nasycony0,5 g3%
Cholesterol5 mg2%

Pozostałe składniki

Fermentowany surowy olej z wątroby dorsza, niebielony wosk pszczeli (zagęszczacz), celuloza roślinna (otoczka kapsułki).

 

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Nordic Naturals
65,00 zł

Witamina C w formie smacznych, owocowych gum do żucia. Odpowiednia dla dorosłych i dzieci od 4 roku życia.

Kupuję
Aliness
65,90 zł

Witamina C w formie Quali-C®. Poprawia kondycję stawów, wzmacnia odporność, redukuje stres oksydacyjny.

Kupuję
Aliness
22,90 zł

Efektywna dawka wysoko biodostępnej miedzi w postaci chelatu. Brak GMO, laktozy, glutenu. 100% Vege.

Kupuję
Aliness
33,90 zł

Acetylowana forma L-tyrozyny. Sprzyja poprawie nastroju i wzmocnieniu funkcji kognitywnych.

Kupuję
BeOrganic
77,90 zł

Ekologiczny wyciąg z owoców aceroli w proszku. Bogactwo witaminy C wzmacniającej układ odpornościowy.

Kupuję
Apollo's Hegemony
49,00 zł
(2)

Tyrozyna wspomaga pamięć i koncentrację. Ułatwia redukcję nadwagi, wspomaga regenerację.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Kalorie

Informacja

Kalorie to umowna nazwa jednostki wyrażającej wartość energetyczną pożywienia, zapotrzebowanie i wydatków energii przez organizm człowieka, którą w rzeczywistości jest 1 kilokaloria (1 kcal). 1 kilokaloria jest to ilość energii cieplnej koniecznej do podgrzania 1 g wody i 1 stopień Celsjusza. W układzie SI jednostką energii cieplnej  jest 1 dżul (1J), równy w przybliżeniu 4,185 kcal.

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych.. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu – 9kcal/g.

Wartość energetyczna wykonywana przy tzw. „bombie kalorycznej” stanowi równoważnik energetyczny fizyczny, wynoszący: 4,1 kcal na 1 g węglowodanów, 5,65 kcal na 1 g białka, 9,45 kcal na 1 g tłuszczu.

Wartość odżywcza, określa stopień przydatności produktu żywnościowego do realizacji funkcji życiowych człowieka, tym wyższa im wyższa jest jej biodostępność i mniejsza ilość jej spożywania dla uzyskania efektów.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Cholesterol

Informacja

Cholesterol jest pochodną cyklopentenoperhydrofenantrenu, wytwarzaną wewnątrz organizmu lub dostarczaną z pożywieniem pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, owoce morza, podroby, tłuszcze, wędliny i żółtko jaja). Poszczególne frakcje cholesterolu mają różny wpływ na organizm ludzki. Jest wykorzystywany do produkcji związków o wysokiej aktywności biologicznej (kwasów żółciowych, hormonów steroidowych, witaminy D3), jest budulcem błony komórkowej. Pojęcia „zły cholesterol” (LDL – zawierający lipoproteiny o niskiej wartości) i „dobry cholesterol” (HDL – lipoproteidy o wysokiej gęstości) są terminami umownymi. Cholesterol jest tylko jeden. Jego frakcje przenoszone są przez białka, które przenoszą go na ścianki naczynia krwionośnego (LDL), lub do wątroby (HDL). Poziom poszczególnych frakcji cholesterolu określa tzw. profil lipidowy, który, prawidłowo regulowany przez pożywienie, nie powinien powodować zaburzeń w relacji LDL - HDL..

Ostatnio na blogu

Morsowanie – czego nie dowiesz się z komentarzy znajomych

Morsowanie – czego nie dowiesz się z komentarzy znajomych

Ostatnimi czasy możemy zauważyć zwiększone zainteresowanie tym bardzo nietypowym sportem. Morsowanie, bo o tym dzisiaj mowa, zaczyna...

czytaj więcej

Jak poprawić wrażliwość insulinową?

Jak poprawić wrażliwość insulinową?

To jak niezawodnie funkcjonuje nasza gospodarka glukozowo-insulinowa ma wpływ zarówno na stan zdrowia, jak i kształtowanie sylwetki. Nic dziwnego nie ma więc...

czytaj więcej

Ranking kompleksów witaminowo-minerałowych

Ranking kompleksów witaminowo-minerałowych

W obecnych czasach rzadko kiedy mamy możliwość zjedzenia zdrowego, bogatego w warzywa i owoce posiłku. Łykamy witaminy i...

czytaj więcej

Czy czekolada wspomaga odchudzanie?

Czy czekolada wspomaga odchudzanie?

W obiegowych przekonaniach choć słodycze ogólnie uchodzą raczej za produkty niesprzyjające odchudzaniu i sugeruje się by je unikać, a przynajmniej...

czytaj więcej

Ranking odżywek białkowych

Ranking odżywek białkowych

Każdy z nas wie, że wysokiej jakości białko to element niezbędny w diecie każdego. Nie chodzi tu jedynie o sportowców czy...

czytaj więcej

Balans strukturalny – praktyczne zastosowanie

Balans strukturalny – praktyczne zastosowanie

Balans strukturalny, czyli idea, która głosi, że różne grupy mięśniowe powinny być zbalansowane względem wzajemnego stosunku sił, aby uzyskać...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Trustpilot
Sprawdź również nasze doskonałe oceny na 
Supps4You LLC
Unit 3 Enterprise Court, Farfield Park Rotherham S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027