Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:205,00 zł410,00 zł615,00 zł820,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-21,00 zł-31,00 zł-41,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Fermented COD Liver Oil Fermented COD Liver Oil

Suplement diety Green Pasture Blue Ice Fermented Cod Liver Oil stanowi bogate źródło kwasów tłuszczowych z grupy omega-3, pozyskanych z oleju z wątroby dorsza: kwasu dokozaheksaenowego (DHA) oraz eikozapentaenowego (EPA). Preparat zawiera również naturalnie występujące witaminy A i D, których ilość może być zmienna.

Kwasy tłuszczowe EPA i DHA biorą udział w regulacji wielu ważnych procesów fizjologicznych. Mogą być syntezowane w niewielkiej ilości w organizmie człowieka z kwasu alfa-linolenowego lub dostarczane z dietą.

Układ nerwowy
Suplementacja kwasami z grupy omega-3 wspomaga działanie układu nerwowego, w tym procesy myślenia. Kwasy omega-3 są potrzebne dla prawidłowego rozwoju mózgu u dzieci i młodzieży.

Układ sercowo–naczyniowy
Kwasy omega-3 wykazują działanie obniżające poziom trójglicerydów we krwi po kilku tygodniach suplementacji. Ponadto zwiększają syntezę tlenku azotu, który rozszerza naczynia krwionośne, ułatwiając przepływ krwi i wpływając na obniżenie wartości ciśnienia tętniczego.

Procesy widzenia
Kwasy tłuszczowe omega-3 wywierają istotny wpływ na stan naczyń włosowatych siatkówki, działając ochronnie na narząd wzroku i stanowiąc element profilaktyki przed patologiami w obrębie siatkówki.

Witamina A bierze udział w procesie widzenia. Wykazuje działanie regulujące wzrost tkanek i komórek w organizmie człowieka. Utrzymuje prawidłowy stan włosów, skóry i paznokci.

Witamina D wykazuje wielokierunkowy, pozytywny wpływ na niemal wszystkie komórki i tkanki organizmu człowieka. Oprócz regulacji gospodarki wapniowo–fosforanowej organizmu wzmacnia układ odpornościowy, poprawia odpowiedź tkanek na insulinę oraz może wpływać korzystnie na nastrój.

Podsumowując, suplement diety Green Pasture Blue Ice Fermented Cod Liver Oil jest przeznaczony jako element profilaktyki prozdrowotnej, zwłaszcza dla osób chcących wspomóc prawidłową pracę układu nerwowego, wzmocnić wzrok oraz wesprzeć zdrowie układu krążenia.

 

InStock
Since 2005
Dodaj do koszyka
Fermented COD Liver Oil Fermented COD Liver Oil 120 kaps.
Green Pasture
159,00 zł

Fermented COD Liver Oil 120 kaps.

ilość: 120 kaps.

Wszystkie warianty:

1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
duża ilość
dni robocze
od wysyłki
Minimalna data ważności:
2020-10
Do darmowej wysyłki brakuje: 250,00 zł
159,00 złz VAT

od 3 sztuk tylko 155,82 zł /szt. -2%

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi
  • Przyczynia się do utrzymania prawidłowego funkcjonowania mózgu
  • Wpływa pozytywnie na sprawność układu krwionośnego
  • Przyczynia się do utrzymania prawidłowego widzenia
  • Posiada właściwości przeciwzapalne

Suplement diety Green Pasture Blue Ice Fermented Cod Liver Oil stanowi bogate źródło kwasów tłuszczowych z grupy omega-3, pozyskanych z oleju z wątroby dorsza: kwasu dokozaheksaenowego (DHA) oraz eikozapentaenowego (EPA). Preparat zawiera również naturalnie występujące witaminy A i D, których ilość może być zmienna.

Kwasy tłuszczowe EPA i DHA biorą udział w regulacji wielu ważnych procesów fizjologicznych. Mogą być syntezowane w niewielkiej ilości w organizmie człowieka z kwasu alfa-linolenowego lub dostarczane z dietą.

Układ nerwowy
Suplementacja kwasami z grupy omega-3 wspomaga działanie układu nerwowego, w tym procesy myślenia. Kwasy omega-3 są potrzebne dla prawidłowego rozwoju mózgu u dzieci i młodzieży.

Układ sercowo–naczyniowy
Kwasy omega-3 wykazują działanie obniżające poziom trójglicerydów we krwi po kilku tygodniach suplementacji. Ponadto zwiększają syntezę tlenku azotu, który rozszerza naczynia krwionośne, ułatwiając przepływ krwi i wpływając na obniżenie wartości ciśnienia tętniczego.

Procesy widzenia
Kwasy tłuszczowe omega-3 wywierają istotny wpływ na stan naczyń włosowatych siatkówki, działając ochronnie na narząd wzroku i stanowiąc element profilaktyki przed patologiami w obrębie siatkówki.

Witamina A bierze udział w procesie widzenia. Wykazuje działanie regulujące wzrost tkanek i komórek w organizmie człowieka. Utrzymuje prawidłowy stan włosów, skóry i paznokci.

Witamina D wykazuje wielokierunkowy, pozytywny wpływ na niemal wszystkie komórki i tkanki organizmu człowieka. Oprócz regulacji gospodarki wapniowo–fosforanowej organizmu wzmacnia układ odpornościowy, poprawia odpowiedź tkanek na insulinę oraz może wpływać korzystnie na nastrój.

Podsumowując, suplement diety Green Pasture Blue Ice Fermented Cod Liver Oil jest przeznaczony jako element profilaktyki prozdrowotnej, zwłaszcza dla osób chcących wspomóc prawidłową pracę układu nerwowego, wzmocnić wzrok oraz wesprzeć zdrowie układu krążenia.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 120 kapsułekPorcja jednorazowa: 2 kapsułkiIlość porcji w opakowaniu: 60
w porcji (2 kapsułki)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna10 kcal*
Kalorie z tłuszczu10 kcal*
Tłuszcz ogółem1 g2%
Tłuszcz nasycony0,5 g3%
Cholesterol5 mg2%

Pozostałe składniki

Fermentowany surowy olej z wątroby dorsza, niebielony wosk pszczeli (zagęszczacz), celuloza roślinna (otoczka kapsułki).

 

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Aliness
45,90 zł

Kompozycja witamin A, D, E i K. Sprzyja wzmocnieniu odporności, wspiera zdrowie kości i zębów.

Kupuję
MyoBlox
169,00 zł

Zamiennik” napoju energetycznego, silnie wspierający możliwości kognitywne oraz poprawiający zapamiętywanie

Kupuję
Natrol
49,00 zł 44,00 zł

Preparat multiwitaminowy w formie owocowych gum, przeznaczony dla kobiet ciężarnych. Zawiera kwas foliowy.

Kupuję
Aliness
22,90 zł

Opatentowana forma D-biotyny Quali-Biotin. Pomaga zachować zdrowie skóry, włosów i paznokci.

Kupuję
Swanson
23,00 zł

Kompleks trzech form magnezu o wysokiej biodostępności. Promuje zdrowie układu kostno-stawowego i nerwowego.

Kupuję
Doctor's Best
139,00 zł

Jest naturalnym środkiem poprawiającym samopoczucie i zmniejszającym napięcie psychiczne.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Kalorie

Informacja

Kalorie to umowna nazwa jednostki wyrażającej wartość energetyczną pożywienia, zapotrzebowanie i wydatków energii przez organizm człowieka, którą w rzeczywistości jest 1 kilokaloria (1 kcal). 1 kilokaloria jest to ilość energii cieplnej koniecznej do podgrzania 1 g wody i 1 stopień Celsjusza. W układzie SI jednostką energii cieplnej  jest 1 dżul (1J), równy w przybliżeniu 4,185 kcal.

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych.. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu – 9kcal/g.

Wartość energetyczna wykonywana przy tzw. „bombie kalorycznej” stanowi równoważnik energetyczny fizyczny, wynoszący: 4,1 kcal na 1 g węglowodanów, 5,65 kcal na 1 g białka, 9,45 kcal na 1 g tłuszczu.

Wartość odżywcza, określa stopień przydatności produktu żywnościowego do realizacji funkcji życiowych człowieka, tym wyższa im wyższa jest jej biodostępność i mniejsza ilość jej spożywania dla uzyskania efektów.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Cholesterol

Informacja

Cholesterol jest pochodną cyklopentenoperhydrofenantrenu, wytwarzaną wewnątrz organizmu lub dostarczaną z pożywieniem pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, owoce morza, podroby, tłuszcze, wędliny i żółtko jaja). Poszczególne frakcje cholesterolu mają różny wpływ na organizm ludzki. Jest wykorzystywany do produkcji związków o wysokiej aktywności biologicznej (kwasów żółciowych, hormonów steroidowych, witaminy D3), jest budulcem błony komórkowej. Pojęcia „zły cholesterol” (LDL – zawierający lipoproteiny o niskiej wartości) i „dobry cholesterol” (HDL – lipoproteidy o wysokiej gęstości) są terminami umownymi. Cholesterol jest tylko jeden. Jego frakcje przenoszone są przez białka, które przenoszą go na ścianki naczynia krwionośnego (LDL), lub do wątroby (HDL). Poziom poszczególnych frakcji cholesterolu określa tzw. profil lipidowy, który, prawidłowo regulowany przez pożywienie, nie powinien powodować zaburzeń w relacji LDL - HDL..

Ostatnio na blogu

Indukcja porodu – kiedy coś idzie nie tak…

Indukcja porodu – kiedy coś idzie nie tak…

W poprzednim tygodniu projektu opisałam, jak rozpoznać czy poród już się zaczął oraz jak w ogóle wygląda właściwy przebieg porodu naturalnego. Biorąc...

czytaj więcej
Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część IV

Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część IV

W poprzednich trzech częściach artykułu dokonano krytycznego przeglądu fachowego piśmiennictwa w celu oceny skuteczności następujących interwencji...

czytaj więcej
Lukrecja – chroni krążenie, zmniejsza nadwagę, wspiera układ oddechowy

Lukrecja – chroni krążenie, zmniejsza nadwagę, wspiera układ oddechowy

Znacie czarne, skandynawskie żelki? Ze względu na swój specyficzny smak „słodycz“ ta ma chyba tyle samo zwolenników, co wrogów. Wszystko za sprawą...

czytaj więcej
Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część III

Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część III

W poprzednich dwóch częściach artykułu dokonano krytycznego przeglądu fachowego piśmiennictwa w celu oceny skuteczności zarówno diety o niskiej...

czytaj więcej
Fit pierniczki

Fit pierniczki

Hej! Do świąt zostały już niecałe 3 tygodnie, co oznacza, że już powoli można zacząć pierwsze przygotowania. To idealny czas, żeby zabrać się na...

czytaj więcej
Trenujesz? Możesz mieć niedobory cz.3

Trenujesz? Możesz mieć niedobory cz.3

Zapotrzebowanie na mikroelementy zwiększa się u osób aktywnych fizycznie. Wysiłek fizyczny wyzwala szereg przemian biochemicznych, do których prawidłowego...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027