Dane są przesyłane i analizowane
przez zewnętrzne serwisy dostawców.
Całość nie powinna trwać dłużej
niż 30 sekund.
Zamówienie: | 217,00 zł | 435,00 zł | 652,00 zł | 870,00 zł | 1 087,00 zł |
---|
Wysyłka: | -11,00 zł | -22,00 zł | -33,00 zł | -44,00 zł | -55,00 zł |
---|
Zamówienie: | 217,00 zł | 435,00 zł | 652,00 zł | 870,00 zł | 1 087,00 zł |
---|
Wysyłka: | -11,00 zł | -22,00 zł | -33,00 zł | -44,00 zł | -55,00 zł |
---|
To proste i niezwykle użyteczne narzędzie pozwalające na bieżąco kontrolować dystans, jaki dzieli Cię od kolejnego progu zniżki na wysyłkę.
To proste i niezwykle użyteczne narzędzie pozwalające na bieżąco kontrolować dystans, jaki dzieli Cię od darmowej dostawy.
Potwierdź lub zmień preferowany przez siebie kraj dostawy, język lub walutę. Jeśli zrobisz to w momencie zalogowania, preferencje te zostaną zapamiętane na Twoim MZKoncie. Możesz je zmienić w każdej chwili, klikając w strzałkę znajdującą się u góry strony.
Twoja lokalizacja wpływa na ostateczną kwotę zamówienia. Może się ona różnić w zależności od wysokości stawki VAT obowiazującej w miejscu Twojego aktualnego pobytu.
domyślny magazyn dla bieżącej lokalizacji
magazyn alternatywny
magazyn niedostępny
od 3 sztuk tylko: 155,82 zł / szt. -2%
Suplement diety Green Pasture Blue Ice Fermented Cod Liver Oil stanowi bogate źródło kwasów tłuszczowych z grupy omega-3, pozyskanych z oleju z wątroby dorsza: kwasu dokozaheksaenowego (DHA) oraz eikozapentaenowego (EPA). Preparat zawiera również naturalnie występujące witaminy A i D, których ilość może być zmienna.
Kwasy tłuszczowe EPA i DHA biorą udział w regulacji wielu ważnych procesów fizjologicznych. Mogą być syntezowane w niewielkiej ilości w organizmie człowieka z kwasu alfa-linolenowego lub dostarczane z dietą.
Układ nerwowy
Suplementacja kwasami z grupy omega-3 wspomaga działanie układu nerwowego, w tym procesy myślenia. Kwasy omega-3 są potrzebne dla prawidłowego rozwoju mózgu u dzieci i młodzieży.
Układ sercowo–naczyniowy
Kwasy omega-3 wykazują działanie obniżające poziom trójglicerydów we krwi po kilku tygodniach suplementacji. Ponadto zwiększają syntezę tlenku azotu, który rozszerza naczynia krwionośne, ułatwiając przepływ krwi i wpływając na obniżenie wartości ciśnienia tętniczego.
Procesy widzenia
Kwasy tłuszczowe omega-3 wywierają istotny wpływ na stan naczyń włosowatych siatkówki, działając ochronnie na narząd wzroku i stanowiąc element profilaktyki przed patologiami w obrębie siatkówki.
Witamina A bierze udział w procesie widzenia. Wykazuje działanie regulujące wzrost tkanek i komórek w organizmie człowieka. Utrzymuje prawidłowy stan włosów, skóry i paznokci.
Witamina D wykazuje wielokierunkowy, pozytywny wpływ na niemal wszystkie komórki i tkanki organizmu człowieka. Oprócz regulacji gospodarki wapniowo–fosforanowej organizmu wzmacnia układ odpornościowy, poprawia odpowiedź tkanek na insulinę oraz może wpływać korzystnie na nastrój.
Podsumowując, suplement diety Green Pasture Blue Ice Fermented Cod Liver Oil jest przeznaczony jako element profilaktyki prozdrowotnej, zwłaszcza dla osób chcących wspomóc prawidłową pracę układu nerwowego, wzmocnić wzrok oraz wesprzeć zdrowie układu krążenia.
Dawkę suplementacyjną należy dobrać indywidualnie w zależności od stanu fizjologicznego.
Dla ogólnej populacji osób zdrowych zaleca się ok. 250 mg DHA na dobę, dla małych dzieci 150-200 mg DHA na dobę, dla kobiet ciężarnych i karmiących piersią minimum 200 mg DHA na dobę.
Green Pasture™ to rodzinna firma z Nebraski, założona przez Dave’a i Barbarę Wetzel. Specjalizuje się w produkcji oleju maślanego i tłoczonych na zimno olejów rybich. Oprócz tego ma w ofercie organiczny olej kokosowy, masło ghee, produkty do pielęgnacji skóry oraz ekologiczne nawozy i środki poprawiające właściwości gleby.
Produkty firmy Green Pasture™ wyróżniają się znakomitą jakością. Wytwarza się je z organicznych składników, z poszanowaniem środowiska. Jako jedne z niewielu na rynku otrzymały certyfikat Marine Stewardship Council (MSC), wiele z nich uhonorowano również prestiżowymi nagrodami. Są polecane przez lekarzy, dietetyków i specjalistów medycyny naturalnej.
Pozostało jeszcze 200 znaków, aby recenzja mogła zostać oceniona.
w porcji (2 kapsułki) | zawartość | %ZDS |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 10 kcal | * |
Kalorie z tłuszczu | 10 kcal | * |
Tłuszcz ogółem | 1 g | 2% |
Tłuszcz nasycony | 0,5 g | 3% |
Cholesterol | 5 mg | 2% |
Fermentowany surowy olej z wątroby dorsza, niebielony wosk pszczeli (zagęszczacz), celuloza roślinna (otoczka kapsułki).
Witamina C w formie smacznych, owocowych gum do żucia. Odpowiednia dla dorosłych i dzieci od 4 roku życia.
KupujęWitamina C w formie Quali-C®. Poprawia kondycję stawów, wzmacnia odporność, redukuje stres oksydacyjny.
KupujęEfektywna dawka wysoko biodostępnej miedzi w postaci chelatu. Brak GMO, laktozy, glutenu. 100% Vege.
KupujęAcetylowana forma L-tyrozyny. Sprzyja poprawie nastroju i wzmocnieniu funkcji kognitywnych.
KupujęEkologiczny wyciąg z owoców aceroli w proszku. Bogactwo witaminy C wzmacniającej układ odpornościowy.
KupujęWartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.
Kalorie to umowna nazwa jednostki wyrażającej wartość energetyczną pożywienia, zapotrzebowanie i wydatków energii przez organizm człowieka, którą w rzeczywistości jest 1 kilokaloria (1 kcal). 1 kilokaloria jest to ilość energii cieplnej koniecznej do podgrzania 1 g wody i 1 stopień Celsjusza. W układzie SI jednostką energii cieplnej jest 1 dżul (1J), równy w przybliżeniu 4,185 kcal.
Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych.. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu – 9kcal/g.
Wartość energetyczna wykonywana przy tzw. „bombie kalorycznej” stanowi równoważnik energetyczny fizyczny, wynoszący: 4,1 kcal na 1 g węglowodanów, 5,65 kcal na 1 g białka, 9,45 kcal na 1 g tłuszczu.
Wartość odżywcza, określa stopień przydatności produktu żywnościowego do realizacji funkcji życiowych człowieka, tym wyższa im wyższa jest jej biodostępność i mniejsza ilość jej spożywania dla uzyskania efektów.
Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym. Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.
Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.
Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.
Cholesterol jest pochodną cyklopentenoperhydrofenantrenu, wytwarzaną wewnątrz organizmu lub dostarczaną z pożywieniem pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, owoce morza, podroby, tłuszcze, wędliny i żółtko jaja). Poszczególne frakcje cholesterolu mają różny wpływ na organizm ludzki. Jest wykorzystywany do produkcji związków o wysokiej aktywności biologicznej (kwasów żółciowych, hormonów steroidowych, witaminy D3), jest budulcem błony komórkowej. Pojęcia „zły cholesterol” (LDL – zawierający lipoproteiny o niskiej wartości) i „dobry cholesterol” (HDL – lipoproteidy o wysokiej gęstości) są terminami umownymi. Cholesterol jest tylko jeden. Jego frakcje przenoszone są przez białka, które przenoszą go na ścianki naczynia krwionośnego (LDL), lub do wątroby (HDL). Poziom poszczególnych frakcji cholesterolu określa tzw. profil lipidowy, który, prawidłowo regulowany przez pożywienie, nie powinien powodować zaburzeń w relacji LDL - HDL..
Morsowanie – czego nie dowiesz się z komentarzy znajomych
Ostatnimi czasy możemy zauważyć zwiększone zainteresowanie tym bardzo nietypowym sportem. Morsowanie, bo o tym dzisiaj mowa, zaczyna...
Jak poprawić wrażliwość insulinową?
To jak niezawodnie funkcjonuje nasza gospodarka glukozowo-insulinowa ma wpływ zarówno na stan zdrowia, jak i kształtowanie sylwetki. Nic dziwnego nie ma więc...
Ranking kompleksów witaminowo-minerałowych
W obecnych czasach rzadko kiedy mamy możliwość zjedzenia zdrowego, bogatego w warzywa i owoce posiłku. Łykamy witaminy i...
Czy czekolada wspomaga odchudzanie?
W obiegowych przekonaniach choć słodycze ogólnie uchodzą raczej za produkty niesprzyjające odchudzaniu i sugeruje się by je unikać, a przynajmniej...
Każdy z nas wie, że wysokiej jakości białko to element niezbędny w diecie każdego. Nie chodzi tu jedynie o sportowców czy...
Balans strukturalny – praktyczne zastosowanie
Balans strukturalny, czyli idea, która głosi, że różne grupy mięśniowe powinny być zbalansowane względem wzajemnego stosunku sił, aby uzyskać...