Dane są przesyłane i analizowane
przez zewnętrzne serwisy dostawców.
Całość nie powinna trwać dłużej
niż 30 sekund.
Zamówienie: | 205,00 zł | 410,00 zł | 615,00 zł | 820,00 zł |
---|
Wysyłka: | -11,00 zł | -21,00 zł | -31,00 zł | -41,00 zł |
---|
Potwierdź lub zmień preferowany przez siebie kraj dostawy, język lub walutę. Jeśli zrobisz to w momencie zalogowania, preferencje te zostaną zapamiętane na Twoim MZKoncie. Możesz je zmienić w każdej chwili, klikając w strzałkę znajdującą się u góry strony.
Twoja lokalizacja wpływa na ostateczną kwotę zamówienia. Może się ona różnić w zależności od wysokości stawki VAT obowiazującej w miejscu Twojego aktualnego pobytu.
Green Pasture Blue Ice Fermented Cod Liver Oil to wysokiej jakości fermentowany olej z wątroby dorsza, który jest doskonałym, naturalnym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3, 6, 7 i 9 oraz witamin rozpuszczalnych w tłuszczach: A i D. Preparat jest produkowany z ryb, które zostały wyłącznie dziko złowione w Morzu Beringa w regionie Aleutów i nie zawiera żadnych dodatków.
Kwasy Omega-3 (EPA i DHA) - przyczyniają się do istotnej poprawy profilu lipidowego krwi, obniżenia stężenia markerów stanu zapalnego w naczyniach krwionośnych oraz zmniejszenia procesu agregacji płytek krwi. Wykazano również, iż długołańcuchowe wielonienasycone kwasy tłuszczowe EPA i DHA redukują poziom stresu oksydacyjnego w organizmie oraz poprawiają ogólną sprawność sercowo-naczyniową. Ponadto w badaniach klinicznych dowiedziono, że mają one kluczowe znaczenie dla rozwoju mózgu i funkcji poznawczych w ciągu całego życia człowieka.
Witamina A - jest niezbędna w procesie widzenia, jak również odpowiada za właściwe funkcjonowanie układu odpornościowego oraz utrzymanie optymalnego stanu naskórka wskutek regulacji procesu złuszczania i wymiany zewnętrznych warstw komórek. Wykazuje także właściwości antyoksydacyjne, i tym samym chroni organizm przed szkodliwym działaniem reaktywnych form tlenu. Ponadto bierze udział w prawidłowym przebiegu procesów wzrostowych, syntezie białek i przemianach tłuszczów.
Witamina D - jest aktualnie uważana za hormon o szerokim spektrum działania biologicznego, który m.in.: wspomaga wchłanianie wapnia i fosforanów w przewodzie pokarmowym, jak również reguluje wydzielanie parathormonu. Charakteryzuje się właściwościami przeciwkrzywiczymi, przeciwdepresyjnymi, przeciwnowotworowymi, przeciwzapalnymi, przeciwutleniającymi oraz wspomagającymi funkcjonowanie układu odpornościowego, mięśniowo-szkieletowego, nerwowego, a także hormonalnego.
Podsumowując, Green Pasture Blue Ice Fermented Cod Liver Oil to suplement diety z najwyższej półki, który doskonale sprawdzi się w przypadku wspomagania codziennego funkcjonowania układu nerwowego, odpornościowego, hormonalnego, mięśniowo-szkieletowego i sercowo-naczyniowego. Ponadto naturalnie wysoka zawartość w preparacie kwasów EPA i DHA oraz witamin A i D wspiera aktywność bariery antyoksydacyjnej w komórkach oraz zwiększa odporność organizmu.
![]() |
1-2 | |
---|---|---|
Lokalizacja: Magazyn UE |
Dostępność: duża ilość |
dni robocze od wysyłki |
Green Pasture Blue Ice Fermented Cod Liver Oil to wysokiej jakości fermentowany olej z wątroby dorsza, który jest doskonałym, naturalnym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3, 6, 7 i 9 oraz witamin rozpuszczalnych w tłuszczach: A i D. Preparat jest produkowany z ryb, które zostały wyłącznie dziko złowione w Morzu Beringa w regionie Aleutów i nie zawiera żadnych dodatków.
Kwasy Omega-3 (EPA i DHA) - przyczyniają się do istotnej poprawy profilu lipidowego krwi, obniżenia stężenia markerów stanu zapalnego w naczyniach krwionośnych oraz zmniejszenia procesu agregacji płytek krwi. Wykazano również, iż długołańcuchowe wielonienasycone kwasy tłuszczowe EPA i DHA redukują poziom stresu oksydacyjnego w organizmie oraz poprawiają ogólną sprawność sercowo-naczyniową. Ponadto w badaniach klinicznych dowiedziono, że mają one kluczowe znaczenie dla rozwoju mózgu i funkcji poznawczych w ciągu całego życia człowieka.
Witamina A - jest niezbędna w procesie widzenia, jak również odpowiada za właściwe funkcjonowanie układu odpornościowego oraz utrzymanie optymalnego stanu naskórka wskutek regulacji procesu złuszczania i wymiany zewnętrznych warstw komórek. Wykazuje także właściwości antyoksydacyjne, i tym samym chroni organizm przed szkodliwym działaniem reaktywnych form tlenu. Ponadto bierze udział w prawidłowym przebiegu procesów wzrostowych, syntezie białek i przemianach tłuszczów.
Witamina D - jest aktualnie uważana za hormon o szerokim spektrum działania biologicznego, który m.in.: wspomaga wchłanianie wapnia i fosforanów w przewodzie pokarmowym, jak również reguluje wydzielanie parathormonu. Charakteryzuje się właściwościami przeciwkrzywiczymi, przeciwdepresyjnymi, przeciwnowotworowymi, przeciwzapalnymi, przeciwutleniającymi oraz wspomagającymi funkcjonowanie układu odpornościowego, mięśniowo-szkieletowego, nerwowego, a także hormonalnego.
Podsumowując, Green Pasture Blue Ice Fermented Cod Liver Oil to suplement diety z najwyższej półki, który doskonale sprawdzi się w przypadku wspomagania codziennego funkcjonowania układu nerwowego, odpornościowego, hormonalnego, mięśniowo-szkieletowego i sercowo-naczyniowego. Ponadto naturalnie wysoka zawartość w preparacie kwasów EPA i DHA oraz witamin A i D wspiera aktywność bariery antyoksydacyjnej w komórkach oraz zwiększa odporność organizmu.
Produkt może być bezpiecznie i długotrwale przyjmowany, zarówno przez osoby w młodym, średnim, jak i starszym wieku w celu poprawy ogólnej kondycji zdrowotnej organizmu, polepszenia sprawności intelektualnej, a także w ramach profilaktyki chorób sercowo-naczyniowych, neurodegeneracyjnych i psychicznych.
Warto podkreślić, że ze względu na wygodną i łatwą w użyciu formę płynu, produkt jest szczególnie rekomendowany wszystkim osobom, które mają trudność z połykaniem kapsułek oraz tabletek, zwłaszcza dotyczy to dzieci, a także osób starszych.
Green Pasture™ to rodzinna firma z Nebraski, założona przez Dave’a i Barbarę Wetzel. Specjalizuje się w produkcji oleju maślanego i tłoczonych na zimno olejów rybich. Oprócz tego ma w ofercie organiczny olej kokosowy, masło ghee, produkty do pielęgnacji skóry oraz ekologiczne nawozy i środki poprawiające właściwości gleby.
Produkty firmy Green Pasture™ wyróżniają się znakomitą jakością. Wytwarza się je z organicznych składników, z poszanowaniem środowiska. Jako jedne z niewielu na rynku otrzymały certyfikat Marine Stewardship Council (MSC), wiele z nich uhonorowano również prestiżowymi nagrodami. Są polecane przez lekarzy, dietetyków i specjalistów medycyny naturalnej.
Pozostało jeszcze 200 znaków, aby recenzja mogła zostać oceniona.
w porcji (2 ml) | zawartość | %ZDS |
---|---|---|
Kalorie | 20 | |
Kalorie pochodzące z tłuszczu | 20 | |
Całkowita zawartość tłuszczu | 2 g | 3 % |
Tłuszcze nasycone | 0,5 g | 3 % |
Cholesterol | 5 mg | 2 % |
Fermentowany surowy olej z wątroby dorsza, organiczny olejek pomarańczowy, organiczny olejek cytrynowy.
Źródło witaminy B1, regulującej metabolizm energetyczny i wspierającej układ nerwowy.
KupujęOpatentowana forma D-biotyny Quali-Biotin. Pomaga zachować zdrowie skóry, włosów i paznokci.
KupujęPreparat multiskładnikowy, rekomendowany w ramach szeroko pojętej profilaktyki zdrowotnej.
KupujęKompozycja witamin A, D, E i K. Sprzyja wzmocnieniu odporności, wspiera zdrowie kości i zębów.
KupujęKalorie to umowna nazwa jednostki wyrażającej wartość energetyczną pożywienia, zapotrzebowanie i wydatków energii przez organizm człowieka, którą w rzeczywistości jest 1 kilokaloria (1 kcal). 1 kilokaloria jest to ilość energii cieplnej koniecznej do podgrzania 1 g wody i 1 stopień Celsjusza. W układzie SI jednostką energii cieplnej jest 1 dżul (1J), równy w przybliżeniu 4,185 kcal.
Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych.. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu – 9kcal/g.
Wartość energetyczna wykonywana przy tzw. „bombie kalorycznej” stanowi równoważnik energetyczny fizyczny, wynoszący: 4,1 kcal na 1 g węglowodanów, 5,65 kcal na 1 g białka, 9,45 kcal na 1 g tłuszczu.
Wartość odżywcza, określa stopień przydatności produktu żywnościowego do realizacji funkcji życiowych człowieka, tym wyższa im wyższa jest jej biodostępność i mniejsza ilość jej spożywania dla uzyskania efektów.
Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym. Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.
Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.
Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.
Cholesterol jest pochodną cyklopentenoperhydrofenantrenu, wytwarzaną wewnątrz organizmu lub dostarczaną z pożywieniem pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, owoce morza, podroby, tłuszcze, wędliny i żółtko jaja). Poszczególne frakcje cholesterolu mają różny wpływ na organizm ludzki. Jest wykorzystywany do produkcji związków o wysokiej aktywności biologicznej (kwasów żółciowych, hormonów steroidowych, witaminy D3), jest budulcem błony komórkowej. Pojęcia „zły cholesterol” (LDL – zawierający lipoproteiny o niskiej wartości) i „dobry cholesterol” (HDL – lipoproteidy o wysokiej gęstości) są terminami umownymi. Cholesterol jest tylko jeden. Jego frakcje przenoszone są przez białka, które przenoszą go na ścianki naczynia krwionośnego (LDL), lub do wątroby (HDL). Poziom poszczególnych frakcji cholesterolu określa tzw. profil lipidowy, który, prawidłowo regulowany przez pożywienie, nie powinien powodować zaburzeń w relacji LDL - HDL..
Indukcja porodu – kiedy coś idzie nie tak…
W poprzednim tygodniu projektu opisałam, jak rozpoznać czy poród już się zaczął oraz jak w ogóle wygląda właściwy przebieg porodu naturalnego. Biorąc...
Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część IV
W poprzednich trzech częściach artykułu dokonano krytycznego przeglądu fachowego piśmiennictwa w celu oceny skuteczności następujących interwencji...
Lukrecja – chroni krążenie, zmniejsza nadwagę, wspiera układ oddechowy
Znacie czarne, skandynawskie żelki? Ze względu na swój specyficzny smak „słodycz“ ta ma chyba tyle samo zwolenników, co wrogów. Wszystko za sprawą...
Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część III
W poprzednich dwóch częściach artykułu dokonano krytycznego przeglądu fachowego piśmiennictwa w celu oceny skuteczności zarówno diety o niskiej...
Hej! Do świąt zostały już niecałe 3 tygodnie, co oznacza, że już powoli można zacząć pierwsze przygotowania. To idealny czas, żeby zabrać się na...
Trenujesz? Możesz mieć niedobory cz.3
Zapotrzebowanie na mikroelementy zwiększa się u osób aktywnych fizycznie. Wysiłek fizyczny wyzwala szereg przemian biochemicznych, do których prawidłowego...