Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:205,00 zł410,00 zł615,00 zł820,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-21,00 zł-31,00 zł-41,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Fermented COD Liver Oil Fermented COD Liver Oil

Green Pasture Blue Ice Fermented Cod Liver Oil to wysokiej jakości fermentowany olej z wątroby dorsza, który jest doskonałym, naturalnym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3, 6, 7 i 9 oraz witamin rozpuszczalnych w tłuszczach: A i D. Preparat jest produkowany z ryb, które zostały wyłącznie dziko złowione w Morzu Beringa w regionie Aleutów i nie zawiera żadnych dodatków.

Kwasy Omega-3 (EPA i DHA) - przyczyniają się do istotnej poprawy profilu lipidowego krwi, obniżenia stężenia markerów stanu zapalnego w naczyniach krwionośnych oraz zmniejszenia procesu agregacji płytek krwi. Wykazano również, iż długołańcuchowe wielonienasycone kwasy tłuszczowe EPA i DHA redukują poziom stresu oksydacyjnego w organizmie oraz poprawiają ogólną sprawność sercowo-naczyniową. Ponadto w badaniach klinicznych dowiedziono, że mają one kluczowe znaczenie dla rozwoju mózgu i funkcji poznawczych w ciągu całego życia człowieka.

Witamina A - jest niezbędna w procesie widzenia, jak również odpowiada za właściwe funkcjonowanie układu odpornościowego oraz utrzymanie optymalnego stanu naskórka wskutek regulacji procesu złuszczania i wymiany zewnętrznych warstw komórek. Wykazuje także właściwości antyoksydacyjne, i tym samym chroni organizm przed szkodliwym działaniem reaktywnych form tlenu. Ponadto bierze udział w prawidłowym przebiegu procesów wzrostowych, syntezie białek i przemianach tłuszczów.

Witamina D - jest aktualnie uważana za hormon o szerokim spektrum działania biologicznego, który m.in.: wspomaga wchłanianie wapnia i fosforanów w przewodzie pokarmowym, jak również reguluje wydzielanie parathormonu. Charakteryzuje się właściwościami przeciwkrzywiczymi, przeciwdepresyjnymi, przeciwnowotworowymi, przeciwzapalnymi, przeciwutleniającymi oraz wspomagającymi funkcjonowanie układu odpornościowego, mięśniowo-szkieletowego, nerwowego, a także hormonalnego.

Podsumowując, Green Pasture Blue Ice Fermented Cod Liver Oil to suplement diety z najwyższej półki, który doskonale sprawdzi się w przypadku wspomagania codziennego funkcjonowania układu nerwowego, odpornościowego, hormonalnego, mięśniowo-szkieletowego i sercowo-naczyniowego. Ponadto naturalnie wysoka zawartość w preparacie kwasów EPA i DHA oraz witamin A i D wspiera aktywność bariery antyoksydacyjnej w komórkach oraz zwiększa odporność organizmu.

 

InStock
Since 2005
Dodaj do koszyka
Fermented COD Liver Oil Fermented COD Liver Oil 237 ml
Green Pasture
179,00 zł

Fermented COD Liver Oil 237 ml

ilość: 237 ml

Wszystkie warianty:

Smak:

1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
duża ilość
dni robocze
od wysyłki
Minimalna data ważności:
2020-07
Do darmowej wysyłki brakuje: 250,00 zł
179,00 złz VAT

od 3 sztuk tylko 175,42 zł /szt. -2%

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Fermentowany olej z wątroby dorsza, naturalne źródło witaminy A i D
  • Pozytywnie wpływa na samopoczucie, koncentrację uwagi i sprawność umysłową
  • Wspomaga proces widzenia i funkcjonowanie układu odpornościowego
  • Przyczynia się do optymalizacji profilu lipidowego krwi
  • Wspiera pracę mózgu i układu sercowo-naczyniowego
  • Dostępny w kilku wariantach smakowych

Green Pasture Blue Ice Fermented Cod Liver Oil to wysokiej jakości fermentowany olej z wątroby dorsza, który jest doskonałym, naturalnym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3, 6, 7 i 9 oraz witamin rozpuszczalnych w tłuszczach: A i D. Preparat jest produkowany z ryb, które zostały wyłącznie dziko złowione w Morzu Beringa w regionie Aleutów i nie zawiera żadnych dodatków.

Kwasy Omega-3 (EPA i DHA) - przyczyniają się do istotnej poprawy profilu lipidowego krwi, obniżenia stężenia markerów stanu zapalnego w naczyniach krwionośnych oraz zmniejszenia procesu agregacji płytek krwi. Wykazano również, iż długołańcuchowe wielonienasycone kwasy tłuszczowe EPA i DHA redukują poziom stresu oksydacyjnego w organizmie oraz poprawiają ogólną sprawność sercowo-naczyniową. Ponadto w badaniach klinicznych dowiedziono, że mają one kluczowe znaczenie dla rozwoju mózgu i funkcji poznawczych w ciągu całego życia człowieka.

Witamina A - jest niezbędna w procesie widzenia, jak również odpowiada za właściwe funkcjonowanie układu odpornościowego oraz utrzymanie optymalnego stanu naskórka wskutek regulacji procesu złuszczania i wymiany zewnętrznych warstw komórek. Wykazuje także właściwości antyoksydacyjne, i tym samym chroni organizm przed szkodliwym działaniem reaktywnych form tlenu. Ponadto bierze udział w prawidłowym przebiegu procesów wzrostowych, syntezie białek i przemianach tłuszczów.

Witamina D - jest aktualnie uważana za hormon o szerokim spektrum działania biologicznego, który m.in.: wspomaga wchłanianie wapnia i fosforanów w przewodzie pokarmowym, jak również reguluje wydzielanie parathormonu. Charakteryzuje się właściwościami przeciwkrzywiczymi, przeciwdepresyjnymi, przeciwnowotworowymi, przeciwzapalnymi, przeciwutleniającymi oraz wspomagającymi funkcjonowanie układu odpornościowego, mięśniowo-szkieletowego, nerwowego, a także hormonalnego.

Podsumowując, Green Pasture Blue Ice Fermented Cod Liver Oil to suplement diety z najwyższej półki, który doskonale sprawdzi się w przypadku wspomagania codziennego funkcjonowania układu nerwowego, odpornościowego, hormonalnego, mięśniowo-szkieletowego i sercowo-naczyniowego. Ponadto naturalnie wysoka zawartość w preparacie kwasów EPA i DHA oraz witamin A i D wspiera aktywność bariery antyoksydacyjnej w komórkach oraz zwiększa odporność organizmu.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 237 mlPorcja jednorazowa: ½ łyżeczki (2 ml)Ilość porcji w opakowaniu: 118
w porcji (2 ml)zawartość%ZDS
Kalorie20
Kalorie pochodzące z tłuszczu20
Całkowita zawartość tłuszczu2 g3 %
Tłuszcze nasycone0,5 g3 %
Cholesterol5 mg2 %

Pozostałe składniki

Fermentowany surowy olej z wątroby dorsza, organiczny olejek pomarańczowy, organiczny olejek cytrynowy.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Now Foods
29,00 zł

Źródło witaminy B1, regulującej metabolizm energetyczny i wspierającej układ nerwowy.

Kupuję
Swanson
29,00 zł

Suplement diety zawierający bor w innowacyjnej formie chelatu aminokwasowego Albion®.

Kupuję
Aliness
22,90 zł

Opatentowana forma D-biotyny Quali-Biotin. Pomaga zachować zdrowie skóry, włosów i paznokci.

Kupuję
Aliness
27,90 zł

Witamina B6 w aktywnej postaci koenzymatycznej - P-5-P.

Kupuję
Seeking Health
279,00 zł

Preparat multiskładnikowy, rekomendowany w ramach szeroko pojętej profilaktyki zdrowotnej.

Kupuję
Aliness
45,90 zł

Kompozycja witamin A, D, E i K. Sprzyja wzmocnieniu odporności, wspiera zdrowie kości i zębów.

Kupuję

Kalorie

Informacja

Kalorie to umowna nazwa jednostki wyrażającej wartość energetyczną pożywienia, zapotrzebowanie i wydatków energii przez organizm człowieka, którą w rzeczywistości jest 1 kilokaloria (1 kcal). 1 kilokaloria jest to ilość energii cieplnej koniecznej do podgrzania 1 g wody i 1 stopień Celsjusza. W układzie SI jednostką energii cieplnej  jest 1 dżul (1J), równy w przybliżeniu 4,185 kcal.

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych.. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu – 9kcal/g.

Wartość energetyczna wykonywana przy tzw. „bombie kalorycznej” stanowi równoważnik energetyczny fizyczny, wynoszący: 4,1 kcal na 1 g węglowodanów, 5,65 kcal na 1 g białka, 9,45 kcal na 1 g tłuszczu.

Wartość odżywcza, określa stopień przydatności produktu żywnościowego do realizacji funkcji życiowych człowieka, tym wyższa im wyższa jest jej biodostępność i mniejsza ilość jej spożywania dla uzyskania efektów.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Cholesterol

Informacja

Cholesterol jest pochodną cyklopentenoperhydrofenantrenu, wytwarzaną wewnątrz organizmu lub dostarczaną z pożywieniem pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, owoce morza, podroby, tłuszcze, wędliny i żółtko jaja). Poszczególne frakcje cholesterolu mają różny wpływ na organizm ludzki. Jest wykorzystywany do produkcji związków o wysokiej aktywności biologicznej (kwasów żółciowych, hormonów steroidowych, witaminy D3), jest budulcem błony komórkowej. Pojęcia „zły cholesterol” (LDL – zawierający lipoproteiny o niskiej wartości) i „dobry cholesterol” (HDL – lipoproteidy o wysokiej gęstości) są terminami umownymi. Cholesterol jest tylko jeden. Jego frakcje przenoszone są przez białka, które przenoszą go na ścianki naczynia krwionośnego (LDL), lub do wątroby (HDL). Poziom poszczególnych frakcji cholesterolu określa tzw. profil lipidowy, który, prawidłowo regulowany przez pożywienie, nie powinien powodować zaburzeń w relacji LDL - HDL..

Ostatnio na blogu

Indukcja porodu – kiedy coś idzie nie tak…

Indukcja porodu – kiedy coś idzie nie tak…

W poprzednim tygodniu projektu opisałam, jak rozpoznać czy poród już się zaczął oraz jak w ogóle wygląda właściwy przebieg porodu naturalnego. Biorąc...

czytaj więcej
Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część IV

Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część IV

W poprzednich trzech częściach artykułu dokonano krytycznego przeglądu fachowego piśmiennictwa w celu oceny skuteczności następujących interwencji...

czytaj więcej
Lukrecja – chroni krążenie, zmniejsza nadwagę, wspiera układ oddechowy

Lukrecja – chroni krążenie, zmniejsza nadwagę, wspiera układ oddechowy

Znacie czarne, skandynawskie żelki? Ze względu na swój specyficzny smak „słodycz“ ta ma chyba tyle samo zwolenników, co wrogów. Wszystko za sprawą...

czytaj więcej
Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część III

Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część III

W poprzednich dwóch częściach artykułu dokonano krytycznego przeglądu fachowego piśmiennictwa w celu oceny skuteczności zarówno diety o niskiej...

czytaj więcej
Fit pierniczki

Fit pierniczki

Hej! Do świąt zostały już niecałe 3 tygodnie, co oznacza, że już powoli można zacząć pierwsze przygotowania. To idealny czas, żeby zabrać się na...

czytaj więcej
Trenujesz? Możesz mieć niedobory cz.3

Trenujesz? Możesz mieć niedobory cz.3

Zapotrzebowanie na mikroelementy zwiększa się u osób aktywnych fizycznie. Wysiłek fizyczny wyzwala szereg przemian biochemicznych, do których prawidłowego...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027