Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:210,00 zł421,00 zł631,00 zł842,00 zł1 052,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-22,00 zł-32,00 zł-43,00 zł-53,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Since 2005
Dodaj do koszyka
Optimal Krill Oil Optimal Krill Oil 60 kaps.
Seeking Health
259,00 zł

Optimal Krill Oil 60 kaps.

ilość: 60 kaps.
1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
zmień
Dostępność:
duża ilość
dni robocze
od wysyłki
Minimalna data ważności:
2021-10
Do darmowej wysyłki brakuje: 300,00 zł
259,00 złz VAT
8,63 zł / porcja

od 3 sztuk tylko 253,82 zł /szt. -2%

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Najwyższej jakości olej z kryla, z dodatkiem astaksantyny
  • Wspomaga procesy antyoksydacyjne organizmu
  • Wspomaga odpowiedź antyzapalną
  • Poprawia regeneracje mięśniową
  • Wysoka zawartość fosfolipidów
  • Wspiera układ krwionośny
  • Wspiera procesy myślowe
  • Działa neuroprotekcyjnie

Seeking Health Optimal Krill Oil to suplement diety dostarczający 880 miligramów optymalnie wyekstrahowanego oleju z kryla na porcję, z dodatkiem naturalnej astaksantyny z ekstraktu alg. Jest to doskonała propozycja dla osób szukających uzupełnienia stałej suplementacji profilaktycznej.

Na skład produktu zawierają się:
Olej z kryla
to wyekstrahowany, skoncentrowany tłuszcz pochodzący od gatunku Euphuaisiacea, znanego bardziej, jako Kryl. W produkcie uzyskano go metodą zimnej ekstrakcji, co pozytywnie świadczy o zachowaniu najważniejszych cech frakcji tłuszczowej (brak nadmiernej temperatury sprzyja niwelacji procesów oksydacyjnych tłuszczu, oraz jego degradacji).

Wyjątkowość oleju z kryla polega na rodzaju wiązania kwasów tłuszczowych. Gdy w typowych produktach dostarczających zdrowych frakcji tłuszczowych, kwasy te są głównie w postaci trójglicerydów, w oleju krylowym występują w postaci fosfolipidów w ilości dochodzącej do 50% całości tłuszczu, co korzystnie wpływa na jego bioaktywność oraz kinetykę przyswajania. Dostarcza dużej ilości kwasów eikozapentaenowego (EPA) oraz dokozaheksaenowego (DHA). Sam olej z kryla zawiera również inne bioaktywne związki, głownie astaksantynę, oraz witaminę E.

Badania wskazują, ze olej z kryla jest najlepiej absorbowaną formą frakcji tłuszczowych, w porównaniu z olejami rybami i jego etylowymi estrami (33% lepsza przyswajalność w porównaniu z typowym olejem rybim, oraz 68% lepsza przyswajalność w porównaniu z etyloestrami)

Neuroprotekcyjne właściwości oleju z kryla stwierdzane są przez zawartość kwasów DHA związanych w postaci fosfolipidów. Badania wskazują na wyraźne własności antyoksydacyjne w stosunku do mózgu. Warto wspomnieć, ze efekt ten jest uznawany za wyraźniejszy, w porównaniu z olejem rybim.

Olej z kryla wykazuje również inne pozytywne właściwości w odniesieniu do układu nerwowego. Wskazano wsparcie procesów myślowych i kognitywnych (przez synergistycznie działanie DHA, EPA, fosfatydylocholiny oraz astaksantyny), oraz obniżanie bólów miesiączkowych (ponownie wykazano tutaj przewagę oleju krylowego nad rybim. Ten drugi zmniejszał jedynie fizyczny ból menstruacyjny, gdzie olej z kryla działał również na objawy neurologiczne, takie jak stres; mechanizm opierał się na rywalizowaniu z kwasem arachidonowym, co w rezultacie powodowało mniejsze wytwarzanie prozapalnych prostaglandyn).

Olej z kryla znajduje również zastosowanie we wsparciu układu krążenia. Profilaktyczna suplementacja może zapobiegać nadmiernej hipertrofii wentrykularnej (przerostu komory serca). Poprawia tez ogólny lipidogram krwi; zwiększa poziom HDL, obniża poziom LDL, całkowitego cholesterolu, oraz trójglicerydów.

Wykazano również pozytywny wpływ suplementacji w przypadkach artretyzmu. W wyniku interwencyjnego stosowania oleju, poprawiono wskaźniki związane z tą chorobą (między innymi indeks WOMAC)

Tłuszcze z kryla są również wiązane z poprawą ustroju układu trawiennego. Wskazano zmniejszoną lipogenezę w wątrobie, oraz wspomaganie efektu ochronnego wobec stanów zapalnych jelit.

Astaksantyna występuje w produkcie, jako składnik dopełniający efektywne działanie oleju krylowego. Wykazano wybitne właściwości antyoksydacyjne jak i wsparcie swoistych mechanizmów antyoksydacyjnych organizmu - zwiększona aktywacja protein uczestniczących w proliferacji neuronowych komórek prekursorowych; głównie Rex1. Zwiększa tez akumulacje DAF-16, co mechanizmem sprzężenia zwrotnego inhibituje sygnalizowanie insulina/IGF, które potencjalnie jest odpowiedzialne za starzenie się komórek.

Astaksantyna pozytywnie wpływa na ciśnienie krwi, regulując metabolizm tlenku azotu, działając przeciwzapalnie w stosunku do tkanki nabłonkowej jelita, oraz poprawiając ogół lipidogramu organizmu.

Wskazano również na poprawienie mechanizmów związanych z metabolizmem glukozy; zmniejszenie insulinooporności oraz zmniejszenie poziomu cukru we krwi. Może mieć to znaczenie w redukcji degradacji nerek w przypadku cukrzycy.

Suplementacja astaksanytny wspomaga również odchudzanie. Zwiększa wytwarzanie adiponektyny, reguluje proces beta-oksydacji tłuszczów (ochrona enzymu CPT-1, kluczowego w tym procesie), oraz zwiększa samą intensywność oksydacji tłuszczów. Wspomaga również wydolność treningową, oraz zmniejsza urazy mięśniowe wywołane przez trening (obniża poziom markerów kinazy kreatynowej oraz aminotransferazy alaninowej).

Podsumowując, Seeking Health Optimal Krill Oil spełni oczekiwania każdego, kto poszukuje kompleksowej formuły uzupełniającej dietę w zdrowe tłuszcze. Szczególnie przydatny będzie dla ludzi chcących skupić się na profilaktyce układu krwionośnego, oraz nerwowego. Dodatek astaksantyny dopełnia zdrowotne właściwości oleju krylowego, uzupełniając produkt o silne właściwości antyoksydacyjne.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 60 kapsułek żelowychPorcja jednorazowa: 2 kapsułkiIlość porcji w opakowaniu: 30
w porcji (2 kapsułki)zawartość%ZDS
Kalorie10
Kalorie pochodzące z tłuszczy10
Całkowita zawartość tłuszczu1g2%
Olej z kryla (Euphausia superba)880 mg**
Fosfolipidy352 mg**
Kwas eikozapentaenowy (EPA)80 mg**
Kwas dokozaheksaenowy (DHA)44 mg**
AstaREAL Naturalna Astaksantyna (z ekstraktu alg Haematoccus pluvialis)12 mg**

Pozostałe składniki

Żelatyna wołowa, gliceryna, i woda demineralizowana.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Dedicated Nutrition
119,00 zł
(1)

Odżywka przedtreningowa. Zapewnia większą energię, pompuje mięśnie krwią oraz poprawia koncentrację.

Kupuję
BetterYou
29,00 zł

Wysoce biodostępna i łatwa w stosowaniu formuła dla dzieci, zawierająca optymalną dawkę witaminy D3.

Kupuję
Swanson
62,00 zł

Selen w najlepszej formie l-selenometioniny; korzystny wpływ na funkcjonowanie tarczycy.

Kupuję
BeOrganic
77,90 zł

Ekologiczny wyciąg z owoców aceroli w proszku. Bogactwo witaminy C wzmacniającej układ odpornościowy.

Kupuję
Aliness
60,00 zł

Wysoka dawka witaminy D3. Pomaga zachować prawidłową strukturę kości, zwiększa odporność organizmu.

Kupuję
Now Foods
42,00 zł

Kapsułki zawierające witaminę D. Wzmacniają kości oraz zęby, a także wspomagają wchłanianie wapnia.

Kupuję

Kalorie

Informacja

Kalorie to umowna nazwa jednostki wyrażającej wartość energetyczną pożywienia, zapotrzebowanie i wydatków energii przez organizm człowieka, którą w rzeczywistości jest 1 kilokaloria (1 kcal). 1 kilokaloria jest to ilość energii cieplnej koniecznej do podgrzania 1 g wody i 1 stopień Celsjusza. W układzie SI jednostką energii cieplnej  jest 1 dżul (1J), równy w przybliżeniu 4,185 kcal.

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych.. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu – 9kcal/g.

Wartość energetyczna wykonywana przy tzw. „bombie kalorycznej” stanowi równoważnik energetyczny fizyczny, wynoszący: 4,1 kcal na 1 g węglowodanów, 5,65 kcal na 1 g białka, 9,45 kcal na 1 g tłuszczu.

Wartość odżywcza, określa stopień przydatności produktu żywnościowego do realizacji funkcji życiowych człowieka, tym wyższa im wyższa jest jej biodostępność i mniejsza ilość jej spożywania dla uzyskania efektów.

Całkowita zawartość tłuszczu

Informacja

Tłuszcze całkowite – suma tłuszczów wprowadzony do organizmu w pożywieniu i w suplementach diety, zawierająca zarówno kwasy tłuszczowe nasycone jak i nienasycone, w tym niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe. Ogół tłuszczy dzięki produkcji energii pozwala na większy wydatek energetyczny podczas wysiłku, powoduje regenerację powysiłkową,. Jest częściowo magazynowany w organizmie. Przyjmuje się, że wartość energetyczna tłuszczu wynosi 9 kcal w 1g. Oprócz produkcji energii kwasy tłuszczowe stanowią element budulcowy błon komórkowych i istoty białej mózgu. NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Szczególnie ważne jest utrzymywanie właściwej proporcji pomiędzy kwasami z grupy Omega 3 i Omega 6.

EPA (kwas eikozapentaenowy)

Informacja

Co to jest za składnik EPA (kwas eikozapentaenowy)?

EPA (kwas eikozapentaenowy) jest długołańcuchowym, wielonienasyconym kwasem tłuszczowym z rodziny omega 3. Długość łańcucha tego kwasu tłuszczowego wynosi 20 atomów węgla, a pierwsze z pięciu wiązań podwójnych znajduje się przy trzecim od końca atomie, co jest charakterystyczne dla kwasów omega 3. Najobficiej występuje w olejach rybich, gdzie znajdziemy go w towarzystwie kwasu dokozaheksaenowego (DHA).

EPA jest prekursorem do prostaglandyn i innych eikozanoidów, przez co przyczynia się do regulacji stanów zapalnych. Bierze udział w hamowaniu agregacji płytek. Przyczynia się także do obniżenia poziomu triglicerydów we krwi. EPA blokuje aktywność enzymu znajdującego się na błonach komórkowych zwanego fosfolipazą A2, który pod wpływem stresorów może uwalniać wielonienasycony kwas tłuszczowy (z grupy eikozanoidów) ze środka szkieletu glicerolowego. EPA może być także w pewnym stopniu konwertowany do 22-węglowego DHA. Oba te kwasy korzystnie wpływają na kondycję układu nerwowego oraz na zdrowie układu sercowo-naczyniowego.

Kwas eikozapentaenowy zawarty jest w suplementach diety zawierających omega 3, dostępnych w ofercie sklepu muscle-zone.pl

DHA (kwas dokozaheksaenowy)

Informacja

DHA (kwas dokozaheksaenowy) - kwas z rodziny kwasów omega-3, nienasycony kwas tłuszczowy z ostatnim podwójnym wiązaniem w łańcuchu znajduje się na trzecim od końca atomie węgla. Syntetyzowany w organizmie ludzkim z kwasu eikozapentaenowego, lub pobierany z pokarmami pochodzenia morskiego (ryby, szczególnie łososiowate). W medycynie wskazany jest w leczeniu depresji, choroby Alzheimera, ADHD. Odnotowano jego korzystny wpływ na gospodarkę insulinową oraz układy krwionośni i hormonalny. Stosowany w odpowiednich dawkach wpływa korzystnie na skład i estetykę ciała. W suplementacji wchodzi w skład preparatów zawierających olej rybi, stanowiących uzupełnienie braków nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega 3, zalecanych ludziom o zróżnicowanej aktywności fizycznej.

Dawkowanie: 200–2000 mg na dobę.

AstaREAL

Informacja

AstaREAL jest karotenem o działaniu antyoksydacyjnym, wpływającym na wytrzymałość mięśniową i procesy odnowy biologicznej organizmu, posiadającym korzystny wpływ na wrażliwość insulinową. Używana w postaci składników opatentowanej formuły zawierającej astanksantynę, β-karoten, ksantynę i luteinę. Astanksantyna, jest barwnikiem (np. barwi na czerwono mięso łososia i gotowanych skorupiaków), może być dostarczana do organizmu w żywności pochodzenia morskiego (algi, krewetki, kryl, niektóre ryby) oraz drożdże.

AstaREAL jest składnikiem suplementów diety wpływających na odnowę biologiczna organizmu, a także spalaczy tłuszczu.

Astaksantyna

Informacja

Astaksantyna - uważana jest obecnie za najsilniejszy antyoksydant (według badań o wiele silniejszy od witaminy C, czy też beta-karotenu), mający także działanie oczyszczające dla organizmu. Substancja ta jest zatem niezwykle istotna w procesie usuwania nadmiaru wolnych rodników oraz detoksykacji.

Jako związek z grupy karotenoidów warunkuje proces prawidłowego widzenia, jednak nie jest ona zużywana jako budulec retinolu (pochodna witaminy A), a swoje funkcje może pełnić w całym organizmie, gdzie też jest transportowana. Dowiedziono, że astaksantyna pomaga hamować powstawanie zmian patologicznych w siatkówce oka, a więc wprowadzenie jej do diety może nawet spowodować poprawę wzroku.

Astaksantyna zmniejsza również ciśnienie tętnicze krwi, dzięki czemu maleje ryzyko wystąpienia zaburzeń w pracy układu krwionośnego. Dodatkowo, posiada działanie protekcyjne względem neuronów, co może w przyszłości mieć kolosalne znaczenie w chorobie Parkinsona, czy Alzheimera.

Karotenoid ten jest także przyjazny dla diabetyków, ponieważ dzięki właściwościom antyoksydacyjnym hamuje utlenianie cholesterolu LDL oraz sprawia, że komórki trzustki są bardziej wrażliwe na insulinę.

Ostatnio na blogu

Jakość kwasów tłuszczowych w olejach rybich

Jakość kwasów tłuszczowych w olejach rybich

O oleju rybim i kwasach tłuszczowych omega-3 napisano i powiedziano już prawie wszystko. Istnieje jednak pewne zagadnienie, które jest bardzo często pomijane....

czytaj więcej
BPC 157 – korzyści, skutki uboczne i dawkowanie

BPC 157 – korzyści, skutki uboczne i dawkowanie

BPC-157 (Body Protective Compound – 157) to syntetyczna mieszanka peptydów. Użycie BPC 157 oferuje silny efekt regeneracyjny osobom, które się na niego...

czytaj więcej
Metylofolian a skuteczność leków przeciwdepresyjnych

Metylofolian a skuteczność leków przeciwdepresyjnych

Niepokojący trend rozwoju depresji w rozwiniętym społeczeństwie sprawia, że temat leczenia tej przypadłości jest często podnoszony. Najczęściej...

czytaj więcej
Suplementacja cynkiem ułatwia odchudzanie

Suplementacja cynkiem ułatwia odchudzanie

Cynk miał już podnosić poziom testosteronu, wspierać budowę muskulatury, drastycznie skracać czas trwania wirusowych infekcji, a teraz oto miałby stać...

czytaj więcej
Przerywany post może poprawić zdrowie otyłych kobiet

Przerywany post może poprawić zdrowie otyłych kobiet

Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Adelajdzie pokazują, że otyłe kobiety straciły na wadze i poprawiły stan swojego zdrowa poprzez okresowy post,...

czytaj więcej
Leucyna – wzmocnienie działania metforminy

Leucyna – wzmocnienie działania metforminy

Zaburzenia gospodarki cukrowej to dość popularny problem. Leki, które przepisywane są na leczenie insulinooporności i kontroli glikemii to zazwyczaj...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
Unit 3 Enterprise Court, Farfield Park Rotherham S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027