Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 501-537-027
Tri-3D Omega Tri-3D Omega

Now Foods Tri-3D Omega to produkt zawierający naturalny koncentrat oleju rybiego zawierający wielonienasycone kwasy tłuszczowe omega-3: eikozapentaenowy (EPA) i dokozaheksaenowy (DHA) oraz witaminę D3 w ilości 1000 IU (jednostek międzynarodowych) pod postacią cholekalcyferolu.

Cholekalcyferol pozytywnie wpływa na regulację gospodarki wapniowo-fosforanowej, funkcjonowanie układu nerwowego, redukuje częstość występowania chorób autoimmunologicznych oraz znajduje zastosowanie w profilaktyce i leczeniu nowotworów, chorób układu krążenia i depresji.

Wiele badań naukowych udowadnia, że kwasy tłuszczowe omega-3 posiadają właściwości przeciwzapalne, wykazują działanie kardioprotekcyjne, redukują ryzyko występowania chorób cywilizacyjnych oraz wspomagają funkcjonowanie układu nerwowego i immunologicznego.

Życie w obecnych czasach i celebrowanie niewłaściwych zachowań antyzdrowotnych wiąże się z rosnącym ryzykiem zachorowań na choroby układu krążenia, otyłość, cukrzycę, nowotwory, osteoporozę czy choroby o podłożu psychicznym. Z tego powodu poszukuje się skutecznych metod leczenia i profilaktyki tych schorzeń, zarówno za pomocą leków, jak i suplementów diety.

Obiecującą, wspomagającą leczenie wyżej wymienionych stanów terapią wydaje się być uzupełnienie niedoborów wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3 oraz witaminy D3. Uważa się, że obie substancje mają zastosowanie w profilaktyce wielu chorób. Wartościowe suplementy diety, od najlepszych producentów, mogą pomagać w standardowych terapiach, wpływając ma metabolizm, a w szczególności na regulację przemian biochemicznych organizmu.

Wielonienasycone kwasy omega-3 wpływają na regulację stężenia cytokin, których podwyższony poziom w ustroju powoduje występowanie przewlekłych stanów zapalnych, chorób autoimmunologicznych, miażdżycy i nowotworów. Dodatkowo mają pozytywny wpływ na układ krwionośny, polepszają ukrwienie mózgu i przesyłanie sygnałów nerwowych. Niwelują ryzyko arytmii serca, uczestniczą w regulacji ciśnienia tętniczego krwi oraz przywracają równowagę w zaburzeniach gospodarki cholesterolowej. Pełnią również istotną rolę w zachowaniu pełnej sprawności fizycznej i umysłowej.

Witamina D jest obecnie jedną z substancji cieszących się największym zainteresowaniem pośród badaczy. Doszukuje się związku pomiędzy jej niedoborami, a występowaniem wielu chorób oraz krótszą długością życia. Badania pokazują, że osoby mające niedobór witaminy D, charakteryzują się znacznie większym ryzykiem wystąpienia chorób cywilizacyjnych, autoimmunologicznych oraz neurodegeneracyjnych.

Z powodu, że niewiele artykułów spożywczych zawiera istotne ilości witaminy D oraz z racji niekorzystnego położenia geograficznego i niedostatku słońca, deficyty witaminy D są jednymi z najczęstszych niedoborów składników odżywczych w naszej strefie geograficznej. 

Najbardziej istotne działanie witaminy D, to udział w regulacji homeostazy wapnia i fosforanów. Niedostateczne ilości witaminy D w diecie dzieci prowadzą do zaburzeń w mineralizacji kości, zmniejszaniu ich masy oraz krzywicy, a wśród dorosłych powodować mogą bóle kostne, osteomalację i osteoporozę.

Sądzi się również, że witamina D wykazuje działanie przeciwzapalne, przeciwbakteryjne i immunomodulujące. Właściwości przeciwzapalne wynikają z redukowania produkcji cytokin. Witamina D posiada zdolność do aktywacji genów kodujących białka wykazujące właściwości przeciwbakteryjne. Pomaga komórki szpiku kostnego w zwalczaniu chorób autoimmunologicznych. Zaobserwowano związek między ilością ekspozycji na światło słoneczne, a występowaniem pewnych typów nowotworów. Uważa się, że witamina D wykazuje działanie przeciwnowotworowe.

Stwierdzono, że witamina D oddziałuje, bezpośrednio i pośrednio, na układ sercowo-naczyniowy. Wykazano, że receptor dla witaminy D występują m.in. w mięśniach gładkich naczyń krwionośnych, i kardiomiocytach. Aktywny metabolit witaminy D wpływa bezpośrednio na działanie płytek krwi, układ współczulny, na procesy zapalne i układ krzepnięcia krwi. Działanie na metabolizm glukozy i gospodarkę lipidową, to jej pośrednie oddziaływanie na układ krwionośny.

Niewystarczający poziom witaminy D w organizmie może również pośrednio wpływać na ryzyko wystąpienia nadciśnienia tętniczego, a w konsekwencji niewydolność serca. Wyniki badań sugerują korzystny wpływ witaminy D na układ sercowo-naczyniowy.

Podsumowując, Now Foods Tri-3D Omega to suplement diety, który jest przeznaczony dla wszystkich osób narażonych na niedobory witaminy D oraz wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3. Podaż obu tych składników w standardowej diecie jest bardzo niska, a powodem jest zbyt małego spożycia tłustych ryb morskich. Deficyt witaminy D może być również spowodowany niedostateczną ekspozycją na światło słoneczne lub zaburzeniami wchłaniania. Stwierdzono mnóstwo korelacji między niedoborami witaminy D i kwasów omega-3, a zwiększonym ryzykiem wystąpienia wielu chorób.

Brak na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
Tri-3D Omega Tri-3D Omega 90 kaps.
Now Foods
65,00 zł

Tri-3D Omega 90 kaps.

Cechy

Siła:
Masa:
Wytrzymałość:
Działanie Pro-Zdrowotne:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,88 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,88 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

Opis produktu
  • Pomaga w wyrównaniu niedoborów
  • Posiada właściwości przeciwzapalne
  • Wykazuje działanie kardioprotekcyjne
  • Redukuje ryzyko ch. cywilizacyjnych
  • Korzystnie działa na układ nerwowy
  • Wspomaga układ odpornościowy
  • Poprawia parametry lipidowe krwi
  • Reguluje gospodarkę wapnia i fosforu
  • Bierze udział w podziałach komórkowych

Now Foods Tri-3D Omega to produkt zawierający naturalny koncentrat oleju rybiego zawierający wielonienasycone kwasy tłuszczowe omega-3: eikozapentaenowy (EPA) i dokozaheksaenowy (DHA) oraz witaminę D3 w ilości 1000 IU (jednostek międzynarodowych) pod postacią cholekalcyferolu.

Cholekalcyferol pozytywnie wpływa na regulację gospodarki wapniowo-fosforanowej, funkcjonowanie układu nerwowego, redukuje częstość występowania chorób autoimmunologicznych oraz znajduje zastosowanie w profilaktyce i leczeniu nowotworów, chorób układu krążenia i depresji.

Wiele badań naukowych udowadnia, że kwasy tłuszczowe omega-3 posiadają właściwości przeciwzapalne, wykazują działanie kardioprotekcyjne, redukują ryzyko występowania chorób cywilizacyjnych oraz wspomagają funkcjonowanie układu nerwowego i immunologicznego.

Życie w obecnych czasach i celebrowanie niewłaściwych zachowań antyzdrowotnych wiąże się z rosnącym ryzykiem zachorowań na choroby układu krążenia, otyłość, cukrzycę, nowotwory, osteoporozę czy choroby o podłożu psychicznym. Z tego powodu poszukuje się skutecznych metod leczenia i profilaktyki tych schorzeń, zarówno za pomocą leków, jak i suplementów diety.

Obiecującą, wspomagającą leczenie wyżej wymienionych stanów terapią wydaje się być uzupełnienie niedoborów wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3 oraz witaminy D3. Uważa się, że obie substancje mają zastosowanie w profilaktyce wielu chorób. Wartościowe suplementy diety, od najlepszych producentów, mogą pomagać w standardowych terapiach, wpływając ma metabolizm, a w szczególności na regulację przemian biochemicznych organizmu.

Wielonienasycone kwasy omega-3 wpływają na regulację stężenia cytokin, których podwyższony poziom w ustroju powoduje występowanie przewlekłych stanów zapalnych, chorób autoimmunologicznych, miażdżycy i nowotworów. Dodatkowo mają pozytywny wpływ na układ krwionośny, polepszają ukrwienie mózgu i przesyłanie sygnałów nerwowych. Niwelują ryzyko arytmii serca, uczestniczą w regulacji ciśnienia tętniczego krwi oraz przywracają równowagę w zaburzeniach gospodarki cholesterolowej. Pełnią również istotną rolę w zachowaniu pełnej sprawności fizycznej i umysłowej.

Witamina D jest obecnie jedną z substancji cieszących się największym zainteresowaniem pośród badaczy. Doszukuje się związku pomiędzy jej niedoborami, a występowaniem wielu chorób oraz krótszą długością życia. Badania pokazują, że osoby mające niedobór witaminy D, charakteryzują się znacznie większym ryzykiem wystąpienia chorób cywilizacyjnych, autoimmunologicznych oraz neurodegeneracyjnych.

Z powodu, że niewiele artykułów spożywczych zawiera istotne ilości witaminy D oraz z racji niekorzystnego położenia geograficznego i niedostatku słońca, deficyty witaminy D są jednymi z najczęstszych niedoborów składników odżywczych w naszej strefie geograficznej. 

Najbardziej istotne działanie witaminy D, to udział w regulacji homeostazy wapnia i fosforanów. Niedostateczne ilości witaminy D w diecie dzieci prowadzą do zaburzeń w mineralizacji kości, zmniejszaniu ich masy oraz krzywicy, a wśród dorosłych powodować mogą bóle kostne, osteomalację i osteoporozę.

Sądzi się również, że witamina D wykazuje działanie przeciwzapalne, przeciwbakteryjne i immunomodulujące. Właściwości przeciwzapalne wynikają z redukowania produkcji cytokin. Witamina D posiada zdolność do aktywacji genów kodujących białka wykazujące właściwości przeciwbakteryjne. Pomaga komórki szpiku kostnego w zwalczaniu chorób autoimmunologicznych. Zaobserwowano związek między ilością ekspozycji na światło słoneczne, a występowaniem pewnych typów nowotworów. Uważa się, że witamina D wykazuje działanie przeciwnowotworowe.

Stwierdzono, że witamina D oddziałuje, bezpośrednio i pośrednio, na układ sercowo-naczyniowy. Wykazano, że receptor dla witaminy D występują m.in. w mięśniach gładkich naczyń krwionośnych, i kardiomiocytach. Aktywny metabolit witaminy D wpływa bezpośrednio na działanie płytek krwi, układ współczulny, na procesy zapalne i układ krzepnięcia krwi. Działanie na metabolizm glukozy i gospodarkę lipidową, to jej pośrednie oddziaływanie na układ krwionośny.

Niewystarczający poziom witaminy D w organizmie może również pośrednio wpływać na ryzyko wystąpienia nadciśnienia tętniczego, a w konsekwencji niewydolność serca. Wyniki badań sugerują korzystny wpływ witaminy D na układ sercowo-naczyniowy.

Podsumowując, Now Foods Tri-3D Omega to suplement diety, który jest przeznaczony dla wszystkich osób narażonych na niedobory witaminy D oraz wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3. Podaż obu tych składników w standardowej diecie jest bardzo niska, a powodem jest zbyt małego spożycia tłustych ryb morskich. Deficyt witaminy D może być również spowodowany niedostateczną ekspozycją na światło słoneczne lub zaburzeniami wchłaniania. Stwierdzono mnóstwo korelacji między niedoborami witaminy D i kwasów omega-3, a zwiększonym ryzykiem wystąpienia wielu chorób.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 90 kapsułek żelowychPorcja jednorazowa: 1 kapsułkaIlość porcji w opakowaniu: 90
w 1 kapsułcezawartość%ZDS
Kalorie10-
Tłuszcz1 g1%
Witamina D3 (cholekalcyferol) (z lanoliny)25 mcg (1,000 IU)125%
Naturalny koncentrat Olej rybi1000 mg-
Kwasy tłuszczowe omega-3:
Kwas eikozapentaenowy (EPA)330 mg-
Kwas dokozaheksaenowy (DHA)220 mg-

Pozostałe składniki

Kapsułka Żelowa (Żelatyna Wołowa, Gliceryna, Woda). Zawiera ryby (sardynki, sardele, makrelę).

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Aliness
34,90 zł

Naturalna witamina E zawieszona w oleju słonecznikowym. Wsparcie ochrony antyoksydacyjnej organizmu.

Kupuję
Swanson
59,00 zł

Selen w najlepszej formie l-selenometioniny; korzystny wpływ na funkcjonowanie tarczycy.

Kupuję
  • Popularny
Ferritin 5mg
Cardiovascular Research
89,00 zł
(2)

Bioaktywne żelazo z ferrytyny bydlęcej.

Kupuję
Source Naturals
119,00 zł

Opatentowana forma NADH - Enada® Co-E1®. Wysoka przyswajalność i skuteczne zwiększenie poziomu energii.

Kupuję
Life Extension
59,00 zł

Metylowane formy witaminy B12 i kwasu foliowego; preparat reguluje poziom homocysteiny.

Kupuję
Jarrow Formulas
99,00 zł

Cytykolina jest psychostymulantem nootropowym usprawniającym funkcje poznawcze

Kupuję

Kalorie

Informacja

Kalorie to umowna nazwa jednostki wyrażającej wartość energetyczną pożywienia, zapotrzebowanie i wydatków energii przez organizm człowieka, którą w rzeczywistości jest 1 kilokaloria (1 kcal). 1 kilokaloria jest to ilość energii cieplnej koniecznej do podgrzania 1 g wody i 1 stopień Celsjusza. W układzie SI jednostką energii cieplnej  jest 1 dżul (1J), równy w przybliżeniu 4,185 kcal.

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych.. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu – 9kcal/g.

Wartość energetyczna wykonywana przy tzw. „bombie kalorycznej” stanowi równoważnik energetyczny fizyczny, wynoszący: 4,1 kcal na 1 g węglowodanów, 5,65 kcal na 1 g białka, 9,45 kcal na 1 g tłuszczu.

Wartość odżywcza, określa stopień przydatności produktu żywnościowego do realizacji funkcji życiowych człowieka, tym wyższa im wyższa jest jej biodostępność i mniejsza ilość jej spożywania dla uzyskania efektów.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Witamina D

Informacja

Witamina D należy do witamin rozpuszczalnych w tłuszczu, występuje pod trzema postaciami: kalcyferolem (witamina D1), ergokalcyderolem (witamina D2) i cholekalcyferolem (witamina D3), tworzy się pod działaniem światła słonecznego przez co najmniej 15 minut dziennie. Przy braku nasłonecznienia powinna być podawana w pożywieniu, w postaci tranu (witaminy A + D3) i olejach rybnych. Odpowiada za wchłanianie wapnia i fosforu. Jest budulcem tkanki kostnej szczególnie koniecznym w okresie ciąży, dzieciństwa i dla sportowców. Jest składnikiem suplementów diety i odżywek wśród uprawiających sport wyczynowyNiedobór witaminy D u dzieci powoduje zahamowanie wzrostu, oraz krzywicę.

Niedobór witamy D u dorosłych jest przyczyną osteomalacji.

Nadmiar witaminy D powoduje bóle głowy, łysienie, mdłości, senność, zaburzenia wzroku, bóle kości długich, odkładanie się złogów wapnia.

Dawkowanie: 400 jm (jednostek mysich) w ciągu dnia.

Olej rybi

Informacja

Olej rybi jest źródłem długołańcuchowych nasyconych kwasów tłuszczowych z rodziny Omega 3 (EPA – kwas eikozapentaenowy; DHA – kwas dokozaheksaenowy), będących elementem błon komórkowych i prekursorem i aktywatorem eikozanoidów. Przy spożywaniu kwasów z rodziny Omega 3 należy zachować równowagę z kwasami Omega 6 (używanie w przedziale od 1 : 6 do 1 : 1). Tłuszcze zawarte w oleju rybim wspomagają redukcję tkanki tłuszczowej, wpływają na dotlenienie organizmu, oraz funkcjonowanie układów: krążenia, oddechowego, nerwowego oraz aparatu ruchu. Dostępny w postaci monopreparatu lub jako składnik suplementów z kategorii „zdrowie i uroda”.

DHA (kwas dokozaheksaenowy)

Informacja

DHA (kwas dokozaheksaenowy) - kwas z rodziny kwasów omega-3, nienasycony kwas tłuszczowy z ostatnim podwójnym wiązaniem w łańcuchu znajduje się na trzecim od końca atomie węgla. Syntetyzowany w organizmie ludzkim z kwasu eikozapentaenowego, lub pobierany z pokarmami pochodzenia morskiego (ryby, szczególnie łososiowate). W medycynie wskazany jest w leczeniu depresji, choroby Alzheimera, ADHD. Odnotowano jego korzystny wpływ na gospodarkę insulinową oraz układy krwionośni i hormonalny. Stosowany w odpowiednich dawkach wpływa korzystnie na skład i estetykę ciała. W suplementacji wchodzi w skład preparatów zawierających olej rybi, stanowiących uzupełnienie braków nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega 3, zalecanych ludziom o zróżnicowanej aktywności fizycznej.

Dawkowanie: 200–2000 mg na dobę.

Ostatnio na blogu

Żywieniowy elementarz sportowca – Tłuszcze w żywieniu człowieka – część 3

Żywieniowy elementarz sportowca – Tłuszcze w żywieniu człowieka – część 3

Przed Wami trzecia, ostatnia z „tłuszczowych”, część elementarzu sportowca. Dziś skupimy uwagę na zaleceniach spożycia tłuszczu, a także szepniemy...

czytaj więcej
Żywieniowy elementarz sportowca – Tłuszcze w żywieniu człowieka – część 2

Żywieniowy elementarz sportowca – Tłuszcze w żywieniu człowieka – część 2

W poprzedniej części rozpoczęliśmy przygodę z żywieniowym elementarzem i historią dotyczącą tłuszczów. Wiecie już czym są i jakie są ich podziały....

czytaj więcej
Przeziębione plecy

Przeziębione plecy

Od kilku dni meczy mnie przeziębienie, a także nadwyrężyłem sobie dłoń od chodzenia przy chodziku Co prawda dziś jeszcze miałem sobie odpuścić, ale nie...

czytaj więcej
Anemia w ciąży

Anemia w ciąży

Po raz setny zaczynam artykuł od wstępu, w którym przypominam, że u kobiet, które są w ciąży zachodzi dużo zmian adaptacyjnych nie tylko w kwestiach...

czytaj więcej
Zastosowanie kreatyny w piłce nożnej

Zastosowanie kreatyny w piłce nożnej

Nie ulega żadnej wątpliwości, że kreatyna jest jednym z najczęściej stosowanych przez sportowców suplementów diety o właściwościach ergogenicznych,...

czytaj więcej
Intensywność drogą do celu

Intensywność drogą do celu

Intensywność relatywna, czyli parametr, który określa jak ciężko (z jakim obciążeniem) wykonujemy dane ćwiczenie, w danej ilości serii oraz na daną...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027