Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 510 054 586
Omega-3 Omega-3

Now Foods Omega-3 to suplement diety w skład którego wchodzi skoncentrowany olej rybi, będący doskonałym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych EPA i DHA. Preparat ma postać miękkich, żelowych kapsułek, które są łatwe do połknięcia i nie powodują dyskomfortu trawiennego.

Suplement wykazuje bardzo szerokie działanie prozdrowotne. Naukowcy są zgodni co do tego, że dbałość o właściwą podaż niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych jest konieczna dla zdrowia serca i układu krążenia, silnego układu odpornościowego, dobrej pamięci oraz wysokiej sprawności umysłowej. Ponadto korzystnie wpływa na samopoczucie psychiczne i łagodzi objawy depresji.

Kwasy tłuszczowe omega-3 to rodzaj wielonasyconych tłuszczy o charakterystycznych podwójnych wiązaniach w strukturze. W ustroju pełnią tak ważne funkcje biologiczne, że zyskały miano Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych (NNKT). A ponieważ organizm człowieka nie jest w stanie ich samodzielnie wytworzyć,  należy je dostarczyć wraz z pożywieniem albo za pomocą suplementów.

Za najbardziej aktywne biologicznie uznaje się dwa kwasy omega-3: kwas eikozapentaenowy (EPA) i kwas dokozaheksaenowy (DHA). To one budują struktury błon komórkowych i  bezpośrednio wpływają na pracę komórek. Są również prekursorami do syntezy kilku ważnych związków, które kontrolują przebieg procesów rozwojowych i utrzymują ustrój w stanie homeostazy.

Działanie kardioprotekcyjne   
Wiele badań wskazuje, że suplementacja oleju rybiego, bogatego w kwasy DHA i EPA, ma bardzo korzystny wpływ na kondycję układu sercowo-naczyniowego. Kwasy omega-3 redukują bardzo wiele czynników chorób kardiologicznych.

Zarówno EPA, jak i DHA wykazują zdolność obniżania poziomu trójglicerydów. Już po kilku tygodniach suplementacji można zauważyć spadek stężenia trójglicerydów o ok. 15-30%. Dodatkowo zahamowana zostaje aktywność białka transferowego estrów cholesterolowych (CEPT), co sprzyja obniżeniu poziomu niepożądanej frakcji cholesterolu LDL i podniesieniu poziomu korzystnego HDL.

Kwasy omega-3 promują prawidłowy przepływ krwi, ograniczają ryzyko powstawania zakrzepów oraz zatorów. Jest to możliwe dzięki blokowaniu agregacji płytek oraz redukcji ilości czynników odpowiedzialnych za niewłaściwe krzepnięcie krwi (w tym najbardziej problematycznego fibrynogenu).

Kwasy omega-3 ułatwiają utrzymanie prawidłowego ciśnienia krwi. Korzystnie wpływają na funkcje śródbłonka naczyń krwionośnych, a dodatkowo obniżają stężenie noradrenaliny w osoczu. Kontrolują również produkcję eikozanoidów uczestniczących w regulacji średnicy naczyń krwionośnych, przez co promowane jest rozszerzanie światła naczyń krwionośnych.

Redukcja przewlekłych stanów zapalnych    
Kwasy omega-3 działają silnie przeciwzapalnie. Sprzyjają regulacji ekspresji wielu genów, również tych związanych z procesami zapalnymi, hamują syntezę prozapalnych cytokin. Pełnią również funkcję prekursorów do produkcji rezolwin, które są odpowiedzialne za wygaszanie stanów zapalnych w ustroju. 

Dodatkowo kwasy omega-3 mogą zapobiegać indukowaniu bólu przez niektóre cytokiny prozapalne, takie jak na przykład TNF-alfa. Suplementacja dużymi dawkami kwasów omega-3 bardzo dobrze sprawdza się u pacjentów cierpiących z powodu bólu spowodowanego artretyzmem.

Wzmocnienie odporności  
Kwasy omega-3 wspomagają funkcje układu odpornościowa. Prawidłowa odpowiedź immunologiczna jest zależna od aktywności produkowany z kwasu EPA eikozanoidów. Niedostateczna podaż EPA może skutkować osłabieniem odporności i większą skłonnością do infekcji.

Zwiększenie podaży kwasów omega-3 jest wskazane również w przypadku chorób autoimmunizacyjnych. Zarówno DHA, jak i EPA redukują ilość autoreaktywnych limfocytów T i ograniczają syntezę autoprzeciwciał. Pozwala to wprowadzić chorobę w remisję i zmniejszyć natężenie objawów.

Aktywność w obrębie układu nerwowego
Kwasy omega-3 są niezwykle istotne dla zdrowia psychicznego i utrzymania prawidłowych funkcji kognitywnych mózgu. Kwas DHA jest jednym z ważniejszych elementów strukturalnych błon komórkowych, które odpowiadają za przekazywanie impulsów nerwowych. Ponadto ma korzystny wpływ na wzrost i rozwój komórek nerwowych.    

Z kolei EPA wydaje się mieć największy wpływ na samopoczucie psychiczne. W wielu badaniach udowodniono, że osoby z ciężką postacią depresji reagowały na suplementację EPA znacznie lepiej niż na leczenie środkami antydepresyjnymi.

Podsumowując, Now Foods Omega-3 to doskonały sposób na zwiększenie podaży kwasów omega-3. Będące głównym źródłem tych związków ryby mają niestety wątpliwą wartość odżywczą, ponieważ żyją w bardzo zanieczyszczonych akwenach wodnych i kumulują duże ilości metali ciężkich. Warto więc rozważyć suplementację sprawdzonymi, przebadanymi na obecność toksyn, preparatami, które pozwolą uzupełnić kwasy omega-3 w bezpieczny sposób.

Brak na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
Omega-3 Omega-3 100 softgels
Now Foods
26,00 zł

Omega-3

Magazyn UK

Wszystkie warianty

100 softgels
26,00 zł
200 softgels
47,00 zł
500 softgels
109,00 zł

Cechy

Siła:
Masa:
Wytrzymałość:
Działanie Pro-Zdrowotne:
26,00 zł
1 szt.
Zwiększa się zainteresowanie tym produktem

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,47 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Optymalne proporcje kwasów tłuszczowych DHA/EPA
  • Miękkie i łatwe do połknięcia żelowe kapsułki
  • Wsparcie dla układu sercowo-naczyniowego
  • Redukcja przewlekłych stanów zapalnych
  • Wzmocnienie układu odpornościowego
  • Poprawa kondycji systemu nerwowego
  • Lepsza pamięć i sprawność umysłowa
  • Pozytywne samopoczucie psychiczne
  • Optymalne parametry lipidowe

Now Foods Omega-3 to suplement diety w skład którego wchodzi skoncentrowany olej rybi, będący doskonałym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych EPA i DHA. Preparat ma postać miękkich, żelowych kapsułek, które są łatwe do połknięcia i nie powodują dyskomfortu trawiennego.

Suplement wykazuje bardzo szerokie działanie prozdrowotne. Naukowcy są zgodni co do tego, że dbałość o właściwą podaż niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych jest konieczna dla zdrowia serca i układu krążenia, silnego układu odpornościowego, dobrej pamięci oraz wysokiej sprawności umysłowej. Ponadto korzystnie wpływa na samopoczucie psychiczne i łagodzi objawy depresji.

Kwasy tłuszczowe omega-3 to rodzaj wielonasyconych tłuszczy o charakterystycznych podwójnych wiązaniach w strukturze. W ustroju pełnią tak ważne funkcje biologiczne, że zyskały miano Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych (NNKT). A ponieważ organizm człowieka nie jest w stanie ich samodzielnie wytworzyć,  należy je dostarczyć wraz z pożywieniem albo za pomocą suplementów.

Za najbardziej aktywne biologicznie uznaje się dwa kwasy omega-3: kwas eikozapentaenowy (EPA) i kwas dokozaheksaenowy (DHA). To one budują struktury błon komórkowych i  bezpośrednio wpływają na pracę komórek. Są również prekursorami do syntezy kilku ważnych związków, które kontrolują przebieg procesów rozwojowych i utrzymują ustrój w stanie homeostazy.

Działanie kardioprotekcyjne   
Wiele badań wskazuje, że suplementacja oleju rybiego, bogatego w kwasy DHA i EPA, ma bardzo korzystny wpływ na kondycję układu sercowo-naczyniowego. Kwasy omega-3 redukują bardzo wiele czynników chorób kardiologicznych.

Zarówno EPA, jak i DHA wykazują zdolność obniżania poziomu trójglicerydów. Już po kilku tygodniach suplementacji można zauważyć spadek stężenia trójglicerydów o ok. 15-30%. Dodatkowo zahamowana zostaje aktywność białka transferowego estrów cholesterolowych (CEPT), co sprzyja obniżeniu poziomu niepożądanej frakcji cholesterolu LDL i podniesieniu poziomu korzystnego HDL.

Kwasy omega-3 promują prawidłowy przepływ krwi, ograniczają ryzyko powstawania zakrzepów oraz zatorów. Jest to możliwe dzięki blokowaniu agregacji płytek oraz redukcji ilości czynników odpowiedzialnych za niewłaściwe krzepnięcie krwi (w tym najbardziej problematycznego fibrynogenu).

Kwasy omega-3 ułatwiają utrzymanie prawidłowego ciśnienia krwi. Korzystnie wpływają na funkcje śródbłonka naczyń krwionośnych, a dodatkowo obniżają stężenie noradrenaliny w osoczu. Kontrolują również produkcję eikozanoidów uczestniczących w regulacji średnicy naczyń krwionośnych, przez co promowane jest rozszerzanie światła naczyń krwionośnych.

Redukcja przewlekłych stanów zapalnych    
Kwasy omega-3 działają silnie przeciwzapalnie. Sprzyjają regulacji ekspresji wielu genów, również tych związanych z procesami zapalnymi, hamują syntezę prozapalnych cytokin. Pełnią również funkcję prekursorów do produkcji rezolwin, które są odpowiedzialne za wygaszanie stanów zapalnych w ustroju. 

Dodatkowo kwasy omega-3 mogą zapobiegać indukowaniu bólu przez niektóre cytokiny prozapalne, takie jak na przykład TNF-alfa. Suplementacja dużymi dawkami kwasów omega-3 bardzo dobrze sprawdza się u pacjentów cierpiących z powodu bólu spowodowanego artretyzmem.

Wzmocnienie odporności  
Kwasy omega-3 wspomagają funkcje układu odpornościowa. Prawidłowa odpowiedź immunologiczna jest zależna od aktywności produkowany z kwasu EPA eikozanoidów. Niedostateczna podaż EPA może skutkować osłabieniem odporności i większą skłonnością do infekcji.

Zwiększenie podaży kwasów omega-3 jest wskazane również w przypadku chorób autoimmunizacyjnych. Zarówno DHA, jak i EPA redukują ilość autoreaktywnych limfocytów T i ograniczają syntezę autoprzeciwciał. Pozwala to wprowadzić chorobę w remisję i zmniejszyć natężenie objawów.

Aktywność w obrębie układu nerwowego
Kwasy omega-3 są niezwykle istotne dla zdrowia psychicznego i utrzymania prawidłowych funkcji kognitywnych mózgu. Kwas DHA jest jednym z ważniejszych elementów strukturalnych błon komórkowych, które odpowiadają za przekazywanie impulsów nerwowych. Ponadto ma korzystny wpływ na wzrost i rozwój komórek nerwowych.    

Z kolei EPA wydaje się mieć największy wpływ na samopoczucie psychiczne. W wielu badaniach udowodniono, że osoby z ciężką postacią depresji reagowały na suplementację EPA znacznie lepiej niż na leczenie środkami antydepresyjnymi.

Podsumowując, Now Foods Omega-3 to doskonały sposób na zwiększenie podaży kwasów omega-3. Będące głównym źródłem tych związków ryby mają niestety wątpliwą wartość odżywczą, ponieważ żyją w bardzo zanieczyszczonych akwenach wodnych i kumulują duże ilości metali ciężkich. Warto więc rozważyć suplementację sprawdzonymi, przebadanymi na obecność toksyn, preparatami, które pozwolą uzupełnić kwasy omega-3 w bezpieczny sposób.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 100 kapsułek żelowychPorcja jednorazowa: 2 kapsułkiIlość porcji w opakowaniu: 50
w porcji (2 kapsułki)zawartość%ZDS
Kalorie20
Całkowita zawartość tłuszczu2 g3%
Tłuszcz nasycony0.5 g3%
Tłuszcz wielonienasycony1 g
Tłuszcz jednonienasycony0.5 g
Skoncentrowany Olej rybi2 g
w tym kwasy tłuszczowe Omega-3
EPA (kwas eikozapentaenowy)360 mg
DHA (kwas dokozaheksaenowy)240 mg

Pozostałe składniki

Kapsułka miękka (bydlęca żelatyna, gliceryna, woda) i naturalny d-alfa tokoferol. Zawiera ryby (anchois). Naturalny d-alfa tokoferol z soi.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
San
79,00 zł
(4)

Kompleks witamin, minerałów i wyciągów roślinnych. Poprawia samopoczucie i ułatwia detoksykację organizmu.

Kupuję
Jarrow Formulas
89,00 zł

Wysoce biodostępny, aktywny folian IV generacji Quatrefolic®.

Kupuję
Now Foods
139,00 zł
(1)

Kompleks witamin z grupy B. Regeneruje układ nerwowy.

Kupuję
Pileje
69,00 zł

3 precyzyjnie zdefiniowane szczepy bakterii kwasu mlekowego. Polecany szczególnie w podróży.

Kupuję
Planetary Herbals
89,00 zł

Wysokiej jakości ekstrakt z Ginkgo biloba uzupełniony o mieszankę ziół wspierających układ nerwowy.

Kupuję
Now Foods
70,00 zł
(1)

Kompleksowy preparat witaminowo-mineralny dla kobiet, wzbogacony o naturalne, prozdrowotne składniki aktywne.

Kupuję

Kalorie

Informacja

Kalorie to umowna nazwa jednostki wyrażającej wartość energetyczną pożywienia, zapotrzebowanie i wydatków energii przez organizm człowieka, którą w rzeczywistości jest 1 kilokaloria (1 kcal). 1 kilokaloria jest to ilość energii cieplnej koniecznej do podgrzania 1 g wody i 1 stopień Celsjusza. W układzie SI jednostką energii cieplnej  jest 1 dżul (1J), równy w przybliżeniu 4,185 kcal.

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych.. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu – 9kcal/g.

Wartość energetyczna wykonywana przy tzw. „bombie kalorycznej” stanowi równoważnik energetyczny fizyczny, wynoszący: 4,1 kcal na 1 g węglowodanów, 5,65 kcal na 1 g białka, 9,45 kcal na 1 g tłuszczu.

Wartość odżywcza, określa stopień przydatności produktu żywnościowego do realizacji funkcji życiowych człowieka, tym wyższa im wyższa jest jej biodostępność i mniejsza ilość jej spożywania dla uzyskania efektów.

Całkowita zawartość tłuszczu

Informacja

Tłuszcze całkowite – suma tłuszczów wprowadzony do organizmu w pożywieniu i w suplementach diety, zawierająca zarówno kwasy tłuszczowe nasycone jak i nienasycone, w tym niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe. Ogół tłuszczy dzięki produkcji energii pozwala na większy wydatek energetyczny podczas wysiłku, powoduje regenerację powysiłkową,. Jest częściowo magazynowany w organizmie. Przyjmuje się, że wartość energetyczna tłuszczu wynosi 9 kcal w 1g. Oprócz produkcji energii kwasy tłuszczowe stanowią element budulcowy błon komórkowych i istoty białej mózgu. NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Szczególnie ważne jest utrzymywanie właściwej proporcji pomiędzy kwasami z grupy Omega 3 i Omega 6.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Olej rybi

Informacja

Olej rybi jest źródłem długołańcuchowych nasyconych kwasów tłuszczowych z rodziny Omega 3 (EPA – kwas eikozapentaenowy; DHA – kwas dokozaheksaenowy), będących elementem błon komórkowych i prekursorem i aktywatorem eikozanoidów. Przy spożywaniu kwasów z rodziny Omega 3 należy zachować równowagę z kwasami Omega 6 (używanie w przedziale od 1 : 6 do 1 : 1). Tłuszcze zawarte w oleju rybim wspomagają redukcję tkanki tłuszczowej, wpływają na dotlenienie organizmu, oraz funkcjonowanie układów: krążenia, oddechowego, nerwowego oraz aparatu ruchu. Dostępny w postaci monopreparatu lub jako składnik suplementów z kategorii „zdrowie i uroda”.

Omega 3

Informacja

Omega 3 (n-3) grupa nienasyconych kwasów tłuszczowych: krótkołańcuchowych (kwas linolenowy, zaliczany do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowych (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]). Liczba 3 informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. NNKT dość obficie dostarczany jest w pożywieniu i może być dostarczany z pokarmem. EPA i DHA (oleje z tłuszczów ryb morskich) są dostarczane poprzez żywność pochodzenia morskiego (ryby morskie i owoce morza). Powstają również w organizmie ludzkim w wyniku procesów denaturacji i elongacji kwasu alfa-linolenowego, jednak w ilości niewystarczającej dla pełnych potrzeb organizmu. Dlatego powinny być dostarczane z zewnątrz. Przy stosowaniu tzw. diety zachodniej bardziej wskazana jest suplementacja kwasów tłuszczowych z rodziny Omega 3 (niż Omega 6).

Suplementacja kwasów tłuszczowych z grupy Omega 3 zalecana jest osobom aktywnym fizycznie w celu uzupełnienia i zapobiegania niedoborom w organizmie, jak również w uwagi na ich wpływ w skład ciała i wydolność tlenową oraz regenerację tkanek. Ponadto reguluje pracę układu krwionośnego (w tym serca), nerwowego, oddechowego oraz narządów ruchu. Preparaty zawierające EPA i DHA stanowią uzupełnienie diety wysiłkowej, bez względu na stopień wysiłku i wytrenowania.

Suplementy kwasów tłuszczowych z grupy Omega 3, w zasadzie, produkowane są w postaci kapsułek w połączeniu z witaminą E, jako przeciwutleniaczem, dostępne w sprzedaży na: www.muscle-zone.pl

Dawkowanie suplementów zwyczajowo zalecane w sporcie: Zależnie od podaży z dietą i spożycia omega  6 wynosi 1 – 5g EPA i DHA/24h.

EPA (kwas eikozapentaenowy)

Informacja

Co to jest za składnik EPA (kwas eikozapentaenowy)?

EPA (kwas eikozapentaenowy) jest długołańcuchowym, wielonienasyconym kwasem tłuszczowym z rodziny omega 3. Długość łańcucha tego kwasu tłuszczowego wynosi 20 atomów węgla, a pierwsze z pięciu wiązań podwójnych znajduje się przy trzecim od końca atomie, co jest charakterystyczne dla kwasów omega 3. Najobficiej występuje w olejach rybich, gdzie znajdziemy go w towarzystwie kwasu dokozaheksaenowego (DHA).

EPA jest prekursorem do prostaglandyn i innych eikozanoidów, przez co przyczynia się do regulacji stanów zapalnych. Bierze udział w hamowaniu agregacji płytek. Przyczynia się także do obniżenia poziomu triglicerydów we krwi. EPA blokuje aktywność enzymu znajdującego się na błonach komórkowych zwanego fosfolipazą A2, który pod wpływem stresorów może uwalniać wielonienasycony kwas tłuszczowy (z grupy eikozanoidów) ze środka szkieletu glicerolowego. EPA może być także w pewnym stopniu konwertowany do 22-węglowego DHA. Oba te kwasy korzystnie wpływają na kondycję układu nerwowego oraz na zdrowie układu sercowo-naczyniowego.

Kwas eikozapentaenowy zawarty jest w suplementach diety zawierających omega 3, dostępnych w ofercie sklepu muscle-zone.pl

DHA (kwas dokozaheksaenowy)

Informacja

DHA (kwas dokozaheksaenowy) - kwas z rodziny kwasów omega-3, nienasycony kwas tłuszczowy z ostatnim podwójnym wiązaniem w łańcuchu znajduje się na trzecim od końca atomie węgla. Syntetyzowany w organizmie ludzkim z kwasu eikozapentaenowego, lub pobierany z pokarmami pochodzenia morskiego (ryby, szczególnie łososiowate). W medycynie wskazany jest w leczeniu depresji, choroby Alzheimera, ADHD. Odnotowano jego korzystny wpływ na gospodarkę insulinową oraz układy krwionośni i hormonalny. Stosowany w odpowiednich dawkach wpływa korzystnie na skład i estetykę ciała. W suplementacji wchodzi w skład preparatów zawierających olej rybi, stanowiących uzupełnienie braków nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega 3, zalecanych ludziom o zróżnicowanej aktywności fizycznej.

Dawkowanie: 200–2000 mg na dobę.

Ostatnio na blogu

#6 Badania suplementów diety – Bifido Forte

#6 Badania suplementów diety – Bifido Forte

W obecnych czasach bakterie probiotyczne zyskują uznanie w kręgach społecznych, głównie poprzez redukcje wielu przypadłości ze strony układu pokarmowego...

czytaj więcej
Czy wykonywanie kilku krótkich sesji ćwiczeń aerobowych w ciągu dnia zapewnia takie same korzyści zdrowotne jak wykonanie jednej długiej?

Czy wykonywanie kilku krótkich sesji ćwiczeń aerobowych w ciągu dnia zapewnia takie same korzyści zdrowotne jak wykonanie jednej długiej?

Czy spacery są dobre dla zdrowia? Z całą pewnością, codzienne przemieszczanie się pieszo w ciągu dnia, zarówno w formie tradycyjnej, jak i z użyciem...

czytaj więcej
bareczkii

bareczkii

DIETA + suplementy WITAMINY  – po pierwszym posilku z tluszczami, KREATYNA 5g na czczo,  VIVOMIXX 1 saszetka co 3 dni OMEGE3 +D3+MK2 1 kaps. dziennie...

czytaj więcej
#5 Badania suplementów diety – SARM LGD

#5 Badania suplementów diety – SARM LGD

Kupno SARM’ów nabrało już nieomal status kupna sterydów, czyli ogromnej losowości dotyczącej jakości ostatecznego produktu. Pytanie „czy SARM X...

czytaj więcej
Dieta stulatków z Okinawy może pomóc w insulinooporności

Dieta stulatków z Okinawy może pomóc w insulinooporności

Na Okinawie ludzie mają się dobrze, nawet bardzo. To jedna z 7 stref świata, gdzie spotyka się „stulatków”. Cudowne suplementy i nowatorskie...

czytaj więcej
niby jest zimno/klata

niby jest zimno/klata

wiekszosc ludzie poubieranych w ziomowe/wiosenne ciuchy, a ja od 11 godziny latam w krotkich spodenkach i koszulce wiec NEAT wysokie 🙂 DIETA + suplementy...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZ Supplements LTD
Unit 3 Enterprise Court Rotherham South Yorkshire S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027