Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 501-537-027
Antioxidant Optimizer Antioxidant Optimizer

Antioxidant Optimizer® to unikalny, wieloskładnikowy suplement diety, którego działaniem jest wszechstronne wspieranie organizmu w walce z wolnymi rodnikami i stresem oksydacyjnym. Kombinacja naturalnych ekstraktów roślinnych oraz witaminy C zapewnia bezpieczeństwo stosowania przy optymalnej skuteczności.

Prezentowany preparat zawiera aż 11 naturalnych składników o silnych właściwościach antyoksydacyjnych:

- Witaminę C

- Gamma – tokoferol (witamina E)

- Karotenoidy: likopen i luteinę

- Kurkuminę

- Ekstrakt z liści zielonej herbaty

- Ekstrakt z korzenia imbiru

- Ekstrakt ze skórki i nasion winorośli

- Koncentrat z nasion ostropestu plamistego

- Ekstrakt z owoców oliwek

Mnogość związków aktywnych, zawartych w wymienionych elementach suplementu, wspomaga wielokierunkową ochronę zdrowia w przypadku najczęściej występujących chorób cywilizacyjnych.

Stres oksydacyjny to sytuacja, w której naturalne systemy obronne organizmu nie są w stanie poradzić sobie z nadmiarem wytwarzanych wolnych rodników. Specjaliści wykazali korelację pomiędzy tym stanem a wieloma chorobami cywilizacyjnymi, w tym miażdżycą, chorobami układu krążenia czy nowotworami. Gromadzenie się wolnych rodników jest także łączone z procesami starzenia się organizmu.

Antyoksydanty, to związki wykazujące zdolność do neutralizowania wolnych rodników. Naukowcy wielokrotnie wykazywali, iż ich wyższe spożycie i stężenie we krwi korelowało z niższą zapadalnością na choroby cywilizacyjne. Substancje zawarte w suplemencie wykazują również inne, poza przeciwutleniającymi, zdolności wspierające zdrowie organizmu.

Likopen
Likopen jest związkiem zaliczanym do grupy karotenoidów, naturalnie występującym w owocach pomidorów. Jego główną właściwością jest silne wymiatanie wolnych rodników tlenowych. Szacuje się, iż w tej kwestii wykazuje 2 – krotnie większą wydajność niż β  - karoten i aż 10 – krotne niż α – tokoferol. Wzmacnia on również działanie witaminy C oraz E.

Likopen wykazuje silne zdolności do wiązania się z błonami komórkowymi, zwiększając ich płynność, co przekłada się na większą ochronę uszkodzeniami związanymi z działaniem wolnych rodników.

Wykazano również, że ma on właściwości hamowania cyklu komórek nowotworowych, co może się przekładać na ograniczanie ich rozwoju. W wielu publikacjach naukowych opisuje się korelację stężenia likopeny we krwi z niższym prawdopodobieństwem zachorowania na raka prostaty, piersi, płuc, nowotwory układu pokarmowego oraz białaczkę.

Witamina C
Kwas askorbinowy jest aktualnie jednym z najczęściej stosowanych suplementów, ze względu na jego szerokie spektrum działania. Należy do jednych z najsilniejszych przeciwutleniaczy, sprawnie „wymiatającym” wolne rodniki. Wielu badaczy zauważyło również korelację  pomiędzy niskim stężeniem witaminy C a większym prawdopodobieństwem występowania wielu zaburzeń układu nerwowego, w tym choroby Alzheimera, Parkinsona czy stwardnienia rozsianego.

Gamma – tokoferol
Pod nazwą „witamina E” kryje się cała gama różnych związków, zaliczanych do grupy tokoferoli. Część z nich posiada bardzo silne właściwości przeciwutleniające, chroniąc szczególnie lipidy błon komórkowych. Wykazano również jej ochronne działanie w przypadku zachorowania na nowotwory, miażdżycę, choroby układu krwionośnego oraz schorzenia neurodegeneracyjne.

Luteina
Luteina, podobnie jak likopen, zaliczane są do naturalnych barwników roślinnych z grupy karotenoidów. Jej właściwości antyoksydacyjnie dotyczą głównie tzw. cholesterolu LDL (lipoprotein o niskiej gęstości), co może w znacznej mierze zmniejszać ryzyko rozwoju miażdżycy. Istnieje także wiele doniesień na temat jej ochronnego wpływu na plamkę żółtą oka, której zwyrodnienia postępujące z wiekiem, są przyczyną rozwoju zaćmy.

Kurkumina
Kurkumina jest to substancją pochodzącą z kłącza rośliny zwanej ostryżem długim, popularnej przyprawy kuchni azjatyckiej (kurkumy). Jej nadrzędną właściwością jest oddziaływanie na wolne rodniki tlenowe. Mechanizmy tego działania nie są jeszcze do końca poznane; zauważono jednak, że stosowanie kurkuminy może zwiększać poziom jednego z naturalnych antyoksydantów wewnątrzkomórkowych – glutationu. Równocześnie wykazuje ona działanie przeciwzapalne i może zmniejszać ryzyko występowania wielu nowotworów.

Ostropest plamisty
Nasiona ostropestu słyną z zawartości kilku związków o wspólnej nazwie sylimaryny. Są to substancje o działaniu przeciwdziałającym uszkodzeniom wątroby, spowodowanych toksynami czy alkoholem. Wykazują one również silne właściwości antyoksydacyjne oraz mogą działać ograniczająco na stan zapalny.

Zielona herbata
Zielona herbata zawiera ogromną ilość związków polifenolowych, w których skład wchodzą flawonoidy, flawonole, kwasy fenolowe oraz proantocyjanidyny. Wykazują one bardzo szerokie spektrum działania prozdrowotnego, ze szczególnym uwzględnieniem potencjału antyoksydacyjnego, zarówno neutralizując wolne rodniki jak i zapobiegając ich produkcji w organizmie. Do najbardziej znanych przeciwutleniaczy, zawartych w zielonej herbacie zalicza się galusan epigallokatechiny.

Korzeń imbiru
Roślina ta jest znana i ceniona już od czasów starożytnych. Swe prozdrowotne działanie zawdzięcza głównie zawartości olejków eterycznych, takich jak zingiberen. Może on wywierać pozytywny wpływ na funkcjonowanie układu krwionośnego poprzez ograniczanie agregacji płytek krwi oraz usprawniając krążenie.

Skórka i pestki winogron
W winogronach, szczególnie ich skórce, występuje, ostatnio bardzo znany i popularny wśród naukowców, antyoksydant – resweratrol. Jego główną właściwością jest wielokierunkowe przeciwdziałanie chorobom układu krążenia. Może on hamować procesy utleniania cząsteczek LDL oraz usprawniać krążenie dzięki zwiększeniu syntezy tlenku azotu (związkowi rozszerzającemu naczynia krwionośne). Istnieje również wiele doniesień o jego działaniu neuroprotekcyjnym oraz przeciwzapalnym.

Pestki winogron są za to bogatym źródłem katechin oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych (głównie linolowego i oleinowego) i witaminy E. Związki wykazują działanie przeciwmiażdżycowe, chroniąc układ krążenia przed różnymi chorobami. Nienasycone kwasy tłuszczowe wykazują także działanie przeciwzapalne.

Owoce oliwek
Głównymi prozdrowotnymi składnikami oliwek są jednonienasycone kwasy tłuszczowe (MUFA) i wielonienasycone kwasy tłuszczowe (PUFA). Kwasu linolowego i linolenowego, ludzki organizm nie jest w stanie syntetyzować, dlatego niezbędne jest jego dostarczanie z zewnątrz. Wiele badań świadczy o ich pozytywnym działaniu na układ krwionośny, poprzez regulowanie profilu lipidowego i ciśnienia tętniczego oraz ograniczanie agregacji płytek krwi. Oliwki zawierają również wiele związków polifenolowych o działaniu antyoksydacyjnym.

Podsumowując, Antioxidant Optimizer® to suplement diety o niezwykle szerokim działaniu prozdrowotnym. Jego głównym zadaniem jest optymalizowanie i wspieranie zdolności organizmu w walce z wolnymi rodnikami. Szczególnie polecany jest osobom dbającym o prawidłowe funkcjonowanie układu krwionośnego. 

Magazyn UK
Since 2005
Dodaj do koszyka
Antioxidant Optimizer Antioxidant Optimizer 90 tab.
Jarrow Formulas
89,00 zł

Antioxidant Optimizer 90 tab.

Magazyn UE

Cechy

Siła:
Masa:
Wytrzymałość:
Działanie Pro-Zdrowotne:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,86 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,86 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

Opis produktu
  • Unikalna mieszanka substancji prozdrowotnych
  • 11 naturalnych składników pochodzenia roślinnego
  • Ochrona komórek przed stresem oksydacyjnym
  • Przeciwdziałanie chorobom cywilizacyjnym
  • Wybitny potencjał antyoksydacyjny
  • Przeciwdziałanie starzeniu się
  • Zdrowie układu krwionośnego
  • Walka z wolnymi rodnikami
  • Odpowiedni dla wegetarian
  • Bez dodatku glutenu

Antioxidant Optimizer® to unikalny, wieloskładnikowy suplement diety, którego działaniem jest wszechstronne wspieranie organizmu w walce z wolnymi rodnikami i stresem oksydacyjnym. Kombinacja naturalnych ekstraktów roślinnych oraz witaminy C zapewnia bezpieczeństwo stosowania przy optymalnej skuteczności.

Prezentowany preparat zawiera aż 11 naturalnych składników o silnych właściwościach antyoksydacyjnych:

- Witaminę C

- Gamma – tokoferol (witamina E)

- Karotenoidy: likopen i luteinę

- Kurkuminę

- Ekstrakt z liści zielonej herbaty

- Ekstrakt z korzenia imbiru

- Ekstrakt ze skórki i nasion winorośli

- Koncentrat z nasion ostropestu plamistego

- Ekstrakt z owoców oliwek

Mnogość związków aktywnych, zawartych w wymienionych elementach suplementu, wspomaga wielokierunkową ochronę zdrowia w przypadku najczęściej występujących chorób cywilizacyjnych.

Stres oksydacyjny to sytuacja, w której naturalne systemy obronne organizmu nie są w stanie poradzić sobie z nadmiarem wytwarzanych wolnych rodników. Specjaliści wykazali korelację pomiędzy tym stanem a wieloma chorobami cywilizacyjnymi, w tym miażdżycą, chorobami układu krążenia czy nowotworami. Gromadzenie się wolnych rodników jest także łączone z procesami starzenia się organizmu.

Antyoksydanty, to związki wykazujące zdolność do neutralizowania wolnych rodników. Naukowcy wielokrotnie wykazywali, iż ich wyższe spożycie i stężenie we krwi korelowało z niższą zapadalnością na choroby cywilizacyjne. Substancje zawarte w suplemencie wykazują również inne, poza przeciwutleniającymi, zdolności wspierające zdrowie organizmu.

Likopen
Likopen jest związkiem zaliczanym do grupy karotenoidów, naturalnie występującym w owocach pomidorów. Jego główną właściwością jest silne wymiatanie wolnych rodników tlenowych. Szacuje się, iż w tej kwestii wykazuje 2 – krotnie większą wydajność niż β  - karoten i aż 10 – krotne niż α – tokoferol. Wzmacnia on również działanie witaminy C oraz E.

Likopen wykazuje silne zdolności do wiązania się z błonami komórkowymi, zwiększając ich płynność, co przekłada się na większą ochronę uszkodzeniami związanymi z działaniem wolnych rodników.

Wykazano również, że ma on właściwości hamowania cyklu komórek nowotworowych, co może się przekładać na ograniczanie ich rozwoju. W wielu publikacjach naukowych opisuje się korelację stężenia likopeny we krwi z niższym prawdopodobieństwem zachorowania na raka prostaty, piersi, płuc, nowotwory układu pokarmowego oraz białaczkę.

Witamina C
Kwas askorbinowy jest aktualnie jednym z najczęściej stosowanych suplementów, ze względu na jego szerokie spektrum działania. Należy do jednych z najsilniejszych przeciwutleniaczy, sprawnie „wymiatającym” wolne rodniki. Wielu badaczy zauważyło również korelację  pomiędzy niskim stężeniem witaminy C a większym prawdopodobieństwem występowania wielu zaburzeń układu nerwowego, w tym choroby Alzheimera, Parkinsona czy stwardnienia rozsianego.

Gamma – tokoferol
Pod nazwą „witamina E” kryje się cała gama różnych związków, zaliczanych do grupy tokoferoli. Część z nich posiada bardzo silne właściwości przeciwutleniające, chroniąc szczególnie lipidy błon komórkowych. Wykazano również jej ochronne działanie w przypadku zachorowania na nowotwory, miażdżycę, choroby układu krwionośnego oraz schorzenia neurodegeneracyjne.

Luteina
Luteina, podobnie jak likopen, zaliczane są do naturalnych barwników roślinnych z grupy karotenoidów. Jej właściwości antyoksydacyjnie dotyczą głównie tzw. cholesterolu LDL (lipoprotein o niskiej gęstości), co może w znacznej mierze zmniejszać ryzyko rozwoju miażdżycy. Istnieje także wiele doniesień na temat jej ochronnego wpływu na plamkę żółtą oka, której zwyrodnienia postępujące z wiekiem, są przyczyną rozwoju zaćmy.

Kurkumina
Kurkumina jest to substancją pochodzącą z kłącza rośliny zwanej ostryżem długim, popularnej przyprawy kuchni azjatyckiej (kurkumy). Jej nadrzędną właściwością jest oddziaływanie na wolne rodniki tlenowe. Mechanizmy tego działania nie są jeszcze do końca poznane; zauważono jednak, że stosowanie kurkuminy może zwiększać poziom jednego z naturalnych antyoksydantów wewnątrzkomórkowych – glutationu. Równocześnie wykazuje ona działanie przeciwzapalne i może zmniejszać ryzyko występowania wielu nowotworów.

Ostropest plamisty
Nasiona ostropestu słyną z zawartości kilku związków o wspólnej nazwie sylimaryny. Są to substancje o działaniu przeciwdziałającym uszkodzeniom wątroby, spowodowanych toksynami czy alkoholem. Wykazują one również silne właściwości antyoksydacyjne oraz mogą działać ograniczająco na stan zapalny.

Zielona herbata
Zielona herbata zawiera ogromną ilość związków polifenolowych, w których skład wchodzą flawonoidy, flawonole, kwasy fenolowe oraz proantocyjanidyny. Wykazują one bardzo szerokie spektrum działania prozdrowotnego, ze szczególnym uwzględnieniem potencjału antyoksydacyjnego, zarówno neutralizując wolne rodniki jak i zapobiegając ich produkcji w organizmie. Do najbardziej znanych przeciwutleniaczy, zawartych w zielonej herbacie zalicza się galusan epigallokatechiny.

Korzeń imbiru
Roślina ta jest znana i ceniona już od czasów starożytnych. Swe prozdrowotne działanie zawdzięcza głównie zawartości olejków eterycznych, takich jak zingiberen. Może on wywierać pozytywny wpływ na funkcjonowanie układu krwionośnego poprzez ograniczanie agregacji płytek krwi oraz usprawniając krążenie.

Skórka i pestki winogron
W winogronach, szczególnie ich skórce, występuje, ostatnio bardzo znany i popularny wśród naukowców, antyoksydant – resweratrol. Jego główną właściwością jest wielokierunkowe przeciwdziałanie chorobom układu krążenia. Może on hamować procesy utleniania cząsteczek LDL oraz usprawniać krążenie dzięki zwiększeniu syntezy tlenku azotu (związkowi rozszerzającemu naczynia krwionośne). Istnieje również wiele doniesień o jego działaniu neuroprotekcyjnym oraz przeciwzapalnym.

Pestki winogron są za to bogatym źródłem katechin oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych (głównie linolowego i oleinowego) i witaminy E. Związki wykazują działanie przeciwmiażdżycowe, chroniąc układ krążenia przed różnymi chorobami. Nienasycone kwasy tłuszczowe wykazują także działanie przeciwzapalne.

Owoce oliwek
Głównymi prozdrowotnymi składnikami oliwek są jednonienasycone kwasy tłuszczowe (MUFA) i wielonienasycone kwasy tłuszczowe (PUFA). Kwasu linolowego i linolenowego, ludzki organizm nie jest w stanie syntetyzować, dlatego niezbędne jest jego dostarczanie z zewnątrz. Wiele badań świadczy o ich pozytywnym działaniu na układ krwionośny, poprzez regulowanie profilu lipidowego i ciśnienia tętniczego oraz ograniczanie agregacji płytek krwi. Oliwki zawierają również wiele związków polifenolowych o działaniu antyoksydacyjnym.

Podsumowując, Antioxidant Optimizer® to suplement diety o niezwykle szerokim działaniu prozdrowotnym. Jego głównym zadaniem jest optymalizowanie i wspieranie zdolności organizmu w walce z wolnymi rodnikami. Szczególnie polecany jest osobom dbającym o prawidłowe funkcjonowanie układu krwionośnego. 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 90 tabletekPorcja jednorazowa: 3 tabletkiIlość porcji w opakowaniu: 30
w porcji (3 tabletki)zawartość%ZDS
Witamina C (kwas askorbinowy)250 mg417 %
Kurkumina (ekstrakt z korzenia kurkumy) (Curcuma longa)300 mg*
Ekstrakt z liści zielonej herbaty 5:1 (50% polifenoli) (Camellia sinensis)250 mg*
Ekstrakt z korzenia imbiru; 4:1 (Zingiber officinale)200 mg*
Ekstrakt ze skórek winogron (25% polifenoli)150 mg*
Gamma - tokoferol100 mg*
Koncentrat z nasion ostropestu plamistego (Silybum marianum)80 mg*
Ekstrakt z pestek winogron (95% polifenoli) (Leucoselect)50 mg*
Ekstrakt z owoców oliwki (Oleaselect) (Olea europaea)30 mg*
Luteina (jako estry luteiny z płatków aksamitki wzniesionej)5 mg*
Likopen (100% Natural Lyc-O-Mato)2 mg*

Pozostałe składniki

Celuloza, Fosforan Wapnia, Stearynian Magnezu (Źródło Roślinne), Maltodekstryna, Ditlenek Krzemu, Stearynian Magnezu (Źródło Roślinne), Kwas Alginowy, Skrobia Z Grochu, Guma Arabska I Substancja Powlekająca

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Aliness
45,90 zł

Ashwagandha o wysokiej standaryzacji witanolidów w wegańskich kapsułkach. Adaptogen, zmniejsza poziom stresu.

Kupuję
Trec
59,00 zł

Wieloskładnikowy suplement diety, który skutecznie wspomaga zdrowie stawów oraz tkanki łącznej.

Kupuję
Scitec
59,00 zł

Kompleks witaminowy-minerałowy o bardzo dobrej przyswajalności. Polecany dla sportowców.

Kupuję
Natrol
49,00 zł

Preparat multiwitaminowy w formie owocowych gum, przeznaczony dla kobiet ciężarnych. Zawiera kwas foliowy.

Kupuję
Swanson
29,00 zł

Suplement zawierający ekstrakt z liści pokrzywy. Wzmacnia organizm, działa moczopędnie i przeciwbakteryjnie.

Kupuję
Quicksilver
159,00 zł

Innowacyjna, synergistyczna formuła, oferująca wsparcie w zwalczaniu objawów nietolerancji histaminy.

Kupuję

Witamina C

Informacja

Witamina C (kwas askorbinowy) należy do witamin rozpuszczalnych w płynach, może być pobierana z produktów spożywczych (owoce i warzywa), lub jako specyfik uzyskany syntetycznie. Największe jej zasoby znajdują się w: brokułach, brukselce, jarmużu, owocach czarnej porzeczki i głogu, owocach cytrusowych, pomidorach, włoskiej kapuście, ziemniakach. W zasadzie spożywanie witaminy C z produktów spożywczych nie ogranicza ilości przyswajanej. Witamina C (kwas askorbinowy) jest silnym antyutleniaczem,  ma działanie antytoksyczne, zwiększające system odpornościowy (immunologiczny), na skutek likwidacji zagrożeń zakażenia bakteryjnego. Witamina C zapobiega pękaniu naczyń krwionośnych, wpływa na poziom cholesterolu we krwi. W sposób zasadniczy zwiększa wchłanianie żelaza. Hamuje rozwój komórek rakowych. Obniża poziom stresu.

Niedobór witaminy C powoduje nieprawidłowy rozwój tkanki łącznej, pękanie naczyń włoskowatych, zaburzenia w wapnieniu tkanki kostnej, utrudnione wchłaniane żelaza, szkorbut. Przy braku witaminy C źle goją się wszelkiego rodzaju zranienia. Niedobór witaminy C może być powodowany paleniem papierosów; każdy papieros niszczy do 100 mg witaminy C.

Dawkowanie: Zapotrzebowanie dobowe wynosi 60–80 mg. Nie ogranicza to możliwości spożywania wyższych dawek. Pewne skutki uboczne mogą wystąpić jedynie przy dłuższym  zażywaniu syntetycznej witaminy C.

Kwas askorbinowy

Informacja

Kwas askorbinowy – witamina C. Jej aktywna biologicznie forma to izomer L, który skręca światło spolaryzowane w prawo, jest więc prawoskrętny (nie istnieje lewoskrętna witamina C). Jest silnym przeciwutleniaczem, redukuje ilość wolnych rodników, ograniczając stres oksydacyjny, który jest czynnikiem prowadzącym do apoptozy komórek, przez co wskazywany jest jako jedna z przyczyn zwiększonego tempa starzenia się.

Wspiera funkcje układu immunologicznego, zwiększa odporność organizmu. Jest niezbędnym elementem na szlaku syntezy kolagenu, przez co korzystnie wpływa na stan tkanki łącznej. Wspiera w ten sposób również gojenie się ran oraz zwiększa wytrzymałość naczyń włosowatych. Bierze udział w przemianach tyrozyny i karnityny, a także niektórych substancji odżywczych, przez co ma wpływ na metabolizm. Może również oddziaływać na funkcje układu nerwowego, zmniejszając uczucie zmęczenia psychicznego.

Zwiększenie podaży witaminy C jest sugerowane szczególnie w okresach zwiększonego obciążenia organizmu, w stanach pochorobowych oraz w celu przyspieszenia regeneracji. Wskazaniem do przyjmowania jej w zwiększonych dawkach jest również ciężka praca fizyczna oraz intensywne treningi.

Ekstrakt z korzenia kurkumy

Informacja

Co to jest za składnik Ekstrakt z korzenia kurkumy?

Ekstrakt z korzenia kurkumy to zredukowana objętościowo sproszkowana kurkuma, tak by osiągnąć w niej jak największą koncentrację aktywnych kurkuminoidów.

Kurkuma jest przyprawą nadającą potrawom charakterystyczną, żółtą barwę. Jednak poza walorami kulinarnymi ceniona jest również ze względu na ogromny potencjał prozdrowotny, z tego względu bywa określana także mianem królowej przypraw. Głowna substancja czynna korzenia kurkumy to kurkumina, która wykazuje silne działanie przeciwzapalne. Redukcja stanów zapalnych natomiast przyczynia się do działania przeciwbólowego i potencjału hamującego rozwój nowotworów.

Stosujący ekstrakt kurkumy notować mogą poprawę parametrów glikemicznych oraz wskazujących na kondycję układu krążenia, co widać po optymalizacji profilu lipidowego, obniżeniu nadmiernego ciśnienia krwi oraz usprawnieniu jej przepływu. Kurkumina wpływa również na hamowanie uszkodzeń cząsteczek DNA i redukcję stresu oksydacyjnego. Zalety kurkuminy odczuwalne mogą być również przez osoby zmagające się z symptomami depresyjnymi oraz zaburzeniami lękowymi.

Ekstrakt z korzenia kurkumy znaleźć można w suplementach diety oferowanych w sklepie muscle-zone.pl

Ekstrakt z liści zielonej herbaty

Informacja

Ekstrakt z zielonej herbaty jest koncentratem zawierającym związki biologicznie aktywne: polifenole (m.in. katechinę, w postaci EGCG – galusan epigalokatechiny), wykazujące właściwości antyoksydacyjne oraz niewielki potencjał termogeniczny, modyfikujący działanie metabolity testosteronu DTH. Ekstrakt z zielonej herbaty jest składnikiem wielu suplementów diety sportowej, zawierającej spalacze tłuszczu, działających prozdrowotnie i witaminizująco; jak i dla osób o niewielkiej aktywności fizycznej jako przeciwutleniacz i środek odchudzający. Dostępny zarówno w postaci monopreparatów, gotowych napoi, a przede wszystkim ekstraktu w sprzedaży.

Dawkowanie: 200–500 mg na dobę (zależnie od zawartości innych bioskładników aktywnych).

Ekstrakt z korzenia imbiru

Informacja

Wyciąg z korzenia imbiru jest ekstraktem z imbiru – rośliny występującej w strefach tropikalnych Azji i Australii, w gatunku imbirowatych (do imbirowatych należą również kurkuma i kardamon stanowiące podobnie jak imbir cenną przyprawę kuchenną). Cechuje się wysoką zawartością gingeroli (pochodne fenylopropanu), działających przeciwzapalnie, napotnie, nagrzewająco, przeciwutleniająco ograniczając utlenianie cholesterolu LDL i odkładanie się blaszek miażdżycowych na ścianach naczyń krwionośnych. Stosowany w preparatach redukujących tkankę tłuszczową. W połączeniu z glukozaminą i kurkuminą wpływa na regenerację stawów, leczenie kontuzji układu ruchu i jego regenerację. W suplementacji sportowej wykorzystywany jest potencjał prozdrowotny i termogeniczny korzenia imbiru.

Dawkowanie: 50–200 mg na dobę.

Ekstrakt z pestek winogron

Informacja

Ekstrakt z pestek winogron jest cennym źródłem składników aktywnych: flawonoidów, nienasyconych kwasów tłuszczowych, proantycyjanidów i witaminy E, przeciwutleniacz, wiążący wolne rodniki tlenowe,  o działaniu przeciwzapalnym i antyagregacyjnym. Stanowi składnik suplementów o charakterze prozdrowotnym wspomagających profilaktykę leczenia chorób układu krwionośnego. Dostępny w postaci monopreparatu lub jako składnik preparatów odżywczych (stacków kreatynowych i boosterów azotowych), witaminowych, ziołowych, oczyszczających.

Dawkowanie: 50–100 mg na dobę.

Luteina

Informacja

Luteina, pochodna alfa-karotenu, jest naturalnym barwnikiem roślinnym, barwiącym na kolor żółty, występuję również w żółtku jaja kurzego. W organizmie ulokowana przede wszystkim w siatkówce oka ludzkiego (wspólnie z zeaksantyną), działa jako naturalny filtr dla oka, pochłaniając promieniowanie nadfioletowe. Jest silnym przeciwutleniaczem neutralizującym wolne rodniki tlenowe. Dostępna w postaci monopreparatów i preparatów wieloskładnikowych o działaniu przeciwutleniającym, chroniących wzrok, a także multiwitamin, stacków kreatynowych i no-boosterów.

Likopen

Informacja

Likopen, związek organiczny, karotenoid z grupy ksantofilów, naturalny barwnik pochodzenia roślinnego barwiący na kolor jasnoczerwony, występujący m.in. w pomidorach i marchwi. Posiada najsilniejszy potencjał przeciwutleniający (w stosunku do pojedynczych atomów tlenu) z wszystkich karotenów. Nie uczestniczy, w odróżnieniu do innych karotenów, w przekształceniach na witaminę A. Zmniejsza ryzyko zachorowań na raka płuc, miażdżycę oraz inne choroby układu krążenia Jest składnikiem preparatów odżywczych, witamininizujących, witaminowo-mineralizujących i funkcjonalnych (często w połączeniu beta-karotenem, luteiną) wspomagających redukcję tkanki tłuszczowej, poprawiających karnację skóry, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: 1 – 3 g/24h 

Ostatnio na blogu

barki i lapy

barki i lapy

polubilem treningi barki/klata + lapy jak widac 😛 DIETA + suplementy WITAMINY – po pierwszym posilku z tluszczami, KREATYNA 5g na czczo, VIVOMIXX 1 saszetka...

czytaj więcej
Mit omega 3

Mit omega 3

Zarówno wśród zwolenników diet wysoko- jak i niskotłuszczowych kwasy tłuszczowe omega 3 uchodzą za niezwykle cenny i wyjątkowo korzystny dla zdrowia...

czytaj więcej
Wegańskie babeczki Twix

Wegańskie babeczki Twix

Twix to ulubiony batonik wielu osób. Jak zrobić go w wersji fit? Sprawdź propozycję na zdrowe babeczki Twix! 👉spód: ✔80 g daktyli suszonych ✔50 g...

czytaj więcej
Caralluma i jej wpływ na utratę masy ciała

Caralluma i jej wpływ na utratę masy ciała

Wiele osób, które chcą schudnąć, desperacko poszukuje magicznej pigułki, która sprawi, że ćwiczenia i zdrowa dieta staną się zbędne. Caralluma to...

czytaj więcej
Ciasteczka z masłem orzechowym

Ciasteczka z masłem orzechowym

Ciasteczka to zawsze świetny dodatek do herbaty. To też dobry wybór na przekąskę, zwłaszcza taką, którą można zabrać ze sobą np. na wyjazd. Spróbuj...

czytaj więcej
Sernik na zimno kawowo-kokosowy

Sernik na zimno kawowo-kokosowy

Sernik na zimno to doskonała propozycja, jeśli obawiamy się nieudanego przepisu lub mamy mało czasu albo… po prostu nie mamy piekarnika! Spód: ✔80 g...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027