Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:204,00 zł409,00 zł613,00 zł818,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-21,00 zł-31,00 zł-41,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
No1 Antioxidant Max No1 Antioxidant Max

Noo1 Antioxidant Max firmy Lab One to suplement diety zawierający w swoim składzie kompleks antyoksydantów chroniących komórki przed szkodliwym działaniem wolnych rodników. W produkcie znajdziemy ekstrakt ze skórek winogron w tym resveratrol w dawce 200mg, suszone mikroalgii Haematococcus Pluvialis, w tym astaksantynę w dawce 180mg oraz witaminę C w dawce 240mg w jednej porcji.

Produkt wspiera naturalnie występujące substancje o działaniu antyoksydacyjnym, które mają za zadanie ochronę komórek przed szkodliwym działaniem reaktywnych form tlenu (RFT) oraz niwelowanie nadmiernego stresu oksydacyjnego przyczyniającego się do powstawaniu wielu schorzeń.

Ekstrakt ze skórek winogron – bogaty w substancje czynna o nazwie resveratrol o silnym działaniu przeciwutleniającym. Chroni komórki przed szkodliwym działaniem wolnych rodników, zmniejszając nadmierny stres oksydacyjny w organizmie przyczyniający się do uszkodzeń DNA czy zwiększonej zachorowalności na choroby układu sercowo-naczyniowego. Wykazano, że zwiększa poziom SOD – dysmutazy ponadtlenkowej w komórkach, naturalnie występującego przeciwutleniacza w organizmie odpowiedzialnego za ochronę przed szkodliwym działaniem RFT.

Hamuje agregacje płytek, czyli zapobiega ich zlepianiu, co może prowadzić do powstawania problematycznych zakrzepów. Reguluje gospodarkę lipidową, zmniejszając stężenie frakcji cholesterolu LDL oraz trójglicerydów, zapobiegając wystąpieniu miażdżycy.

Wykazuje korzystny wpływ w przebiegu chorób o podłożu neurodegeneracyjnym poprzez właściwości zapobiegające odkładanie się białka beta-amyloidu powodującego zaburzenia w funkcjonowaniu mózgu oaz degeneracji neuronów w konsekwencji prowadzących do choroby Parkinsona czy Alzheimera. Stosowanie resveratrolu u osób chorych znacząco łagodzi objawy choroby oraz poprawia funkcje kognitywne i płynność umysłową.

Resveratrol reguluje także gospodarką glikemiczną poprzez przywracanie wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Zmniejsza również stężenie hemoglobiny glikowanej HbA1c, która obrazuje poziom cukru we krwi z ostatnich 3 miesięcy. Tym samym przyczynia się do spalania tkanki tłuszczowej oraz zmniejsza kumulację adipocytów w organizmie. Dzięki temu jest środkiem szczególnie polecanym w leczeniu cukrzycy, insulinooporności oraz innych chorób metabolicznych.

Witamina Czwany kwasem askorbinowym, organiczny związek chemiczny z grupy nienasyconych alkoholi polihydroksylowych. Jest silnym antyoksydantem regulującym ilość pomiędzy przeciwutleniaczami a reaktywnymi formami tlenu (RFT). Ponadto, uczestniczy w syntezie kolagenu, ważnego z punktu widzenia regeneracji stawów i ścięgien, wzmacnia funkcje układu immunologicznego oraz bierze udział w wytwarzaniu neuroprzekaźników.

Wpływa na zdrowy układ krwionośny, wzmacniając naczynia krwionośne, regulując poziom cholesterolu i trójglicerydów, których wysokie stężenia prowadzą m.in. do miażdżycy. Witamina C wspomaga biodostępność żelaza, dlatego szczególnie polecana jest osobom z niedokrwistością.

Suszone mikroalgii Haematococcus Pluvialisbogate w astaksantynę, organiczny związek chemiczny z grupy ksantofili rozpuszczalny w tłuszczach. Należy do jednych z najsilniejszych antyoksydantów – wykazano, że jest 65 razy silniejsza od witaminy C, 54 razy od beta karotenu i 14 razy od witaminy E.

Polepsza i usprawnia funkcjonowanie układu immunologicznego, wzmacniając naturalne funkcje obronne organizmu. Bowiem bierze udział w wytwarzaniu limfocytów oraz komórek NK – natural killers, stanowiących pierwszą linie obrony przed patogenami. Posiada korzystny wpływ na zdrowie układu sercowo-naczyniowego – reguluje pracą serca, ochrania naczynia krwionośne, zapobiega powstawaniu miażdżycy oraz pozytywnie wpływa na narząd wzroku – zapobiega powstawaniu zwyrodnienia plamki żółtej (AMD), uszkodzeniom siatkówki oraz usprawnia jej regeneracje.

Wykazano, że astaksantyna gromadzi się w skórze, odżywiając i odmładzając ją od wewnątrz. Wpływa na jej zdrowy i promienny wygląd. Dba o odpowiednią jędrność i elastyczność skóry, zapobiega powstawaniu przebarwień, zmarszczek i cellulitu. Ochrania przed szkodliwym działaniem promieni UV, które w największym stopniu przyczyniają się do powstawania komórek nowotworowych.

Astaksantyna jest polecana osobom chorym na cukrzycę oraz inne schorzenia charakteryzujące się zespołem metabolicznym (jest to zbiór wszelkich objawów przyczyniających się do powstawania miażdżycy, nadciśnienia i innych dolegliwości naczyniowych). Udowodniono, że astaksantyna zmniejsza stężenie glukozy i insuliny we krwi, przywraca zdolność tkanek do przyswajania insuliny oraz zmniejsza rozległe stany zapalne. Spowalnia także rozwój chorób charakterystycznych dla cukrzyków tj. cukrzycowa choroba nerek, zaćma czy retinopatia cukrzycowa.

Znaczenie antyoksydantów
Substancje o działaniu przeciwutleniającym są bardzo ważne dla utrzymania pełni zdrowia organizmu. Zmniejszają bowiem stres oksydacyjny, czyli stan nierównowagi pomiędzy reaktywnymi formami tlenu a ilością antyoksydantów. Nadmiar wolnych rodników w organizmie przyczynia się do zwiększonej zachorowalności na nowotwory, choroby układu sercowo-naczyniowego oraz chorób o podłożu neurodegeneracyjnym tj. choroba Parkinsona. Wolne rodniki wywołują uszkodzenia na poziomie komórek oraz w syntezie DNA, co może prowadzić do ich mutacji.

Niwelowanie szkodliwej działalności nadmiaru wolnych rodników jest możliwe dzięki naturalnie występującym substancjom o działaniu antyoksydacyjnym tj. glutation, SOD – dysmutaza ponadtlenkowa czy peroksydaza glutationowa. W wyniku zażywania leków, dolegliwości związanych z chorobami autoimmunizacyjnymi, spożywania dużej ilości przetworzonej żywności oraz ogólnego zanieczyszczenia środowiska, naturalne przeciwulteniacze mogą nie radzić sobie z nadmiarem reaktywnych form tlenu, dlatego tak ważne jest by przyjmować antyoksydanty z zewnątrz. Produkt zawiera doskonale dobrane substancje wykazujące się synergistycznym działaniem, które świetnie wspierają walkę ze stresem oksydacyjnym.

Podsumowując, Noo1 Antioxidant Max firmy Lab One to suplement diety bogaty w naturalne i jedne z najsilniejszych substancji o działaniu przeciwutleniającym. Zmniejszają stres oksydacyjny wywołany nadmiarem wolnych rodników, zapobiegając powstawaniu wielu schorzeń oraz opóźniając procesy starzenia się organizmu.

InStock
Since 2005
Dodaj do koszyka
No1 Antioxidant Max No1 Antioxidant Max 50 kaps.
Lab One
144,00 zł

No1 Antioxidant Max 50 kaps.

ilość: 50 kaps.
1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
średnia ilość
dni robocze
od wysyłki
Minimalna data ważności:
2021-06
Do darmowej wysyłki brakuje: 50,00 zł
Stara cena: 185,00 zł
144,00 złz VAT

od 3 sztuk tylko 141,12 zł /szt. -2%

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Kompleks naturalnych substancji o działaniu antyoksydacyjnym
  • Niwelowanie szkodliwej działalności reaktywnych form tlenu
  • Korzystny wpływ na zdrowie układu sercowo-naczyniowego
  • Profilaktyka chorób o podłożu neurodegeneracyjnym
  • Synergistyczne działanie składników aktywnych
  • Opóźnia procesy starzenia się organizmu
  • Regulacja gospodarki lipidowej
  • Wsparcie układu immunologicznego
  • Redukcja stresu oksydacyjnego
  • Tłumi stany zapalne

Noo1 Antioxidant Max firmy Lab One to suplement diety zawierający w swoim składzie kompleks antyoksydantów chroniących komórki przed szkodliwym działaniem wolnych rodników. W produkcie znajdziemy ekstrakt ze skórek winogron w tym resveratrol w dawce 200mg, suszone mikroalgii Haematococcus Pluvialis, w tym astaksantynę w dawce 180mg oraz witaminę C w dawce 240mg w jednej porcji.

Produkt wspiera naturalnie występujące substancje o działaniu antyoksydacyjnym, które mają za zadanie ochronę komórek przed szkodliwym działaniem reaktywnych form tlenu (RFT) oraz niwelowanie nadmiernego stresu oksydacyjnego przyczyniającego się do powstawaniu wielu schorzeń.

Ekstrakt ze skórek winogron – bogaty w substancje czynna o nazwie resveratrol o silnym działaniu przeciwutleniającym. Chroni komórki przed szkodliwym działaniem wolnych rodników, zmniejszając nadmierny stres oksydacyjny w organizmie przyczyniający się do uszkodzeń DNA czy zwiększonej zachorowalności na choroby układu sercowo-naczyniowego. Wykazano, że zwiększa poziom SOD – dysmutazy ponadtlenkowej w komórkach, naturalnie występującego przeciwutleniacza w organizmie odpowiedzialnego za ochronę przed szkodliwym działaniem RFT.

Hamuje agregacje płytek, czyli zapobiega ich zlepianiu, co może prowadzić do powstawania problematycznych zakrzepów. Reguluje gospodarkę lipidową, zmniejszając stężenie frakcji cholesterolu LDL oraz trójglicerydów, zapobiegając wystąpieniu miażdżycy.

Wykazuje korzystny wpływ w przebiegu chorób o podłożu neurodegeneracyjnym poprzez właściwości zapobiegające odkładanie się białka beta-amyloidu powodującego zaburzenia w funkcjonowaniu mózgu oaz degeneracji neuronów w konsekwencji prowadzących do choroby Parkinsona czy Alzheimera. Stosowanie resveratrolu u osób chorych znacząco łagodzi objawy choroby oraz poprawia funkcje kognitywne i płynność umysłową.

Resveratrol reguluje także gospodarką glikemiczną poprzez przywracanie wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Zmniejsza również stężenie hemoglobiny glikowanej HbA1c, która obrazuje poziom cukru we krwi z ostatnich 3 miesięcy. Tym samym przyczynia się do spalania tkanki tłuszczowej oraz zmniejsza kumulację adipocytów w organizmie. Dzięki temu jest środkiem szczególnie polecanym w leczeniu cukrzycy, insulinooporności oraz innych chorób metabolicznych.

Witamina Czwany kwasem askorbinowym, organiczny związek chemiczny z grupy nienasyconych alkoholi polihydroksylowych. Jest silnym antyoksydantem regulującym ilość pomiędzy przeciwutleniaczami a reaktywnymi formami tlenu (RFT). Ponadto, uczestniczy w syntezie kolagenu, ważnego z punktu widzenia regeneracji stawów i ścięgien, wzmacnia funkcje układu immunologicznego oraz bierze udział w wytwarzaniu neuroprzekaźników.

Wpływa na zdrowy układ krwionośny, wzmacniając naczynia krwionośne, regulując poziom cholesterolu i trójglicerydów, których wysokie stężenia prowadzą m.in. do miażdżycy. Witamina C wspomaga biodostępność żelaza, dlatego szczególnie polecana jest osobom z niedokrwistością.

Suszone mikroalgii Haematococcus Pluvialisbogate w astaksantynę, organiczny związek chemiczny z grupy ksantofili rozpuszczalny w tłuszczach. Należy do jednych z najsilniejszych antyoksydantów – wykazano, że jest 65 razy silniejsza od witaminy C, 54 razy od beta karotenu i 14 razy od witaminy E.

Polepsza i usprawnia funkcjonowanie układu immunologicznego, wzmacniając naturalne funkcje obronne organizmu. Bowiem bierze udział w wytwarzaniu limfocytów oraz komórek NK – natural killers, stanowiących pierwszą linie obrony przed patogenami. Posiada korzystny wpływ na zdrowie układu sercowo-naczyniowego – reguluje pracą serca, ochrania naczynia krwionośne, zapobiega powstawaniu miażdżycy oraz pozytywnie wpływa na narząd wzroku – zapobiega powstawaniu zwyrodnienia plamki żółtej (AMD), uszkodzeniom siatkówki oraz usprawnia jej regeneracje.

Wykazano, że astaksantyna gromadzi się w skórze, odżywiając i odmładzając ją od wewnątrz. Wpływa na jej zdrowy i promienny wygląd. Dba o odpowiednią jędrność i elastyczność skóry, zapobiega powstawaniu przebarwień, zmarszczek i cellulitu. Ochrania przed szkodliwym działaniem promieni UV, które w największym stopniu przyczyniają się do powstawania komórek nowotworowych.

Astaksantyna jest polecana osobom chorym na cukrzycę oraz inne schorzenia charakteryzujące się zespołem metabolicznym (jest to zbiór wszelkich objawów przyczyniających się do powstawania miażdżycy, nadciśnienia i innych dolegliwości naczyniowych). Udowodniono, że astaksantyna zmniejsza stężenie glukozy i insuliny we krwi, przywraca zdolność tkanek do przyswajania insuliny oraz zmniejsza rozległe stany zapalne. Spowalnia także rozwój chorób charakterystycznych dla cukrzyków tj. cukrzycowa choroba nerek, zaćma czy retinopatia cukrzycowa.

Znaczenie antyoksydantów
Substancje o działaniu przeciwutleniającym są bardzo ważne dla utrzymania pełni zdrowia organizmu. Zmniejszają bowiem stres oksydacyjny, czyli stan nierównowagi pomiędzy reaktywnymi formami tlenu a ilością antyoksydantów. Nadmiar wolnych rodników w organizmie przyczynia się do zwiększonej zachorowalności na nowotwory, choroby układu sercowo-naczyniowego oraz chorób o podłożu neurodegeneracyjnym tj. choroba Parkinsona. Wolne rodniki wywołują uszkodzenia na poziomie komórek oraz w syntezie DNA, co może prowadzić do ich mutacji.

Niwelowanie szkodliwej działalności nadmiaru wolnych rodników jest możliwe dzięki naturalnie występującym substancjom o działaniu antyoksydacyjnym tj. glutation, SOD – dysmutaza ponadtlenkowa czy peroksydaza glutationowa. W wyniku zażywania leków, dolegliwości związanych z chorobami autoimmunizacyjnymi, spożywania dużej ilości przetworzonej żywności oraz ogólnego zanieczyszczenia środowiska, naturalne przeciwulteniacze mogą nie radzić sobie z nadmiarem reaktywnych form tlenu, dlatego tak ważne jest by przyjmować antyoksydanty z zewnątrz. Produkt zawiera doskonale dobrane substancje wykazujące się synergistycznym działaniem, które świetnie wspierają walkę ze stresem oksydacyjnym.

Podsumowując, Noo1 Antioxidant Max firmy Lab One to suplement diety bogaty w naturalne i jedne z najsilniejszych substancji o działaniu przeciwutleniającym. Zmniejszają stres oksydacyjny wywołany nadmiarem wolnych rodników, zapobiegając powstawaniu wielu schorzeń oraz opóźniając procesy starzenia się organizmu.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 50 kapsułekPorcja jednorazowa: 2 kapsułkiIlość porcji w opakowaniu: 25
w porcji (2 kapsułki)zawartość%ZDS
Ekstrakt ze skórek winogron200 mg**
w tym Resveratrol100 mg**
Suszone mikroalgi Haematococcus Pluvialis160 mg**
w tym Astaksantyna8 mg**
Witamina C240 mg300%

Pozostałe składniki

Substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza, substancje przeciwzbrylające: sole magnezowe kwasów tłuszczowych, dwutlenek krzemu; substancje żelujące: karagen, octan potasu.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Trec
89,00 zł

Połączenie glukozaminy, kwasu hialuronowego i kolagenu. Wspomaga regenerację elementów aparatu ruchu.

Kupuję
Now Foods
70,00 zł
(1)

Kompleksowy preparat witaminowo-mineralny dla kobiet, wzbogacony o naturalne, prozdrowotne składniki aktywne.

Kupuję
Natrol
49,00 zł

Preparat multiwitaminowy w formie owocowych gum, przeznaczony dla kobiet ciężarnych. Zawiera kwas foliowy.

Kupuję
Now Foods
99,00 zł

Suplement zawierający kwas hialuronowy. Poprawia stan włosów, skóry oraz paznokci. Wspiera chrząstkę stawową.

Kupuję
Now Foods
119,00 zł
(7)

Kompleks witamin i minerałów dla mężczyzn. Wspomaga anabolizm, zwiększa odporność i poprawia samopoczucie.

Kupuję
BetterYou
59,00 zł

Multiskładnikowy preparat zawierający minerały i witaminy w aerozolu. Łatwy i wygodny do stosowania.

Kupuję

Trans-resveratrol

Informacja

Trans-resveratrol jest izomerem geometrycznym resweratrolu, charakteryzującym się wyższą przyswajalnością i aktywnością biologiczną niż sam resweratrol. Trans-resveratrol, w postaci: trans-resveratrolu-3-0-glukuronid i trans-resveratrolu-3-siarczan,   jest zaliczany do polifenoli roślinnych (występuje w skórce winogron oraz w czerwonym winie), jest silnym antyoksydantem, o działaniu przeciwzapalnym i przeciwgrzybicznym. antagonista patogenów. Zapobiega powstawaniu wolnych rodników tlenowych, dzięki hamowaniu aktywności enzymu aromatazy zwiększa poziom testosteronu i obniża poziom estrogenów. Stosowany w suplementacji dyscyplin sylwetkowych jako silny przeciwutleniacz i środek detoksykacji organizmu.

Astaksantyna

Informacja

Astaksantyna - uważana jest obecnie za najsilniejszy antyoksydant (według badań o wiele silniejszy od witaminy C, czy też beta-karotenu), mający także działanie oczyszczające dla organizmu. Substancja ta jest zatem niezwykle istotna w procesie usuwania nadmiaru wolnych rodników oraz detoksykacji.

Jako związek z grupy karotenoidów warunkuje proces prawidłowego widzenia, jednak nie jest ona zużywana jako budulec retinolu (pochodna witaminy A), a swoje funkcje może pełnić w całym organizmie, gdzie też jest transportowana. Dowiedziono, że astaksantyna pomaga hamować powstawanie zmian patologicznych w siatkówce oka, a więc wprowadzenie jej do diety może nawet spowodować poprawę wzroku.

Astaksantyna zmniejsza również ciśnienie tętnicze krwi, dzięki czemu maleje ryzyko wystąpienia zaburzeń w pracy układu krwionośnego. Dodatkowo, posiada działanie protekcyjne względem neuronów, co może w przyszłości mieć kolosalne znaczenie w chorobie Parkinsona, czy Alzheimera.

Karotenoid ten jest także przyjazny dla diabetyków, ponieważ dzięki właściwościom antyoksydacyjnym hamuje utlenianie cholesterolu LDL oraz sprawia, że komórki trzustki są bardziej wrażliwe na insulinę.

Witamina C

Informacja

Witamina C (kwas askorbinowy) należy do witamin rozpuszczalnych w płynach, może być pobierana z produktów spożywczych (owoce i warzywa), lub jako specyfik uzyskany syntetycznie. Największe jej zasoby znajdują się w: brokułach, brukselce, jarmużu, owocach czarnej porzeczki i głogu, owocach cytrusowych, pomidorach, włoskiej kapuście, ziemniakach. W zasadzie spożywanie witaminy C z produktów spożywczych nie ogranicza ilości przyswajanej. Witamina C (kwas askorbinowy) jest silnym antyutleniaczem,  ma działanie antytoksyczne, zwiększające system odpornościowy (immunologiczny), na skutek likwidacji zagrożeń zakażenia bakteryjnego. Witamina C zapobiega pękaniu naczyń krwionośnych, wpływa na poziom cholesterolu we krwi. W sposób zasadniczy zwiększa wchłanianie żelaza. Hamuje rozwój komórek rakowych. Obniża poziom stresu.

Niedobór witaminy C powoduje nieprawidłowy rozwój tkanki łącznej, pękanie naczyń włoskowatych, zaburzenia w wapnieniu tkanki kostnej, utrudnione wchłaniane żelaza, szkorbut. Przy braku witaminy C źle goją się wszelkiego rodzaju zranienia. Niedobór witaminy C może być powodowany paleniem papierosów; każdy papieros niszczy do 100 mg witaminy C.

Dawkowanie: Zapotrzebowanie dobowe wynosi 60–80 mg. Nie ogranicza to możliwości spożywania wyższych dawek. Pewne skutki uboczne mogą wystąpić jedynie przy dłuższym  zażywaniu syntetycznej witaminy C.

Ostatnio na blogu

Działanie prozdrowotne astaksantyny

Działanie prozdrowotne astaksantyny

Astaksantyna należy do rodziny ksantofilów, czyli tlenowych pochodnych karotenoidów [1]. Związek ten powszechnie występuje w środowisku morskim, w którym...

czytaj więcej
Witamina D w spray’u

Witamina D w spray’u

Zażywanie witaminy D jest niezwykle ważne do prawidłowej pracy całego naszego organizmu. Latem otrzymujemy ją w postaci promieni słonecznych, w porze mniej...

czytaj więcej
Okołoporodowe zaburzenia emocjonalne cz. 1

Okołoporodowe zaburzenia emocjonalne cz. 1

Utarło się jakoś tak, że okres ciąży jest stanem błogosławionym, że kobieta ma latać na skrzydłach szczęścia i kwitnąć, bo przecież nosi w sobie...

czytaj więcej
Tłuszcz z fast foodów a testosteron u mężczyzn

Tłuszcz z fast foodów a testosteron u mężczyzn

Jedzenie typu fast food stało się niezwykle modne. Żyjemy w czasach ciągłej pogodni. Praca, zlecenie, zakupy, dom, obowiązki, zajęcia dodatkowe, dzieci,...

czytaj więcej
Dietoterapia wrzodziejącego zapalenia jelita grubego – część III

Dietoterapia wrzodziejącego zapalenia jelita grubego – część III

W ostatniej części artykułu przedstawione zostaną kolejne wybrane kontrolowane i randomizowane interwencje dietetyczne, które przeprowadzono do chwili...

czytaj więcej
Jak pozbyć się migreny cz. 2

Jak pozbyć się migreny cz. 2

W poprzednim wpisie zwrócono uwagę na znaczenie transportu i metabolizmu glukozy w mózgu podczas ataków migreny. W  tym wpisie zostaną przybliżone...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027