Ciasteczka z czekoladą (błyskawiczne)

Kinga

(średnio 20 sztuk/czas wykonania 5 minut/pieczenie 18 minut)

150 g mąki ryżowej

50 g mąki gryczanej (u nas owsiana)

30 g mąki ziemniaczanej

1/4 łyżeczki sody

2 jajka

80 g miękkiego masła

75 g ksylitolu

75 g posiekanej gorzkiej czekolady

Mąkę przesiej, wymieszaj z sodą i cukrem. Dodaj miękkie masło, wbij jajka wymieszaj mikserem. Dodaj czekoladę i zagnieć ciasto dłońmi. Odrywaj małe kawałki i formuj kulki jednej wielkości. Lekko spłaszcz je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około 18 minut w temperaturze 180 stopni bez termoobiegu. Pozostaw na blasze kilka minut, zdejmij i przełóż na talerzyk. Gotowe! 😉

ciastka

Jeden komentarz

  1. Avatar

    świetny przepis, sam próbowałem zrobić za drugim podejsciem wyszly calkiem calkiem 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *