Ciasto jabłkowe – bez jajek, cukru i laktozy

Agata Biernat

Hej!

Łapcie przepis na wegańskie ciasto z jabłkami! Jest idealne dosłownie dla każdego, a przy tym cudowne w smaku! Jego wilgotne wnętrze i karmelowy posmak powalają na kolana 🙂

Składniki:

  • 200g mąki owsianej
  • 350g mleczka kokosowego
  • 60g cukru kokosowego
  • 60g masła z nerkowców
  • 1 Łyżka proszku do pieczenia
  • 2 pokrojone w kostkę jabłka
  • Olej kokosowy (do wysmarowania blachy)

Metoda:

W dużej misce wymieszaj mąkę owsianą, mleko kokosowe, cukier kokosowy, masło z nerkowców i proszek do pieczenia. Kiedy uzyskasz jednolitą konsystencje dodaj pokrojone jabłka. Wysmaruj blachę olejem kokosowym i przełóż masę. Jeśli masz ochotę możesz posypać ciasto migdałami. Piecz w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.

Smacznego!

Instagram: @cinnamonandberries

 

Jeden komentarz

  1. Avatar

    Wydaje się być łatwe, a zapewne i tak mi nie wyjdzie. Postaram się przetestować.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *