Kulki kokosowo migdałowe ( bez cukru, bez glutenu, wegańskie, 4 składniki)

Agata Biernat

Hej!

Przepis na łatwe w przygotowaniu kulki kokosowo migdałowe. Bez cukru, glutenu, nabiału, a co najważniejsze bardzo smaczne 🙂 Świetnie sprawdzą się jako mała świąteczna przekąska 🙂

Składniki ( 15 kulek) :

  • 120g mąki kokosowej
  • 110g mleka kokosowego (stała część)
  • 60g masła migdałowego
  • 40g syropu trzcinowego (można dać też syrop z agawy, klonowy, ryżowy)
  • Wiórki kokosowe (opcjonalnie)

Metoda:

Mąkę kokosową, mleko kokosowe, masło migdałowe i syrop wrzuć do miski. Połącz składniki tak aby powstała jednolita masa (jak w filmiku). Uformuj 15 kuleczek i jeśli masz ochotę obtocz każdą w wiórkach kokosowych. Gotowe!

Smacznego 🙂

Instagram: @cinnamonandberries

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *