Popularne artykuły

Jak zrobić lekkie muffiny kokosowe
Odchudzanie

Jak zrobić lekkie muffiny kokosowe 

 

1

Muffiny wcale nie muszą być pełne cukru i kosmicznie kaloryczne. Wystarczy aby przy ich przygotowywaniu użyć odpowiednich produktów, takich jak białko o smaku czekoladowo kokosowym, które nadaje się idealnie do wypieków. Do tego odrobina pełnoziarnistej mąki, kokosowe wiórki i kilka innych składników.  Przygotowanie tego dietetycznego deseru zajmuje na prawdę niewiele czasu i jest bardzo proste. Zapraszamy!

Czas przygotowania: 10 min
Składniki 12 sztuk

Przygotowanie

W misce połącz ze sobą wszystkie sypkie produkty: mąkę, płatki owsiane, odżywkę, proszek do pieczenia oraz wiórki kokosowe. Roztrzep jajo i połącz z olejem oraz mlekiem. Połącz składniki sypkie z mokrymi, dodaj substancję słodzącą i dobrze wymieszaj tworząc masę do muffinów. 12 sztuk papierowych papilotów napełnij do trochę ponad połowy uzyskaną masą i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25-30 minut.

Wartości odżywcze

Białko: 75g
Węglowodany: 151g
Tłuszcz: 155g
Kalorie: 1929 kcal

dla 1 sztuki

Białko: 6g
Węglowodany: 13g
Tłuszcz: 13g
Kalorie: 190 kcal

 

21

6

9

Powiązane artykuły

Dodaj komentarz

Wymagane pola są zaznaczone *