Orkiszowe ciasto jabłkowo-cynamonowe

Paulina Mogilnicka

Dziś mam dla Was przepis na idealne jesienne ciasto! Świetnie pasuje do kubka gorącej herbaty. Dobrze sprawdzi się też na drugie śniadanie zapakowane do lunchboxa.

Składniki:

  • 4 jajka
  • 2 jabłka
  • 280 g płatków orkiszowych
  • 1/4 szklanki wody
  • dwie łyżki oleju kokosowego
  • łyżeczka cynamonu
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie:

Jabłka zetrzeć na dużych oczkach, płatki zmielić lub dokładnie rozdrobnić blenderem, olej kokosowy rozpuścić. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, gotowe ciasto przelać do silikonowej foremki i piec około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *