proteinowa gorąca gęsta fit czekolada na chłodne dni

Karola Kocięda

IMG_4944

IMG_4946

Co potrzebujemy 2 porcji:

-odżywkę białkową czekoladową, 30g, ja używam hydrolizatu Optimum Nutrition TEGO

-2 łyżki karobu lub kakao

-łyżeczka lub łyżka masła orzechowego, najlepiej bez kawałków orzechów

-2 szklanki mleka kokosowego bez cukru

-pół łyżeczki gumy ksantanowej, dostaniecie ją TUTAJ

-erytrol dla smaku (ja nie użyłam)

Co robimy?

Mieszamy wszystkie składniki w rondlu do powstanie jednolitej masy. Podgrzewamy na średnim "ogniu" , u mnie 6 na indukcji.

Mieszamy. Nie martwcie sie, jak zrobią się początkowo grudni z odżywki białkowe, bo one znikną.

Gotujemy aż czekolada zrobi się gorąca, ale nie dopuśćmy żeby sie zagotowała.

Gęstą czekoladę przelewamy do filiżanek.

Im jest chłodniejsza, tym bardziej tężeje;).

1 Porcja ma:

 216 kcal
25 g B, 7g T, 14g W

 

IMG_4841

IMG_4842

IMG_4843

Smacznego!

Karola Kocięda

Tagi: czekolada, fit, mz kuchnie, przepis

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *