Świąteczne Musli

Agata Biernat

Hej!

Tym razem serwuje przepis na świąteczne musli w sam raz dla małych łakomczuchów 🙂 Świetnie nada się na śniadanie lub zdrową przekąskę. Zapakowane w ładnym słoiczku może być też świetnym prezentem dla bliskiej osoby 🙂

Składniki:

  • 130g płatków owsianych
  • 100g orzechów laskowych
  • 50g suszonych malin/żurawiny
  • 30g pestek dyni
  • 10g nasion chia
  • 30g cukru kokosowego
  • 30g płatków kokosowych
  • 30g ziaren kakaowca/gorzkiej czekolady
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka przyprawy korzennej

Metoda:

Na samym początku należy przyprażyć płatki owsiane. Na największym ogniu przez około 3 minuty bez dodatku tłuszczu. Cały czas mieszając (!!!) inaczej się przypalą. Następnie do dużej miski dodaj wszystkie składniki i dokładnie wymieszaj. Przełóż do słoika. Musli najlepiej smakuje z mlekiem migdałowym i mandarynką 🙂

Smacznego!

Instagram : @cinnamonandberries

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *