Popularne artykuły

szejk po-treningowy PEŁEN MACY
Ciekawostki kulinarne

szejk po-treningowy PEŁEN MACY 

IMG_3764

Ten szejk serio doda Wam dużo mocy:). A wszystko dzięki produktom w nim użytym. Super uzupełni Wasz glikogen mięśniowy po intensywnym treningu (cukry proste z owoców) oraz zregeneruje, szczególnie  dzięki SUPER składnikowi .

MACA jest to wysuszony i  sproszkowany korzeń uprawiany już dawno temu przez Inków. Używano jej nawet kiedyś jako środek wymiany towarów, czyli traktowano jak hajs;). Inkowie podobno stosowali przed walką w celu uzyskania większej siły. Jest bardzo cennym produktem, o czym może też świadczyć wpisanie go przez NASA na listę pożywienia dla kosmonautów!

Badania naukowe dowiodły pozytywny wpływ rośliny maca na umysł, poprawia intelekt i pamięć. Pomaga uodpornić sie na różne trudne sytuacje i stres. Dzięki swojemu bogactwu w różnorodne składniki odżywcze jest idealna dla sportowców. Wzmacnia wytrzymałość mięśni i stosuje się ją w stanach osłabienia.

Maca jest bogata w cały szereg aminokwasów (18 z 20 aminokwasów, w tym 7 niezbędnych aminokwasów), witaminy – A, B1, B2, B6, C, E, oraz minerały – żelazo, potas, miedź, cynk, wapno, sód i mangan. Zawiera dużo błonnika.

Poprawia lipido i płodność. Zalicza się ją do SUPERFOOD.

Nie zaleca się spożywania więcej niż 1-1,5 stołowej łyżki sproszkowanego korzenia dziennie.

Co potrzebujemy:

1/4 ananasa

banan - najlepiej bardzo dojrzały (pełen glukozy)

1 czubata łyżeczka MACY (jeśli dopiero zaczynasz z MACA, to zacznij od łyżeczki;))

eko jogurt rabarbarowy o obniżonej laktozie , 2 x więcej białka - Oskyr

(opcjonalnie mleko kokosowe- 1/3-1/2 szklanki; im mniej tym będzie bardziej gęsty + odżywka białkowa)

żółtko

pół łyżeczki cynamonu

erytrol (zdrowy zaminnik cukru , nie podnoszący poziomu cukru we krwi)

jak chcemy zwiększyć ilość białka, możemy dodać nasiona konopi

IMG_3768

IMG_3766 IMG_3767

Wszystkie składniki dodajemy do blendera i blendujemy:D

IMG_3763

 

 

 

 

Powiązane artykuły

Dodaj komentarz

Wymagane pola są zaznaczone *