Zdrowa princessa z masłem orzechowym

Agata

Hej!

Dzisiaj przechodzę z ostatnim przepisem w tym roku i jest to coś specjalnego, bo zdrowsza wersja nowej princessy z masłem orzechowym! Brzmi kusząco? Jest bardzo prosta do zrobienia, więc zachęcam Was do odtworzenia w domu!

 

SKŁADNIKI:

  • 9 wafelków pszennych bez cukru (kwadraty ok. 10x10)
  • 2 łyżki masła orzechowego 100% Soncone
  • 4 łyżki mleczka kokosowego z puszki
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • 1 łyżka syropu z agawy
  • duża szczypta soli
  • tabliczka gorzkiej czekolady
  • garść orzechów ziemnych

 

PRZYGOTOWANIE:

Wafelki kroimy na pół i dzielimy na 4 kupki po 3 wafelki. Masło orzechowe mieszamy z mleczkiem, syropem, olejem i solą, a następnie smarujemy każdy z wafelków. Na górny nakładamy najmniej masy i posypujemy posiekanymi orzechami. Takie batoniki wkładamy do zamrażarki najlepiej na min. 2-3 godziny. Po tym czasie czekoladę rozpuszczamy w mikrofali lub w kąpieli wodnej i oblewamy nią dokładnie batony. Chłodzimy je jeszcze chwilę aż czekolada dobrze zastygnie i gotowe!

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *