Bananowo Migdałowe Babeczki

Agata Biernat

Hej!

Tym razem mam dla was przepis na Bananowo Migdałowe Babeczki bez cukru, oleju i laktozy 🙂 Są bardzo łatwe w przygotowaniu i najlepiej smakują jeszcze ciepłe. Dzięki migdałom stanowią świetne źródło tłuszczu i białka a dzięki płatkom owsianym dostarczą nam pełnowartościowych węglowodanów 🙂

Składniki:

  •  150g płatków owsianych
  • 1 rozgnieciony banan
  • 100ml mleka migdałowego
  • 30g cukru kokosowego
  • 60g migdałów
  • 1 jajko
  • 1 łyżka proszku do pieczenia

 

Metoda:

Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Przekładamy masę do foremek. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Jemy jeszcze ciepłe 🙂 Smacznego!

Makro jednej babeczki:

265kcal|8 B|10,2 T| 36,5 W

Instagram: @cinnamonandberries

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *