Popularne artykuły

Karmelowe Mrożone Babeczki LCHF
Ciekawostki kulinarne

Karmelowe Mrożone Babeczki LCHF 

Hej!

Budyń białkowy to jeden z moich ulubionych produktów, jest niskokaloryczny i na prawde zaspakaja ochotę na słodycze. Pomyślałam że fajnie byłoby go wykorzystać w trochę ciekawszy sposób i tak oto powstały karmelowe mrożone babeczki. Mają bardzo mało węglowodanów, a za to dużo zdrowego tłuszczu i białka.

Składniki:

 

  • 70g zmielonych płatków kokosowych (W blenderze)
  • 70g ulubionego masła orzechowego
  • 30g budyniu białkowego
  • 200ml wody (do budyniu)

Metoda:

Do miski wrzuć zmielone płatki kokosowe i masło orzechowe. Połącz składniki na gładką masę. Przygotuj 4 foremki i do każdej włóż masę, tak jak na filmie. Przygotuj budyń według instrukcji na opakowaniu. Wypełnij nim każdą babeczkę (2 warstwa). Wsadź do zamrażalnika na 2 godziny. Gotowe! Smacznego 🙂

Instagram: @cinnamonandberries

Powiązane artykuły

1 Comments

  1. Jolcia

    Mniam! Wyglądają naprawdę apetycznie. Na pewno skorzystam z tego przepisu. Staram się prowadzić aktywny tryb życia, zwracać szczególną uwagę na swoją dietę oraz stosować codziennie iqacai, żeby mieć szczupłą sylwetkę oraz cieszyć się brakiem jakichkolwiek chorób.

Dodaj komentarz

Wymagane pola są zaznaczone *