Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 510 054 586
Dextrose Powder Dextrose Powder

Trec Dextrose Powder to unikalny suplement mający w składzie wyłącznie czystą dekstrozę. Świetnie sprawdza się jako natychmiastowe uzupełnienie zapasów glikogenu po treningu jak również jako preparat intra-workout w trakcie przedłużonych treningów bądź o bardzo wysokiej intensywności. Preparat produkowany jest w formie proszku, który idealnie się rozpuszcza i umożliwia łatwe odmierzanie porcji.

Dekstroza to izomer glukozy, nazywany cukrem gronowym, będący w grupie monosacharydów. Duże ilości tego związku występują naturalnie przede wszystkim w owocach, miodzie czy nektarze. W związku ze swoją prostą budową, indeks glikemiczny (IG) dekstrozy to 100, co oznacza, iż natychmiastowo podnosi poziom cukru we krwi. Nie wymaga wysokiej aktywności enzymatycznej, przez co nie obciąża przewodu pokarmowego. 

Dekstroza poprawia wydolność treningową
W trakcie treningu mięśnie szkieletowe wykorzystują do pracy glukozę. Pobierają ją najczęściej z krwi obwodowej, do której trafia w wyniku spożywania posiłków węglowodanowych bądź, rzadziej, z alternatywnych szlaków energetycznych, na przykład glukoneogenezy. Warto jednak zaznaczyć, iż otrzymywanie glukozy z innych składników odżywczych niż węglowodany jest wysoce nieefektywne i zachodzi w marginalnym stopniu. 

Aby mięśnie mogły nieprzerwanie pracować na wysokiej intensywności, niezbędny jest napływ energii z pożywienia, najlepiej w formie lekkostrawnej, by nie obciążać układu pokarmowego. Dzięki wysokiemu indeksowi glikemicznemu, dekstroza świetnie sprawdza się jako błyskawiczny zastrzyk energii, który umożliwia generowanie maksimum mocy z posiadanych mięśni.

Istotną sprawą jest też wysoka gęstość odżywcza dekstrozy – można sporządzić z niej doskonałą mieszankę intra-workout, przydatną szczególnie podczas treningów o ponadprzeciętnej intensywności lub o charakterze wytrzymałościowym, która dodatkowo będzie skrajnie niewielkich rozmiarów. Umożliwia to konsumpcję dużej dawki kalorii w błyskawiczny sposób, nie powodując przy tym uczucia ociężałości lub nieprzyjemnego „przelewania się” w żołądku.

Dekstroza promuje błyskawiczną syntezę glikogenu
W ustroju występują rezerwuary wielocukrowe, zdolne przeciwdziałać szkodliwym spadkom poziomu glukozy we krwi. Głównym tego rodzaju magazynem glukozy w organizmie jest glikogen, czyli polisacharyd zbudowany z wielu reszt glukozowych. W momencie, gdy we krwi poziom glukozy spada poniżej norm fizjologicznych, organizm pozyskuje glukozę z magazynowanego w wątrobie oraz mięśniach szkieletowych polisacharydu przy pomocy hormonu zwanego glukagonem. Odpowiednie zasoby glikogenu nie tylko pozwalają na dłuższe treningi siłowe oraz wytrzymałościowe – są też pożądane w sportach sylwetkowych, gdzie liczy się pełny, nabity kształt mięśnia. Ową pękatość osiąga się właśnie przez wysoką zawartość paliwa zapasowego, jakim jest glikogen. Dlatego też, niezależnie od uprawianego sportu, należy zadbać o szybkie uzupełnienie zapasów tego wielocukru. Natomiast najszybszym sposobem odzyskiwania utraconych zasobów glikogenu jest spożycie wysokiej dawki szybkoprzyswajalnych węglowodanów, którymi bez wątpienia jest dekstroza. Stosując ten suplement, sportowiec może być pewien, że jego organizm natychmiastowo odzyskuje swoje paliwo zapasowe, co skutkuje zarówno lepszą prezencją wizualną tkanki mięśniowej jak i szybszy powrót do maksymalnej wydolności.

Dekstroza zapobiega spadkom glukozy we krwi po treningu
Spożycie dekstrozy bezpośrednio po treningu jest też świetnym sposobem na zapobieganie zjawisku hipoglikemii, czyli niekontrolowanemu spadkowi glukozy we krwi. W przypadku dostarczenia przez sportowca zbyt małej dawki energii przed oraz w trakcie treningu, mięśnie mogą zużyć znaczną ilość cukru z krwi obwodowej oraz z magazynów – glikogenu - prowadząc do spadku poziomu glukozy we krwi obwodowej. Objawy stanu hipoglikemii należą do bardzo nieprzyjemnych, wśród nich można wymienić choćby uczucie zimnych potów bądź nerwowość czy uczucie niepokoju. W tym czasie również nasilone są reakcje kataboliczne, czyli mające na celu rozkładanie substancji, w tym przypadku, aby podnieść poziom glukozy we krwi. Podanie dekstrozy bezpośrednio po treningu gwarantuje podniesienie poziomu cukru w ustroju, uniemożliwiając schodzenie poniżej fizjologicznych poziomów. Dlatego też warto stosować dekstrozę w trakcie trwania tzw. okna anabolicznego (czas po treningu siłowym), aby organizm miał stale odpowiednie ilości substratów energetycznych, szczególnie w trakcie okresu budowy masy bądź siły mięśniowej.

Podsumowując, Trec Dextrose Powder to uniwersalny suplement do stosowania w porach okołotreningowych, aby zapewnić sobie energię przed, w trakcie oraz po treningu. Natychmiastowo regeneruje zapasy glikogenu, przez co umożliwia podniesienie swojego treningu na kolejny poziom oraz poprawia samopoczucie bezpośrednio po treningu.

Na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
Dextrose Powder Dextrose Powder 500g
Trec
20,00 zł

Dextrose Powder 500g

Magazyn UE

Cechy

Siła:
Masa:
Wytrzymałość:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,59 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,59 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Błyskawicznie podnosi poziom glukozy we krwi
  • Natychmiastowo uzupełnia zapasy glikogenu
  • Czysta dekstroza doskonałej jakości
  • Poprawia samopoczucie po treningu
  • Wzmacnia wydolność treningową
  • Skoncentrowana dawka energii

Trec Dextrose Powder to unikalny suplement mający w składzie wyłącznie czystą dekstrozę. Świetnie sprawdza się jako natychmiastowe uzupełnienie zapasów glikogenu po treningu jak również jako preparat intra-workout w trakcie przedłużonych treningów bądź o bardzo wysokiej intensywności. Preparat produkowany jest w formie proszku, który idealnie się rozpuszcza i umożliwia łatwe odmierzanie porcji.

Dekstroza to izomer glukozy, nazywany cukrem gronowym, będący w grupie monosacharydów. Duże ilości tego związku występują naturalnie przede wszystkim w owocach, miodzie czy nektarze. W związku ze swoją prostą budową, indeks glikemiczny (IG) dekstrozy to 100, co oznacza, iż natychmiastowo podnosi poziom cukru we krwi. Nie wymaga wysokiej aktywności enzymatycznej, przez co nie obciąża przewodu pokarmowego. 

Dekstroza poprawia wydolność treningową
W trakcie treningu mięśnie szkieletowe wykorzystują do pracy glukozę. Pobierają ją najczęściej z krwi obwodowej, do której trafia w wyniku spożywania posiłków węglowodanowych bądź, rzadziej, z alternatywnych szlaków energetycznych, na przykład glukoneogenezy. Warto jednak zaznaczyć, iż otrzymywanie glukozy z innych składników odżywczych niż węglowodany jest wysoce nieefektywne i zachodzi w marginalnym stopniu. 

Aby mięśnie mogły nieprzerwanie pracować na wysokiej intensywności, niezbędny jest napływ energii z pożywienia, najlepiej w formie lekkostrawnej, by nie obciążać układu pokarmowego. Dzięki wysokiemu indeksowi glikemicznemu, dekstroza świetnie sprawdza się jako błyskawiczny zastrzyk energii, który umożliwia generowanie maksimum mocy z posiadanych mięśni.

Istotną sprawą jest też wysoka gęstość odżywcza dekstrozy – można sporządzić z niej doskonałą mieszankę intra-workout, przydatną szczególnie podczas treningów o ponadprzeciętnej intensywności lub o charakterze wytrzymałościowym, która dodatkowo będzie skrajnie niewielkich rozmiarów. Umożliwia to konsumpcję dużej dawki kalorii w błyskawiczny sposób, nie powodując przy tym uczucia ociężałości lub nieprzyjemnego „przelewania się” w żołądku.

Dekstroza promuje błyskawiczną syntezę glikogenu
W ustroju występują rezerwuary wielocukrowe, zdolne przeciwdziałać szkodliwym spadkom poziomu glukozy we krwi. Głównym tego rodzaju magazynem glukozy w organizmie jest glikogen, czyli polisacharyd zbudowany z wielu reszt glukozowych. W momencie, gdy we krwi poziom glukozy spada poniżej norm fizjologicznych, organizm pozyskuje glukozę z magazynowanego w wątrobie oraz mięśniach szkieletowych polisacharydu przy pomocy hormonu zwanego glukagonem. Odpowiednie zasoby glikogenu nie tylko pozwalają na dłuższe treningi siłowe oraz wytrzymałościowe – są też pożądane w sportach sylwetkowych, gdzie liczy się pełny, nabity kształt mięśnia. Ową pękatość osiąga się właśnie przez wysoką zawartość paliwa zapasowego, jakim jest glikogen. Dlatego też, niezależnie od uprawianego sportu, należy zadbać o szybkie uzupełnienie zapasów tego wielocukru. Natomiast najszybszym sposobem odzyskiwania utraconych zasobów glikogenu jest spożycie wysokiej dawki szybkoprzyswajalnych węglowodanów, którymi bez wątpienia jest dekstroza. Stosując ten suplement, sportowiec może być pewien, że jego organizm natychmiastowo odzyskuje swoje paliwo zapasowe, co skutkuje zarówno lepszą prezencją wizualną tkanki mięśniowej jak i szybszy powrót do maksymalnej wydolności.

Dekstroza zapobiega spadkom glukozy we krwi po treningu
Spożycie dekstrozy bezpośrednio po treningu jest też świetnym sposobem na zapobieganie zjawisku hipoglikemii, czyli niekontrolowanemu spadkowi glukozy we krwi. W przypadku dostarczenia przez sportowca zbyt małej dawki energii przed oraz w trakcie treningu, mięśnie mogą zużyć znaczną ilość cukru z krwi obwodowej oraz z magazynów – glikogenu - prowadząc do spadku poziomu glukozy we krwi obwodowej. Objawy stanu hipoglikemii należą do bardzo nieprzyjemnych, wśród nich można wymienić choćby uczucie zimnych potów bądź nerwowość czy uczucie niepokoju. W tym czasie również nasilone są reakcje kataboliczne, czyli mające na celu rozkładanie substancji, w tym przypadku, aby podnieść poziom glukozy we krwi. Podanie dekstrozy bezpośrednio po treningu gwarantuje podniesienie poziomu cukru w ustroju, uniemożliwiając schodzenie poniżej fizjologicznych poziomów. Dlatego też warto stosować dekstrozę w trakcie trwania tzw. okna anabolicznego (czas po treningu siłowym), aby organizm miał stale odpowiednie ilości substratów energetycznych, szczególnie w trakcie okresu budowy masy bądź siły mięśniowej.

Podsumowując, Trec Dextrose Powder to uniwersalny suplement do stosowania w porach okołotreningowych, aby zapewnić sobie energię przed, w trakcie oraz po treningu. Natychmiastowo regeneruje zapasy glikogenu, przez co umożliwia podniesienie swojego treningu na kolejny poziom oraz poprawia samopoczucie bezpośrednio po treningu.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 500 gPorcja jednorazowa: 25 gIlość porcji w opakowaniu: 20
w porcji (25 g)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna 966 kJ/228 kcal5 %
Tłuszcze0 g-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g-
Węglowodany25 g10 %
w tym cukry25 g28 %
Białko0 g-
Sól0 g-

Pozostałe składniki

Dekstroza (100%).

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Insane Labz
159,00 zł

Silny pre-workout kompleksowo wspierający zdolności fizyczne oraz nasilający redukcję tkanki tłuszczowej.

Kupuję
  • Promocja
Assault Sport
Muscle Pharm
99,00 zł 89,00 zł

Zaawansowany pre-workout wszechstronnie wspierający możliwości treningowe wzbogacony o kompleks witamin.

Kupuję
Hi-tec
59,00 zł
(2)

Stack kreatynowy zawierający 10 rodzajów kreatyny. Zwiększa siłę oraz wytrzymałość, wspomaga anabolizm.

Kupuję
Pharmafreak
109,00 zł

Odżywka przedtreningowa zwiększająca wytrzymałość, poprawiająca koncentrację i wspomagająca spalanie tłuszczu.

Kupuję
Scitec
55,00 zł
(3)

Stack kreatynowy. Zwiększa energię, poprawia waskularyzację mieśni, zwiększa koncentrację podczas treningu.

Kupuję
Activlab
59,00 zł

Booster azotu z argininą, cytruliną oraz niacyną. Rozszerza naczynia krwionośne i wspomaga wzrost mięśni.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Autyzm leczony dietą

Autyzm leczony dietą

Dietetyka ma coraz szersze zastosowanie w leczeniu chorób. Wiadomo, że składniki pożywienia wpływają na organizm w wieloraki sposób. Na jednym biegunie są...

czytaj więcej
3-4 mega ciężkie serie na NOGI, a one rosną? Jak to możliwe? TRENING NÓG!

3-4 mega ciężkie serie na NOGI, a one rosną? Jak to możliwe? TRENING NÓG!

Hej!  Przez długi okres czasu robiłem bardzo dużą objętość na mięśnie czworogłowe, dwugłowe, łydki itd. Krótko mówiąc przesadzałem! Nogi...

czytaj więcej
typowy trening nog

typowy trening nog

DIETA + suplementy WITAMINY  – po pierwszym posilku z tluszczami, KREATYNA 5g na czczo,  VIVOMIXX 1 saszetka co 3 dni OMEGE3 +D3+MK2 1 kaps. dziennie...

czytaj więcej
Czy stosowanie okresowych przerw od diety jest dobrym rozwiązaniem w przypadku sportowców?

Czy stosowanie okresowych przerw od diety jest dobrym rozwiązaniem w przypadku sportowców?

Zmiany masy ciała sportowców Jak wiadomo, sportowcy stosunkowo często podejmują się okresowej utraty masy ciała, próbując zmniejszyć zawartość...

czytaj więcej
Śmierć przez sen? – wpływ snu na śmiertelność z różnych przyczyn

Śmierć przez sen? – wpływ snu na śmiertelność z różnych przyczyn

W ostatnim tekście pisałem nieco o ryzyku sercowo-naczyniowym zależnym od czasu trwania snu i pracy, dziś natomiast chciałbym skupić się na śmiertelności...

czytaj więcej
Wszystko, o czym powinieneś wiedzieć w temacie wyczerpania nadnerczy

Wszystko, o czym powinieneś wiedzieć w temacie wyczerpania nadnerczy

W dzisiejszych czasach wyczerpanie nadnerczy zdaje się być niezwykle nośnym tematem. Co to właściwie jest? Jeśli nie wiesz, to warto, abyś zapoznał się z...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

MZ Supplements LTD
Unit 3 Enterprise Court Rotherham South Yorkshire S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027