Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:217,00 zł435,00 zł652,00 zł869,00 zł1 086,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-22,00 zł-33,00 zł-44,00 zł-55,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Since 2005
Dodaj do koszyka
Redline Micro Burst Redline Micro Burst 100 kaps.
Vpx
169,00 zł

Redline Micro Burst 100 kaps.

ilość: 100 kaps.
1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
zmień
Dostępność:
duża ilość
dni robocze
od wysyłki
Minimalna data ważności:
2021-08
Do darmowej wysyłki brakuje: 300,00 zł
169,00 złz VAT
3,38 zł / porcja

od 3 sztuk tylko 165,62 zł /szt. -2%

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Zaawansowana formuła spalająca tłuszcz
  • Innowacyjne, płynne kapsułki
  • Szybko przyswajalne składniki
  • Stymulacja układu nerwowego
  • Wielotorowe wsparcie redukcji tłuszczu
  • Działanie termogeniczne
  • Może poprawiać wrażliwość insulinową
  • Efektywniejsze spalanie tłuszczu opornego
  • Synergiczne działanie składników czynnych

VPX Redline Micro Burst to suplement diety zawierający kompleks składników wspierających spalanie tłuszczu zawarty w płynnej kapsułce umożliwiającej szybkie uwalnianie i przyswajalność substancji czynnych.

Skład tego produktu ukierunkowany jest głównie na nasilenie termogenezy i stymulację układu nerwowego, dzięki czemu możliwe jest podejmowanie większej aktywności fizycznej i maksymalizowanie jej efektywności.

Wśród składników czynnych preparatu Micro Burst znajdują się:

Kofeina bezwodna – substancja z grupy metyloksantyn, najpopularniejszy na świecie środek stymulujący ośrodkowy układ nerwowy. Spożycie kofeiny skutkuje zwiększeniem stężeń kluczowych neuroprzekaźników, takich jak noradrenalina i adrenalina oraz w nieco mniejszych ilościach dopamina, serotonina i acetylocholina. Może zmniejszać odczuwalne zmęczenie dzięki konkurencji o receptory z adenozyną, która wykazuje działanie hamujące układ nerwowy. Wpływa także na zmniejszenie aktywności fosfodiesteraz w komórkach, dzięki czemu możliwe jest zwiększenie ilości cAMP i wydajniejsze spalanie tłuszczu.

Teakryna – zamiennik kofeiny o podobnej strukturze i profilu działania, jednak z mniejszym prawdopodobieństwem wystąpienia tolerancji na działanie. Cechuje się dłuższym działaniem, co przyczynia się do bardziej stabilnego poziomu energii w ciągu dnia. Niektórzy użytkownicy odczuwają nieco szersze spektrum działania na samopoczucie niż w przypadku kofeiny.

Berberyna – naturalny środek poprawiający wrażliwość na insulinę z dużą siłą działania, porównywalną nawet do niektórych leków przeciw-cukrzycowych. Poprawa wrażliwości insulinowej może być potencjalnie korzystna podczas redukcji tkanki tłuszczowej, ponieważ insulinooporność jest jednym z głównych powodów przybierania tkanki tłuszczowej.

Aframon madagaskarski (6-Paradol) - przyprawa, o profilu składników podobnym do imbiru. Znana jest z właściwości przyspieszających metabolizm za sprawą aktywacji brunatnej tkanki tłuszczowej, która podnosi termogenezę bezdrżeniową.

Piperyna – składnik czynny pieprzu czarnego, wykazuje działanie termogeniczne. Może zwiększać ukrwienie tkanek układu trawiennego, skutkując lepszą przyswajalnością składników pożywienia. Znacznie poprawia przyswajalność wielu składników czynnych suplementów.

Hupercyna A – środek będący inhibitorem acetylocholinoesterazy, czyli enzymu rozkładającego acetylocholinę. Pozwala zachować większe ilości tego neurotransmitera w obiegu, dzięki czemu możemy cieszyć się jego silniejszym działaniem, w postaci lepszej koncentracji i pamięci.

Johimbina – alkaloid z kory drzewa johimby lekarskiej. Jest antagonistą receptorów alfa układu adrenergicznego, dzięki czemu może wspierać spalanie tłuszczu, zwłaszcza w charakterystycznych miejscach określanych jako oporne. Wykazuje także działanie pobudzające i poprawiające sprawność seksualną. W tym preparacie występuje w postaci johimbiny HCl oraz alfa-johimbiny HCl.

Zaawansowana technologicznie forma kapsułki
W przypadku tego suplementu firma VPX wykazała się niezwykłą innowacyjnością, tworząc trzystopniową formułę uwalniania. W pierwszej fazie w błyskawicznym czasie uwalniane są pierwsze składniki, dzięki formie płynnej i wysokiemu rozdrobnieniu cząsteczek. Druga i trzecia faza polegają na uwolnieniu składników z mikrokapsułek dopiero pod wpływem działania alkalicznego środowiska jelita, które omijają działanie kwasu żołądkowego unikając potencjalnej degradacji. Dzięki temu uzyskujemy wydłużone i stabilniejsze działanie środka, co może przełożyć się na większą efektywność.

Działanie termogeniczne
Środki nasilające termogenezę cieszą się dużą popularnością wśród odchudzających się osób, ze względu na wysoką skuteczność działania. Termogeneza oznacza nasilone rozpraszanie energii cieplnej, przez co musimy spalać więcej substratów energetycznych by uzyskać odpowiednią ilość cząsteczek ATP. Co ciekawe, Redline Micro Burst może stymulować także termogenezę wynikającą z aktywności brunatnej tkanki tłuszczowej, co jest dość niespotykaną właściwością w suplementach spalających tłuszcz.

Łatwiejsza redukcja tłuszczu opornego
Zapewne wiele osób zastanawia się co sprawia, że tkanka tłuszczowa na pewnych charakterystycznych partiach ciała jest spalana dużo mniej efektywnie. Mowa tu najczęściej o dolnej części brzucha oraz udach i pośladkach. Zjawisko to wywołane jest inną proporcją receptorów beta i alfa układu adrenergicznego niż w przypadku komórek tłuszczowych z pozostałych części ciała.

Hormony, które mocno wspomagają nas w spalaniu tłuszczu, takie jak adrenalina i noradrenalina aktywują zarówno receptory alfa jak i beta. Różnią się one działaniem, gdyż aktywacja receptorów beta skutkuje nasilonym uwalnianiem energii z komórki, natomiast alfa zahamowaniem tego procesu. I tak w komórkach z dominacją receptorów beta tłuszcz spalany będzie bez większych problemów, natomiast w tkance opornej stwierdza się większe ilości receptorów alfa, co utrudnia adrenalinie zadanie.

Johimbina jest sposobem na obejście tego problemu, gdyż jako antagonista receptorów alfa nie dopuszcza do hamowania uwalniania energii, przy czym w dalszym ciągu mogą być aktywowane receptory beta i efektywniejsze spalanie tłuszczu z każdego miejsca na ciele.

VPX Redline Micro Burst polecany jest osobom redukującym tkankę tłuszczową, szczególnie w końcowych fazach redukcji, w celu szybszego spalania tłuszczu na opornych częściach ciała. Zaawansowana formuła przypadnie do gustu amatorom innowacyjnych rozwiązań.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 100 kapsułekPorcja jednorazowa: 2 kapsułkiIlość porcji w opakowaniu: 50
w porcji (2 kapsułki)zawartość%ZDS
Kalorie9
Kalorie z tłuszczu9
Tłuszcz1g2%*
Fat Catabolizor™ & β-3Potentiator381g
Kofeina bezwodna250mg**
Teakryna (jako TeaCrine®)75mg**
Berberys indyjski (Berberis arista) (korzeń) [standaryzowany na 97% Berberyny HCl]**
Aframon madagaskarski (Aframomum melegueta) (ziarna) [standaryzowany na zawartość 12.5% 6-Paradolu]**
Bioperyna Pepper (Piperum nigrum) (owoce) [standaryzowany na zawartość 95% piperyny]**
Toothed Clubmoss (Huperzia serrata) (liście) [standaryzowany na zawartość 1% hupercyny A]**
NorEpiphex™ & α2-Adrenergic Blockade Complex44mg
Johimba (Coryanthe yohimbe) (kora) [standaryzowana na zawartość 8% alfa-johimbiny HCl]**
Johimba (Coryanthe yohimbe) (kora) [standaryzowana na zawartość johimbiny HCl]**

Pozostałe składniki

olej szafranowy, celuloza mikrokrystaliczna, krospowidon, powidon, glikol polietylenowy, dwutlenek krzemu, stearynian magnezu, hydroksypropyloceluloza, oczyszczona woda, żelatyna, dwutlenek tytanu, polisorbat 80, hypromeloza, sól sodowa karboksymetylocelulozy, alginian sodu, etyloceluloza, wodorotlenek amonu, kwas oleinowy, FD & C Blue # 2

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Biotech Usa
219,00 zł
(5)

Odżywka białkowa na bazie izolatu serwatki proteinowej. Niska zawartość tłuszczy i węglowodanów.

Kupuję
Biotech Usa
63,00 zł

Naturalna odżywka na bazie izolatu białek serwatkowych w proszku. Bez cukru, glutenu i laktozy.

Kupuję
Trec
4,60 zł
(2)

Koncentrat białka serwatkowego. Doskonale się wchłania i ułatwia budowę suchej masy mięśniowej.

Kupuję
Biotech Usa
55,00 zł

Mieszanka hydrolizatu białka wołowego i aminokwasów. Nie obciąża układu pokarmowego, wspiera regenerację.

Kupuję
Apollo's Hegemony
49,00 zł
(2)

Standaryzowany ekstrakt z zielonej herbaty. Wysoka zawartość EGCG.

Kupuję
Olimp
73,00 zł

Najwyższej jakości w 100% naturalny izolat białka serwatkowego (WPI). Pomaga zwiększyć i utrzymać masę mięśniową.

Kupuję

Kalorie

Informacja

Kalorie to umowna nazwa jednostki wyrażającej wartość energetyczną pożywienia, zapotrzebowanie i wydatków energii przez organizm człowieka, którą w rzeczywistości jest 1 kilokaloria (1 kcal). 1 kilokaloria jest to ilość energii cieplnej koniecznej do podgrzania 1 g wody i 1 stopień Celsjusza. W układzie SI jednostką energii cieplnej  jest 1 dżul (1J), równy w przybliżeniu 4,185 kcal.

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych.. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu – 9kcal/g.

Wartość energetyczna wykonywana przy tzw. „bombie kalorycznej” stanowi równoważnik energetyczny fizyczny, wynoszący: 4,1 kcal na 1 g węglowodanów, 5,65 kcal na 1 g białka, 9,45 kcal na 1 g tłuszczu.

Wartość odżywcza, określa stopień przydatności produktu żywnościowego do realizacji funkcji życiowych człowieka, tym wyższa im wyższa jest jej biodostępność i mniejsza ilość jej spożywania dla uzyskania efektów.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kofeina

Informacja

Kofeina (1,3,7-trimetyloksantyna, 1-metyloteobromina) jest alkaloidem purynowym występującym w stanie naturalnych w roślinach (Coffea arabica, Camelia sinensis, Paulinia cupana, Ilex paraguariensis), pełniącym rolę naturalnego pestycydu działającego toksycznie na owady. Specyficzny zapach i smak odstrasza również zwierzęta roślinożerne. Kofeina w organizmie ludzkim blokuje receptory adenozynowe w mózgu, zwalczając objawy zmęczenia i pozwalając na zaktywizowanie działań. Ma korzystny wpływ na gospodarkę tlenową, przez co zwiększa zdolności wysiłkowe (siłę i wytrzymałość) oraz przyśpiesza regenerację powysiłkową. W suplementacji sportowej kofeina jest stosowana jako środek pobudzający układ nerwowy. Posiada potencjał termogeniczny i w połączeniu z innymi substancjami (np. polifenolami, występującymi zarówno w ziarnach kawy, jak ziarnie kakaowca, liściach herbaty i mate) może skutecznie uczestniczyć w redukcji tkanki tłuszczowej. Wchodzi w skład wielu suplementów pobudzających (stacków kreatynowych, no-boosterów, napojów). Jest składnikiem spalaczy tłuszczu. Występuje również w postaci monopreparatów.

Dawkowanie: 100-600 mg na dobę. Ze względu na długie uwalnianie aktywności nie należy stosować w godzinach wieczornych, przed zaśnięciem.

Teakryna

Informacja

Teakryna to alkaloid purynowy, który naturalnie występuje w owocach kakaowca cupuacu  (Theobroma grandiflorum) i liściach Camellia assamica. Pod względem struktury przypomina kofeinę, od której różni się dodatkową grupą ketonową i metylową. Podobnie jak kofeina pobudza, podnosi zdolność koncentracji, niweluje senność i zmęczenie. Jednak w przeciwieństwie do niej działa dłużej i raczej nie wykazuje wpływu na ciśnienie tętnicze. Zaobserwowano również, że tolerancja na teakrynę rozwija się bardzo powoli, a dzięki temu nie trzeba sięgać po coraz wyższe dawki dla osiągnięcia tego samego efektu działania. 

Teakryna, podobnie jak kofeina, jest zdolna do wiązania się z receptorami adenozyny, bez ich aktywacji. Ostateczny efekt jej działania zależy jednak od przyjętej dawki - w wysokich dawkach blokuje receptory adenozyny, w niskich wręcz przeciwnie – zwiększa poziom adenozyny w obrębie hipokampa i prawdopodobnie dzięki temu może przeciwdziałać negatywnym skutkom przyjęcia zbyt wysokiej dawki kofeiny. Oprócz tego teakryna wywiera wpływ na receptory dopaminowe. Ich aktywacja skutkuje wzrostem poziomu motywacji oraz poprawą zdolności poznawczych. Przypisuje się jej również działanie przeciwbólowe i przeciwutleniające.

W suplementacji teakryna jest traktowana jako stymulant. Stosuje się w celu zniwelowania senności i zmęczenia oraz zwiększenia wydajności umysłowej. Często łączy się ją z kofeiną po to, by wzmocnić i wydłużyć jej działanie oraz uchronić przed przykrymi konsekwencjami nadmiaru kofeiny.

Teakrynę najczęściej spotyka się w preparatach przedtreningowych i spalaczach tłuszczu bazujących na stymulantach. Na rynku są dostępne również monopreparaty zawierające czystą teakrynę, bez żadnych domieszek.  

Dawkowanie: brak norm jednostkowego spożycia.

Najczęściej stosuje się dawki od 50 do 300 mg na dobę. Dawki poniżej 50 g dają efekt relaksujący, a zbliżone do 300 mg - stymulujący. 

 

Bioperyna (BioPerine®)

Informacja

Bioperyna - wyciąg z czarnego pieprzu, będącym źródłem alkaloidu roślinnego piperyny (l-piperoylpiperydinyna), zmagającego wydzielanie soków trawiennych i wpływającego na zwiększenie dostępności pokarmów (a także innych związków chemicznych) oraz  regulującego pracę przewodu pokarmowego. Poprzez dostępność pokarmów i środków chemicznych wpływa pośrednio na rozbudowę tkanki mięśniowej oraz zwiększa zdolności wysiłkowe (psychofizyczne). Odnotowano pozytywne działanie na układ odpornościowy oraz nasilanie procesów lipolizy. Dostępna w postaci monopreparatów i jako składnik suplementów i odżywek.

Dawkowanie: od 5-10 mg na dobę.

Owoce

Informacja

Owoce – w botanicznym znaczeniu słowa – są organem roślinnym powstającym z ovarium słupka lub dna kwiatowego wytwarzającym nasiona i stanowiącym ich naturalną osłonę. W większości są to produkty drzew i krzewów (za wyjątkiem owoców roślin zielnych takich jak jagoda, truskawka, poziomka ananasowa). W znaczeniu kulinarnym, jest to jadalna część rośliny. Do najbardziej popularnych owoców należą jabłka, śliwy, pomarańcze, banany, truskawki, jagody, i cały szereg innych owoców. Większość z nich nadaje się do spożycia w stanie surowym, charakteryzują się smakiem słodkawym, a nawet słodkim, także kwaśnym. Niektóre można spożywać przez cały rok (np. w postaci mrożonek), lub wykonywać z nich przetwory: soki, kompoty, powidła i dżemy. Owoce są źródłem witamin, w szczególności kwasu askorbinowego i beta-karotenu. W ich składzie znajdują się flawonoidy, błonnik oraz składniki mineralne. W większości są niskokaloryczne. Zawierają łatwo przyswajalne cukry.

Ekstrakty ze sproszkowanych owoców, w kompleksach witaminowych, dostępne na www.muscle-zone.pl

Toothed Clubmoss

Informacja

Toothed Clubmoss (Lycopodium serratum; Huperzia serrata) jest rośliną azjatycką zawierającą hupercynę A. Hupercyna A jest alkaloidem posiadającym zdolność przenikania bariery krew-mózg, będącym katalizatorem ujemnym rozkładu acetylocholiny, usprawniającym przewodnictwo nerwowe i mającym znaczący wpływ na koncentrację, kojarzenie i zapamiętywanie, działa silnie antydepresyjnie. W suplementacji sportowej zalecana w czasie prowadzenia intensywnych treningów i podczas zawodów sportowych wymagających wysokiej koncentracji i zapamiętywania. Jest składnikiem stacków przedtreningowych i no-boosterów oraz preparatów ziołowych o podobnym działaniu.

Huperzia serrata

Informacja

Huperzia serrata - roślina z rodziny Huperziaceae występująca na Dalekim i Środkowym Wschodzie. Jest źródłem hupercyny A - alkaloidu posiadającego zdolność przenikania bariery krew-mózg, będącej katalizatorem ujemnym rozkładu acetylocholiny, usprawniającym przewodnictwo nerwowe i mającym znaczący wpływ na koncentrację, kojarzenie i zapamiętywanie. Pomaga łagodzić skutki stresu tlenowego, zapobiega depresjom oraz wykazuje właściwości neuroprotekcyjne poprawiające samopoczucie. W suplementacji sportowej zalecana w okresie przedtreningowym, przedwysiłkowym oraz w trakcie trwania wysiłku, w celu poprawy koncentracji jako składnik zaawansowanych stacków kreatynowych, no-boosterów oraz w postaci preparatów ziołowych poprawiających nastrój.

Hupercyna A

Informacja

Hupercyna A (huperzine A) - alkaloid pochodzenia roślinnego posiadający zdolność przenikania bariery krew-mózg , będący katalizatorem ujemnym rozkładu acetylocholiny, usprawniającym przewodnictwo nerwowe i mającym znaczący wpływ na koncentrację, kojarzenie i zapamiętywanie. Pomaga łagodzić skutki stresu tlenowego, zapobiega depresjom oraz wykazuje właściwości neuroprotekcyjne poprawiające samopoczucie. W suplementacji sportowej zalecana w okresie przedtreningowym, przedwysiłkowym oraz w trakcie trwania wysiłku, w celu poprawy koncentracji jako składnik zaawansowanych stacków kreatynowych, no-boosterów oraz w postaci preparatów ziołowych poprawiających nastrój.

Johimbina

Informacja

Johimbina (yohimbine) jest naturalnym alkaloidem indolowym składnikiem kory johimbiny lekarskiej (Corynathe yohimbe), uznanym afrodyzjakiem i środkiem podnoszącym potencję. Pobudza do działania układ nerwowy poprzez blokowanie receptorów adrenalicznych alfa-2. Kora drzewa johimbiny lekarskiej jest również źródłem alkaloidów (izojohimbina, alojohimbina), mogących potęgować jej działanie. Przy odpowiednim dawkowaniu, przyjmowana z kofeiną na czczo i w dłuższym okresie przed przyjęciem posiłku potęguje również procesy lipolizy w wyniku wzrostu stężenia noradrenaliny w organizmie.

W suplementacji sportowej wspomaga redukcję tkanki tłuszczowej (szczególnie w programach kontroli masy ciała i jego składu), zażywana przed aktywnością fizyczną. Występuje w postaci monopreparatów, ekstraktów z kory drzewa johimbiny lekarskiej, syntetyków oraz w skład preparatów o działaniu termogenicznym. Dostępna w sprzedaży w sklepie muscle-zone.pl

Dawkowanie: Brak ściśle określonych norm dawkowania. Niektóre źródła podają wielkość dawki optymalnej 0,2 mg/kg masy ciała (zwyczajowo stosuje się 5–10 mg na dobę).

Ostatnio na blogu

Długofalowy program treningowy

Długofalowy program treningowy

W poprzednich tekstach prezentowałem schematy treningowe skupione na rozwijaniu siły pod sporty siłowe oraz wyciskanie leżąc. Programy te były skonstruowane...

czytaj więcej
Sukraloza – czy jest szkodliwa?

Sukraloza – czy jest szkodliwa?

Jak każdy wie, cukier ma bardzo destrukcyjny wpływ na nasze zdrowie. Stąd też rosnąca ilość jego zamienników, które mają być rzekomo o wiele lepsze dla...

czytaj więcej
Czy maltitol jest bezpiecznym słodzikiem?

Czy maltitol jest bezpiecznym słodzikiem?

Maltitol to kolejny z cukrów alkoholowych, jeden z najpopularniejszych słodzików stosowanych w przemyśle. Jest on często dodawany do produktów bez cukru lub...

czytaj więcej
Olej lniany – produkt wysokiego ryzyka

Olej lniany – produkt wysokiego ryzyka

Olej lniany, choć może nie jest najpopularniejszym tłuszczem świata, to z pewnością ma liczne grono entuzjastów. Można się spotkać niekiedy z...

czytaj więcej
Erytrytol – „cukier” bez kalorii?

Erytrytol – „cukier” bez kalorii?

Słodki smak towarzyszy nam od najmłodszych lat. Poznajemy go już z pierwszymi owocami i przepysznymi przekąskami, których nie...

czytaj więcej
Czy omega-3 z ryb są dla naszego zdrowia wystarczające

Czy omega-3 z ryb są dla naszego zdrowia wystarczające

Ryby są dobrym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3 – zawierają je w formie kwasu eikozapentaenowego (EPA) oraz dokozaheksaenowego (DHA). W źródłach...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
Unit 3 Enterprise Court, Farfield Park Rotherham S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027