Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 501-537-027
Vitargo Electro-Energy Vitargo Electro-Energy

Vitargo Electro-Energy to unikalny, specjalnie udoskonalony preparat węglowodanowy, który w sposób wyjątkowo szybki i efektywny umożliwia proces odnowy i gromadzenia rezerw energetycznych w mięśniach. Vitargo Electro Energy jest napojem, którego skład oparto na specjalnym rodzaju węglowodanów, charakteryzującym się dużym ciężarem molekularnym i niską osmolalnością, co warunkuje maksymalną szybkość przepływu płynu z układu trawiennego do mięśni. Dzięki dużej koncentracji węglowodanów, przy jednocześnie niskiej osmozie roztworu, Vitargo uzupełnia rezerwy glikogenu mięśniowego o 80% szybciej niż tradycyjne napoje energetyczne oparte na maltodekstrynach czy glukozie. Stanowiąc dla organizmu wyjątkowo efektywne źródło energii, doskonale uzupełnia straty energii zarówno w trakcie wysiłku, jak i przed nim oraz po jego zakończeniu. W celu regulacji gospodarki wodno-elektrolitowej napój Vitargo Electro Energy wzbogacono dodatkowo w odpowiednie składniki mineralne, które zapewniają prawidłowe funkcjonowanie aparatu kurczliwego i nerwowego mięśni.

Vitargo Electro-Energy to zarazem pierwszy, jak również jedyny napój dla sportowców, który w tak krótkim czasie odnawia zapasy energetyczne w mięśniach. Wyraźnie wpływa na wzrost intensywności treningowej i niemal o 30% zwiększa wytrzymałość organizmu podczas ciężkiego i długotrwałego wysiłku fizycznego. Sportowcy przyjmujący Vitargo Electro Energy także w mniejszym stopniu uskarżają się na efekt dokuczliwych kurczów mięśniowych, uczucie przetrenowania czy pojawianie się infekcji wirusowych. Preparat ten doskonale wspiera energetykę pracy mięśniowej, jak również kompleksowo regeneruje organizm po wytężonym wysiłku fizycznym.

Brak na magazynie
5 1
5

Zdecydowanie najlepsze weglowodany na rynku do stosowania np okolotreningowo, nie powoduja skoku cukru wiec mi jako diabetykowi idealnie pasuja
Since 2005
Dodaj do koszyka
Vitargo Electro-Energy Vitargo Electro-Energy 1050g
Trec
78,00 zł

Vitargo Electro-Energy

5 na podstawie 1 opinii
Magazyn UK

Wszystkie gramatury

1050g
78,00 zł
500g
39,00 zł
Uwaga: Brak na magazynie!
2100g
129,00 zł
Uwaga: Brak na magazynie!

Inne formy

Smak

Cechy

Siła:
Masa:
Redukcja Wagi:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,91 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

Opis produktu
  • Ekspresowa energia dla mięśni
  • Wysoka dawka elektrolitów
  • 100% węglowodanów z VITARGO®

Vitargo Electro-Energy to unikalny, specjalnie udoskonalony preparat węglowodanowy, który w sposób wyjątkowo szybki i efektywny umożliwia proces odnowy i gromadzenia rezerw energetycznych w mięśniach. Vitargo Electro Energy jest napojem, którego skład oparto na specjalnym rodzaju węglowodanów, charakteryzującym się dużym ciężarem molekularnym i niską osmolalnością, co warunkuje maksymalną szybkość przepływu płynu z układu trawiennego do mięśni. Dzięki dużej koncentracji węglowodanów, przy jednocześnie niskiej osmozie roztworu, Vitargo uzupełnia rezerwy glikogenu mięśniowego o 80% szybciej niż tradycyjne napoje energetyczne oparte na maltodekstrynach czy glukozie. Stanowiąc dla organizmu wyjątkowo efektywne źródło energii, doskonale uzupełnia straty energii zarówno w trakcie wysiłku, jak i przed nim oraz po jego zakończeniu. W celu regulacji gospodarki wodno-elektrolitowej napój Vitargo Electro Energy wzbogacono dodatkowo w odpowiednie składniki mineralne, które zapewniają prawidłowe funkcjonowanie aparatu kurczliwego i nerwowego mięśni.

Vitargo Electro-Energy to zarazem pierwszy, jak również jedyny napój dla sportowców, który w tak krótkim czasie odnawia zapasy energetyczne w mięśniach. Wyraźnie wpływa na wzrost intensywności treningowej i niemal o 30% zwiększa wytrzymałość organizmu podczas ciężkiego i długotrwałego wysiłku fizycznego. Sportowcy przyjmujący Vitargo Electro Energy także w mniejszym stopniu uskarżają się na efekt dokuczliwych kurczów mięśniowych, uczucie przetrenowania czy pojawianie się infekcji wirusowych. Preparat ten doskonale wspiera energetykę pracy mięśniowej, jak również kompleksowo regeneruje organizm po wytężonym wysiłku fizycznym.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (1)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 1050 gPorcja jednorazowa: 70 gIlość porcji w opakowaniu: 15
na 100 gzawartość%ZDS
Wartość energetyczna1515 kJ / 356 kcal18%
Białko0 g*
Tłuszcze0 g*
Węglowodany89,09 g*
Sól1,13 g19%
Sód (cytrynian sodu)0,45 g*
Wapń (fosforan wapnia)0,32 g40%
Chlorek (chlorek sodu)0,31 g39%
Potas (węglan potasu)0,24 g12%
Magnez (węglan magnezu)0,15 g40%
SKŁADNIKI AKTYWNE
Vitargo®90,91 g*

Pozostałe składniki

Regulatory kwasowości – kwas cytrynowy, kwas jabłkowy; aromaty; substancja słodząca – sukraloza; barwnik – beta karoten.

Ostatnia ocena

Konrad

Zdecydowanie najlepsze weglowodany na rynku do stosowania np okolotreningowo, nie powoduja skoku cukru wiec mi jako diabetykowi idealnie pasuja

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Now Foods
89,00 zł
(1)

Suplement zawierający MSM - organiczną siarkę. Chroni stawy i wspomaga ich regenerację, leczy stany zapalne.

Kupuję
Doctor's Best
179,00 zł

Serrapeptaza o wysokiej aktywności. Pomaga rozpuszczać skrzepy i reguluje produkcję śluzu.

Kupuję
Jarrow Formulas
85,00 zł

Suplement diety z kwasami Omega-3. Wspomaga pracę serca oraz układu krwionośnego i odpornościowego.

Kupuję
Quicksilver
159,00 zł

Innowacyjna, synergistyczna formuła, oferująca wsparcie w zwalczaniu objawów nietolerancji histaminy.

Kupuję
MZ-STORE
69,00 zł

Kapsułki z olejem rybim - najlepszym źródłem cennych kwasów omega-3 (EPA i DHA).

Kupuję
Now Foods
169,00 zł

Wysoka dawka oleju z kryla w 1 kapsułce. Wspomaga pracę układu krwionośnego, odpornościowego i nerwowego.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Sód

Informacja

Sód jest ważnym składnikiem płynów wewnątrzkomórkowych i jest regulatorem gospodarki kwasowo-zasadowej. Wraz z potasem wpływa na prawidłowość wzrostu oraz zapewnia prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Źródłem pozyskiwania jest sól kuchenna (NaCl) oraz morszczyn pęcherzykowaty, mięczaki, bekon, wołowina, a z produktów roślinnych buraki i marchew. Osoby, utrzymujące dietę bezsolną powinny unikać m.in. ostrych sosów i wędzonych mięs i wędlin.

Niedobór sodu występuje bardzo rzadko, przy obfitym poceniu się po długim wysiłku (np. u maratończyków).

Nadmiar sodu powoduje wzrost ciśnienia tętniczego (szczególnie w przypadku osób w podeszłym wieku), obrzęki oraz  zwiększa pragnienie. Przekroczenie dawki dobowej wynoszącej 14g na dobę może powodować zatrucia.

Wapń

Informacja

Wapń (pierwiastek chem., symbol Ca, la 20, z grupy berylowców) jest podstawowym budulcem kości i zębów, w których zmagazynowane jest 99 % tego pierwiastka, w postaci rydroksapatytu. Przy budowie kości i zębów ważny jest udział fosforu w odpowiedniej proporcji. Jest pierwiastkiem zasadotwórczym i aktywatorem wielu enzymów (ATP-azy) niezbędnych do uwalniania energii ATP. Ma znaczący wpływ na krzepliwość krwi oraz reguluje ciśnienie tętnicze krwi i przewodnictwo nerwowo-mięśniowe. Dzięki zmniejszonej przepuszczalności błon komórkowych łagodzi objawy alergii pokarmowych. Wapń bierze czynny udział w metabolizmie żelaza, współdziała z witaminami A, C i D oraz z fosforem, magnezem. Naturalnym źródłem pozyskiwania wapnia są produkty zwierzęce (nabiał, sardynki, łosoś, szprotki jedzone z ościami) i roślinne (orzechy, soja, ziarno słonecznika). Wchłanianie dokonuje się w jelicie cienkim (rzadziej w okrężnicy), ma na nie wpływ poziom laktozy, nierozpuszczalnego błonnika, kwasów organicznych, zasadowość (niskie pH).  Najlepiej wchłaniane są  związki organiczne (mleczany, chylaty aminokwasowi itp.). Utrudnianie wchłaniania wapnia powodują: kwasy fitynowy i szczawiowy oraz nadmiar tłuszczów.  Badania naukowe potwierdziły, że połączenie wapania, magnezu, boru i witaminy D w dawce 3 mg/24h skutecznie zapobiega osteoporozie. Na rynku suplementów znajdują się zarówno monopreparaty (wzbogacone witaminą D­­3) jak i wieloskładnikowe dostępne na www.muscle-zone.pl

Niedobór wapnia objawia się zaburzeniami w budowie kości (osteoporozie) oraz metabolizmu żelaza. Objawami są: krzywica, skurcze i drżenie mięśni, osteoporoza.

Nadmiar  wynika z przedawkowaniu suplementów wapniowych z dodatkiem witaminy D­3 ­ u dzieci oraz na przedawkowaniu wapnia przez dorosłych (hiperkalcemia). Objawami hiperkalcemii są: brak apetytu, wymioty i zaparcia.

Dawkowanie w różnych publikacjach podaje się sprzeczne dane: 800 – 1000 mg/24 h (100 – 500 mg/24h)

Chlorek sodu

Informacja

Chlorek sodu (NaCl) - sól kuchenna, główne źródło sodu i chloru w diecie. Chlor wchodzi w skład soków trawiennych (soku żołądkowego i śliny), reguluje gospodarkę kwasowo-zasadową utrzymując właściwy czynnik pH. Wspomaga proces usuwania zbędnych produktów przemiany materii. Niedobór chloru może spowodować zaburzenia przemiany materii. Sód jest składnikiem płynów wewnątrzkomórkowych odpowiedzialnym za gospodarkę wodno-elektrolitową oraz uzupełnia działanie chloru. Jego nadmiar zwiększa ryzyko wzrostu ciśnienia tętniczego w krwi. Obydwa składniki aktywują enzymy odpowiedzialne za trawienie skrobii.

Dawkowanie: Używany do nadawania smaku potrawom. W ich składzie chemicznym występuje wystarczająca dawka NaCl. Optymalna dawka to ok. 5 gramów na dobę.

Potas

Informacja

Potas wraz z sodem reguluje zasoby wodne organizmu, zapewniając prawidłowy rytm serca. Utrzymywanie właściwego poziomu potasu powoduje prawidłowe utlenienie mózgu, obniża ciśnienie krwi, zwiększa przepuszczalność błon komórkowych (jako antagonista wapnia). Jest pierwiastkiem zasadotwórczym. Znajduje szerokie zastosowanie w diecie sportowej przed- i potreningowej w postaci suplementów, odżywek, preparatów witamino-mineralnych i mineralnych, koncentratów i gotowych napojów izotonicznych i hipertonicznych. Naturalnymi źródłami pozyskiwania potasu są: produkty roślinne (banany, owoce cytrusowe, melony, liście mięty, zielone warzywa, ziemniaki)  i zwierzęce (ryby morskie, mięso). Potas występuje w postaci związków organicznych: cytryniadach, fumeranach i glukonianach oraz nieorganicznych (chlorki, siarczany, tlenki i węglany).

Niedobory potasu (hipokalemia): nadmierne zmęczenie, bóle głowy i nadpobudliwość, kłopoty ze snem, kurcze mięśni, zaparciami. Poziom potasu może spaść gwałtownie w przypadku obniżenia poziomu cukru we krwi, długotrwałego głodu, ostrych biegunek. Mogą występować przy zbyt wielkim spożywaniu silnej kawy, nadużywaniu alkoholu i zjadaniu zbyt wielkiej ilości słodyczy.

Nadmiar potasu (hiperkalemia): jest często przyczyna depresji, hipotonią, mrowieniem kończyn.

Magnez

Informacja

Magnez  (pierwiastek z grupy berylowców, la 12, symbol chem. Mg), jeden z najważniejszych dla zdrowia mikroelementów, bierze udział w procesie syntezy rozpadu związków wysokoenergetycznych oraz w procesach przemiany węglowodorów i tłuszczy. Wpływa na rozszerzenie naczyń krwionośnych i obniżenie ciśnienia krwi, przeciwdziała nadkrzepliwości. Niedobory wpływają na zaburzenia rytmu serca, złośliwe kurcze mięśni, bezsenność i stany lękowe. Jest składnikiem wielu suplementów diety oraz występuje w produktach spożywczych, takich jak: chleb pełnoziarnisty, rośliny strączkowe, kasza gryczana, ryż, ryby, mięso, a także czekolada, kakao i orzechy.

Dawkowanie 100 – 500 mg/dzień

Węglan magnezu

Informacja

Co to jest za składnik węglan magnezu?

Węglan magnezu jest nieorganiczną solą magnezową kwasu węglowego. Ma właściwości zobojętniające kwas żołądkowy.

Magnez jest jednym z najbardziej niedoborowych składników klasycznej diety, dlatego suplementy magnezu są niezwykle popularne. Niedobory tego minerału skutkować mogą głównie nadciśnieniem, obniżeniem wrażliwości na insulinę oraz objawami na tle psychicznym, takimi jak nasilony stres, drażliwość, zmęczenie i znużenie.

Ten pierwiastek uczestniczy także w regulacji gospodarki wodnej organizmu oraz w przekaźnictwie nerwowym. Wpływa na pracę mięśni, co zaobserwować można przez charakterystyczne skurcze, które wiązane są z niedoborami magnezu. Znany jest także z właściwości przeciwstresowych i sedacyjnych, przez co jest chętnie stosowany przed snem oraz w sytuacjach charakteryzujących się wysokim obciążeniem psychicznym. Nie bez znaczenia jest także dla gęstości mineralnej kośćca, obok wapnia jest jednym z najważniejszych składników dla utrzymania zdrowych i mocnych kości.

Vitargo

Informacja

Vitargo jest opatentowaną formułą węglowodanową zawierającą polimer glukozy (amylopektynę), węglowodany o dużej masie cząsteczkowej pochodzące z jęczmienia. Amylopektyna posiada możliwości przystosowawcze wykorzystywane w oddziaływaniu na enzymy trawienne, pozwalające na przyśpieszenie procesów trawienia i niezaleganie niestrawionych resztek pokarmowych w żołądku, oraz uzupełnianie glikogenu mięśniowego. Vitargo znajduje zastosowanie w uzupełnieniu diety węglowodanowej w sportach wytrzymałościowych  (przed- i po- wysiłku) oraz u osób nie przyjmujących dostatecznej dawki węglowodanów w pokarmach naturalnych . W suplementacji sportowej stosowane jako preparat specjalnej formuły węglowodanowej (często stosowany z substancjami dodatkowymi, takimi jak: aminokwasy, kreatyna, elektrolity) lub składnik koncentratów węglowodanowo-białkowych.

Ostatnio na blogu

Carb back-loading okiem sceptyka

Carb back-loading okiem sceptyka

W jednym z poprzednich artykułów przybliżyłem założenia bazowe koncepcji żywieniowej zwanej „Carb back-loading” (w skrócie: „CBL”) , odnosząc je...

czytaj więcej
Spożycie mleka i nabiału a zdrowie sercowo-naczyniowe – fakty i kontrowersje – część 1

Spożycie mleka i nabiału a zdrowie sercowo-naczyniowe – fakty i kontrowersje – część 1

Na temat mleka i produktów mlecznych możemy spotkać rozmaite teorie. Jedno mówią o tym ile dzięki nim możemy dostarczyć łatwostrawnego i...

czytaj więcej
Cykl menstruacyjny – metabolizm i tendencje do tycia

Cykl menstruacyjny – metabolizm i tendencje do tycia

Istnieją przekonujące dowody naukowe wskazujące, iż w drugiej połowie cyklu menstruacyjnego zwiększa się tempo podstawowej przemiany materii. Warto jednak...

czytaj więcej
plecy

plecy

DIETA + suplementy WITAMINY – po pierwszym posilku z tluszczami, KREATYNA 5g na czczo, VIVOMIXX 1 saszetka co 3 dni OMEGE3 +D3+MK2 1 kaps. dziennie trening na...

czytaj więcej
Żywieniowy elementarz sportowca – Białko w żywieniu człowieka – część 1

Żywieniowy elementarz sportowca – Białko w żywieniu człowieka – część 1

Kontynuujemy cykl żywieniowego elementarza sportowca, tym razem na warsztat weźmiemy kolejny makroskładnik – proteiny. Święty Grall sportów sylwetkowych i...

czytaj więcej
Krytyczne spojrzenie na carb back-loading

Krytyczne spojrzenie na carb back-loading

Od pewnego czasu sporo uwagi poświęca się strategiom żywieniowym, które koncentrują się na manipulowaniu spożyciem węglowodanów, co zgodnie z...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027